Ο διευθυντής Ά/βάθμιας εκπαίδευσης Εμμανουήλ Μακράκης στο Λατώ fm: «Kανένα πρόβλημα για το σχολείο του Κρούστα – Το στηρίζουμε, όπως και όλα τα σχολεία που είναι εκτός πόλεων»

Την ανησυχία τους  για την λειτουργία του σχολείου του χωριού εξέφρασαν με μηνύματά τους στο Λατώ fm γονείς και κάτοικοι του Κρούστα για το δημοτικό σχολείο  με αφορμή την μεταγραφή ενός παιδιού σε άλλο σχολείο.
Μιλώντας στην εκπομπή “Ναι μεν αλλά” και στην Δέσποινα Κουτάντου ο  Διευθυντής Α/βάθμιας Εκπ/σης Λασιθίου Εμμανουήλ Μακράκης διαβεβαίωσε ότι το σχολείο λειτουργεί κανονικά και  δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα λέγοντας: “Υπάρχει μία μεταγραφή το τελευταίο διάστημα από το δημοτικό σχολείο του Κρουστά στο δημοτικό σχολείο της Κριτσάς.
Ο νόμος δίνει το δικαίωμα στους γονείς που τα παιδιά τους φοιτούν σε ολιγοθέσια  σχολεία αν το επιθυμούν να τα μεταφέρουν σε μεγαλύτερα σχολεία.
Αυτό δεν δημιούργησε  κανένα πρόβλημα στο σχολείο του Κρούστα το οποίο  στηρίζουμε σαν δ/νση όπως και όλα τα σχολεία που είναι εκτός πόλεων.
Με μία ή δύο μεταγραφές δεν κινδυνεύει το σχολείο. Πολλοί κάτοικοι για διάφορους λόγους εγκαταλείπουν την ύπαιθρο και αυτό ισχύει για την Ελληνική ύπαιθρο τα τελευταία 40 χρόνια. 
Το σχολείο του Κρούστα είναι διθέσιο, έχουμε τρεις εκπαιδευτικούς, λειτουργεί και  ολοήμερο τμήμα χωρίς κανένα πρόβλημα. 
Πάρα πολλά σχολεία στη χώρα  έχουν κλείσει λόγω της έλλειψης μαθητών.
Tου Κρούστα έχει 14 μαθητές και διατηρείται καλά και αυτό είναι που μας ενδιαφέρεi. Είναι στο χέρι της κοινωνίας κάθε κοινότητας να διατηρήσει τα σχολεία της ζωντανά. Εμείς σαν Δ/νση το σχολείο του Κρούστα θα συνεχίσουμε να το στηρίζουμε. Πρόβλημα πάντως δεν υπάρχει» κατέληξε.

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com