Ο Αργύρης Πανταζής στο Λατώ fm: «H Ιεράπετρα καλύπτει το 75% των προϊόντων εκτός εποχής σε επίπεδο χώρας – Η ζημιά είναι πρωτόγνωρη, το 80% της παραγωγής αχρηστεύεται και πετιέται στις χωματερές»

«H Ιεράπετρα καλύπτει το 75% των προϊόντων εκτός εποχής σε επίπεδο χώρας, η ζημιά είναι πρωτόγνωρη, το 80% της παραγωγής αχρηστεύεται και πετιέται στις χωματερές» ανέφερε μεταξύ άλλων μιλώντας στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μαζί αλλάζουμε την Ιεράπετρα» Αργύρης Πανταζής.

«Τα μέτρα στην Ιεράπετρα τηρούνται κατά γράμμα, αν δείτε τους δείκτες των κλήσεων που έχουν επιβληθεί, η Ιεράπετρα είναι στα κατώτερα όρια στον χάρτη πανελλαδικά. Στην αρχή υπήρξε  ένα τεράστιο ζήτημα με την ύπαρξη των πολλών αλλοδαπών εργατών γης στην περιοχή μας, αλλά μετά από δημόσιες τοποθετήσεις μου το θέμα ελέγχθηκε και μπορώ να πω ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος. Κανένα κρούσμα στην Ιεράπετρα έτσι παρότι υπάρχει και στην περιοχή μας όπως σχεδόν σε όλες τις περιοχές υψηλή μετακίνηση λόγω των ευπαθών προϊόντων, ανθρώπων που βγαίνουν ακόμη και στο εξωτερικό για να μεταφέρουν προϊόντα.
Όλο αυτό έχει ελεγχθεί  με τον καλύτερο δυνατό τρόπο έως τώρα».

Όπως τονίζει «αυτή την περίοδο η Ιεράπετρα παράγει και καλύπτει το 75% των προϊόντων εκτός εποχής, κηπευτικών όπως λέγονται, σε επίπεδο χώρας. Η ένταση παραγωγής που υπάρχει αυτή την περίοδο είναι τεράστια, οι ποσότητες οι οποίες έχουν παραχθεί τις προηγούμενες ημέρες αλλά και αυτή που θα υπάρξει τις επόμενες  ημέρες, δεν υπάρχει δυνατότητα να απορροφηθεί, η αγοραστική δύναμη έχει πέσει στα τάρταρα, αγοραστικό ενδιαφέρον δεν υπάρχει και αυτό οφείλεται στα περιοριστικά μέτρα τα οποία πολύ σωστά και σωστό σε σωστό χρόνο έχει λάβει η κυβέρνηση.


Έχουν συνηθίσει αγρότες μας σε κακοτοπιές, τέτοια έκταση όμως είναι πρωτόγνωρη για την αγροτική παραγωγή για την αγροτική Ιεράπετρα για η όλη τη χώρα η οποία παράγει.

Η Ιεράπετρα πλήττεται  αυτή την περίοδο διότι είναι στο πικ της παραγωγής αυτούς τους μήνες και τους επόμενους μέχρι και το Μάιο. Έχουν κάνει τον προγραμματισμό τους οι παραγωγοί της  Ιεράπετρας έτσι ώστε να τροφοδοτήσει τον τουρισμό αλλά και τους επισκέπτες οι οποίοι αυξάνονται τα προηγούμενα χρόνια, σαφώς φέτος μένει να δούμε τι θα γίνει. 


Από τους οργανωμένους φορείς και μεμονωμένους παραγωγούς που υπάρχουν ευτυχώς στην περιοχή μας, τους συνεταιρισμούς τις ομάδες παραγωγών και γενικά της οργανώσεις των παραγωγών υπάρχει αφόρητη πίεση, συμμετέχω στις διαπραγματεύσεις όλων αυτών των στοιχείων που θα πρέπει να αποσταλούν προς την κεντρική Πολιτεία έτσι ώστε να αντιληφθεί ότι η περιοχή πλήττεται και το σημαντικότερο είναι ότι οι παραγωγοί έχουν βάλει και άλλη φορά πλάτη. 

Όμως είναι τόσο τραγικά τα πράγματα στην περιοχή μας που ο παραγωγός θα πρέπει να μείνει. Η διατροφική αλυσίδα θα διαταραχθεί αντιλαμβάνεστε πόσο, με τα στοιχεία που σας έδωσα και έχοντας κάνει μία πολύ μικρή αναφορά στο τι πραγματικά παράγεται αυτή την περίοδο θα υπάρχει πρόβλημα στην αγορά της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Αυτή την περίοδο τεράστιες ποσότητες γινόντουσαν εξαγωγή, συνεχίζονται με τεράστιο βαθμό δυσκολίας, όμως αν ο παραγωγός δεν αποζημιωθεί δεν θα χρηματοδοτηθεί με κάποιο τρόπο έτσι ώστε να μείνει στο χωράφι, οι τιμές έχουν πέσει πάρα πολύ χαμηλά και το 80% της παραγωγής αχρηστεύεται και πετιέται  στις χωματερές.


Ακούστε εδώ όλη τη συζήτηση:

Σχετικές δημοσιεύσεις