Ο Χάρης Αλεξάκης στο Λατώ fm: «Δείγμα της δυναμικής και της βαρύτητας της Σπιναλόγκας η φετινή μεγαλύτερη επισκεψιμότητα από την Κνωσό – Μέχρι τέλη Οκτώβρη οι ανακοινώσεις της Επιτροπής ‘Ελλάδα 2021’ για τις επετειακές εκδηλώσεις»

Δείγμα για τη δυναμική και τη βαρύτητα της Σπιναλόγκας αποτελούν τα στοιχεία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λασιθίου σύμφωνα με τα οποία  το Νησί ξεπέρασε το φετινό καλοκαίρι σε επισκεψιμότητα και το Ανάκτορο της Κνωσού, δήλωσε, μεταξύ άλλων, στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αγίου Νικολάου Χάρης Αλεξάκης.

Σημαντικό αποτελεί, πρόσθεσε, και το γεγονός ότι στην περιοχή μας η επιδημιολογική εικόνα ήταν σημαντικά καλύτερη, κάτι που επίσης ευνόησε στην πρωτιά αυτή. 

Ερωτώμενος για το ζήτημα της ένταξης της Σπιναλόγκας στην ΟΥΝΕΣΚΟ, ο κ. Αλεξάκης ανέφερε ότι αναμένεται πότε θα γίνει η σύνοδος κάτι που ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί, με τις σχετικές ημερομηνίες να έχουν ήδη αλλάξει λόγω και της πανδημίας.

To θέμα της ηλεκτροδότησης του Νησιού, όπως είπε, προχωρεί σύμφωνα και με την ενημέρωση του Δημάρχου. Είναι όπως τόνισε κάτι σημαντικό αφού θα βοηθήσει πολύπλευρα τη Σπιναλόγκα (αισθητικά, αυτονομία ενεργειακή για εκδηλώσεις, κλπ). Η διαδικασία, πρόσθεσε ο αντιδήμαρχος, δεν θα γίνει μέσω της «Επιτροπής Ελλάδα 2021» αλλά μέσω πόρων του υπουργείου Εσωτερικών. 

Αναμονή, τόνισε, υπάρχει και για την ανακοίνωση των προτάσεων από την συγκεκριμένη Επιτροπή για την πρόταση που έκανε ο Δήμος Αγ. Νικολάου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων στη χώρα. Η πρόταση που είχε γίνει από το Δήμο, αφορά σε Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου στον Άγιο Νικόλαο, με τις σχετικές τελικές ανακοινώσεις να αναμένονται, ανέφερε, περί τα τέλη Οκτωβρίου.

Σχετικά με το άνοιγμα του κινηματοθέατρου ΡΕΞ στον Άγιο Νικόλαο, ο κ. Αλεξάκης τόνισε ότι δεν μπορεί ακόμη να προσδιοριστεί με σαφήνεια.

Παρότι, όπως ανέφερε, είχε γίνει η σχετική διεργασία (μεταφορά εξοπλισμού, εγκατάσταση κλιματιστικού, κλπ) για να ανοίξει το σινεμά αύριο Πέμπτη, εντούτοις τα νέα μέτρα και η ανάγκη μέσω αυτών για ύπαρξη ουσιαστικά ηλεκτρονικού εισιτηρίου-ηλεκτρονικής κράτησης, δεν επιτρέπει να γίνουν σαφείς προβλέψεις για το πότε ακριβώς θα γίνει τελικά αυτό. 

Αναφέρθηκε σχετικά και στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει εν συνόλω και σε παγκόσμιο επίπεδο η κινηματογραφική βιομηχανία (αναβολές ταινιών, καθίζηση εισιτηρίων, κλπ).

Ακούστε εδώ:

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com