Ο Άρης Πάγκαλος στο Λατώ fm: «Πανελλήνιο Κέντρο Ορεινής Εκπαίδευσης του Ερυθρού Σταυρού στο Οροπέδιο Λασιθίου»

Με αφορμή την επέτειο της  ίδρυσης του Διεθνή Ερυθρού Σταυρού από τον Ερρίκο Ντυνάν το 1863, μίλησε στην εκπομπή του Νίκου Σγουρού «Πρώτη Ματιά στην Ενημέρωση» ο  πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Αγίου Νικολάου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Άρης Πάγκαλος.
Μεταξύ άλλων ο κ. Πάγκαλος είπε:
«Βρίσκεται σε εξέλιξη η έναρξη νοσηλευτικού τμήματος με μεγάλη συμμετοχή από τους συντοπίτες μας. Το τμήμα της Πρόνοιας  βρίσκεται επίσης σε εξέλιξη και με τη συμμετοχή ακόμα περισσότερων ανθρώπων,  η σχολή Σαμαρειτών αρχίζει με ένα αξιοπρόσεκτο νούμερο στην   προσέλευση συμπολιτών μας και βεβαίως  η νεότητα μας  να σας πω ότι είναι το καλύτερο τμήμα και το μεγαλύτερο σε όλη την επικράτεια, και αυτό υπόσχεται πολλά. Λειτουργεί στη Νεάπολη, στον Άγιο Νικόλαο και στην Κριτσά  και μάλιστα με 25 άτομα που είναι μεγάλο νούμερο για ένα χωριό.
Το Σάββατο θα γίνει μία αξιοσημείωτη εκδήλωση στο οροπέδιο Λασιθίου στο οποίο δεν  υπάρχουν άνθρωποι που να έχουν εκπαιδευτεί στις Πρώτες Βοήθειες και αναλαμβάνει το τμήμα μου να εκπαιδεύσει ένα μεγάλο αριθμό πολιτών στο Οροπέδιο. Η προοπτική είναι να φτιάξουμε τμήμα και στο Οροπέδιο Λασιθίου.
Έχει δρομολογηθεί να γίνει στο Οροπέδιο Λασιθίου και ένα κατά κάποιο τρόπο Πανελλήνιο Κέντρο Ορεινής Εκπαίδευσης του Ερυθρού Σταυρού  το έχουμε δρομολογήσει και  βρισκόμαστε στις τελευταίες ενέργειες πλέον για να  μπορούν από όλη την Ελλάδα να έρθουν και  να εκπαιδευτούν στην Ορεινή διάσωση«.

Σχετικές δημοσιεύσεις