Ο Χάρης Αλεξάκης στο Λατώ fm για τη Λαϊκή της Τετάρτης: «Σύμφωνα με την μέχρι στιγμής οδηγία από το υπουργείο η λειτουργία των Λαϊκών αγορών δεν έχει ανακληθεί»

Για όλα τα μέτρα που παίρνει και ο Δήμος Αγίου Νικολάου και για την πρωτόγνωρη κατάσταση που επικρατεί και στην πρωτεύουσα του Λασιθίου, μίλησε στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό ο αντιδήμαρχος Χάρης Αλεξάκης.

Όπως ανακοίνωσε, άλλωστε, προχθές ο Δήμος:

«Για λόγους πρόληψης και προστασίας του πληθυσμού  και προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος εξάπλωσης του κορωνοϊού, κρίνεται σκόπιμο από την Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020 και μέχρι νεοτέρας ανακοίνωσης, οι υπηρεσίες του Δήμου Αγίου Νικολάου, να λειτουργούν χωρίς την προσέλευση κοινού.

Η εξυπηρέτηση των δημοτών από τις υπηρεσίες του Δήμου θα γίνεται με : τηλεφωνική επικοινωνία και με τη χρήση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την υποβολή αιτήσεων και την παραλαβή εγγράφων ή πιστοποιητικών.

Σε ειδικές και επείγουσες περιπτώσεις που απαιτείται αυτοπρόσωπη παρουσία η εξυπηρέτηση θα γίνεται κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης (ραντεβού).

Το ταμείο του Δήμου θα λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας. Γίνεται επίσης προσπάθεια να επιτευχθεί η πληρωμή επειγουσών υποχρεώσεων με τηλεφωνική εντολή ή ηλεκτρονική εντολή μέσω των τραπεζικών ή διατραπεζικών συστημάτων ΔΙΑΣ χωρίς την ανάγκη αυτοπρόσωπης παρουσίας στο ταμείο του Δήμου.

Στην νέα  Ιστοσελίδα του Δήμου, στην ηλεκτρονική διεύθυνση :  http://covid19-agn.gr

Μπορείτε:

Να μελετήσετε πληροφορίες για τον νέο κορωνοϊό covid-19, όπως αυτές παρέχονται από το Υπουργείο Υγείας και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας.

Να μελετήσετε τα μέτρα προφύλαξης για εσάς και για τους γύρω σας.

Να διαβάζετε τα δελτία τύπου του Δήμου, των Οργανισμών & Επιτροπών σχετικά με τον κορωνοϊό.

Να  ενημερωθείτε για τηλέφωνα και email  προκειμένου να επικοινωνήσετε με τις Υπηρεσίες του Δήμου.

Να συνδεθείτε και να αξιοποιήσετε ηλεκτρονικές πλατφόρμες του Υπουργείου Εσωτερικών, όπως η πλατφόρμα «Ερμής».

Επίσης αποφασίζεται να κλείσουν όλες οι παιδικές χαρές του Δήμου Αγίου Νικολάου.

Υπενθυμίζουμε:

ότι παραμένουν κλειστές οι παρακάτω δομές του Δήμου: βρεφονηπιακοί παιδικοί σταθμοί, αθλητικοί χώροι κλειστοί και ανοικτοί (γήπεδα tennis, ανοιχτό γήπεδο Μπασκετ, σταδιο κλπ), βιβλιοθήκη,, ΚΑΠΗ, αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, πολιτιστικά κέντρα, φιλαρμονική κ. α. Δεν παρέχεται άδεια χρήσης δημοτικών χώρων για οποιαδήποτε εκδήλωση.

Ότι έχει παραταθεί η διαδικασία δήλωσης διόρθωσης τετραγωνικών μέτρων ακινήτων με καταληκτική ημερομηνία υποβολής είναι 30/6/2020 και παρακαλούνται στο διάστημα αυτό όσοι έχουν τη δυνατότητα να κάνουν χρήση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας https://tetragonika.govapp.gr 

Τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών λειτουργούν από τις 7.30 έως τις 15.00, από Δευτέρα έως Παρασκευή και θα εξυπηρετούν τους πολίτες μόνο με ραντεβού, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός.

Γίνεται κατανοητό,  ότι η περίοδος που διανύουμε, είναι πρωτόγνωρη για όλους και οι Υπηρεσίες του Δήμου προσπαθούν να ανταποκριθούν επαρκώς και να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, με αίσθημα ευθύνης.

Κάνουμε έκκληση σε όλους τους δημότες μας για υπομονή, συνεργασία και κατανόηση. Επίσης συντασσόμενοι με την επιστημονική κοινότητα και τις κυβερνητικές οδηγίες σας καλούμε να σεβαστείτε τις οδηγίες για αποφυγή του συγχρωτισμού, σε δημοτικούς, δημόσιους ή ιδιωτικούς χώρους».

Ερωτώμενος για το εάν λειτουργήσει την Τετάρτη η Λαϊκή Αγορά στον Άγιο Νικόλαο απάντησε πως «σύμφωνα με την μέχρι τώρα οδηγία που έχει δοθεί από το υπουργείο δεν έχει ανακληθεί η λειτουργία των Λαϊκών αγορών, θα λειτουργούν με μέτρα προστασίας. Οι μέρες είναι δύσκολες, προστατευόμαστε και η ευθύνη του καθενός μας είναι σημαντική».

Πρόσθεσε πως «ήδη γίνονται καθαρισμοί και απολυμάνσεις από το προσωπικό της καθαριότητας για να βοηθήσουμε στην ενδελεχή καθαριότητα των χώρων που εξυπηρετούν κοινό και των χώρων όπου εργάζονται οι υπάλληλοι του Δήμου».


Ακούστε τη συζήτηση:

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com