Ο Αντώνης Ζερβός στο Λατώ fm: Συστήνουμε Επιτροπή που θα καταγράψει τα προβλήματα στην Υγεία και θα προχωρήσει σε προτάσεις – Δημοτικό ιατρείο δεν μπορεί να υπάρξει σε Δήμους του μεγέθους του Αγ. Νικολάου

Για το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο για τα ζητήματα στο χώρο της υγείας και τη στήριξη των τοπικών δομών του Αγίου Νικολάου μίλησε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό.

Όπως τόνισε, «μας δόθηκε η ευκαιρία να κάνουμε μία καλή κουβέντα ήρεμη και να δούμε που βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν ζητήματα, ότι υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε στελέχωση και εξοπλισμό, τα οποία φαίνεται να έχουν αρχίσει εδώ και λίγο καιρό να μπαίνουν σε μία αξιοπρεπή σειρά για να φτιαχτούν, δεν είναι πράγματα τα οποία θα γίνουν βέβαια μία στιγμή στην, αλλά νομίζω ότι σιγά-σιγά έχει αρχίσει να μπαίνει το νερό στ’ αυλάκι. Η λογική μας Λοιπόν ήταν να δούμε και εμείς από τη μεριά μας όσο μπορούμε να βοηθήσουμε, πολιτικά προφανώς, αφού δεν είναι στις αρμοδιότητες των δήμων η διαχείριση των νοσοκομείων, όμως έχουμε τη δυνατότητα αν θέλουμε να κάνουμε πράγματα να βοηθήσουμε, γιατί η υγεία των δημοτών μας ενδιαφέρει άμεσα να έχει το καλύτερο δυνατό επίπεδο».

Για την Επιτροπή που αποφασίστηκε να συσταθεί, ο Δήμαρχος είπε ότι «θεωρώ ότι και με την Επιτροπή θα βοηθήσουμε, το ουσιαστικό όμως είναι νομίζω να γίνει μία καταγραφή υπεύθυνη της κατάστασης που υπάρχει σήμερα και τις προτάσεις που θα μπορούσαν να υπάρξουν και στις οποίες θα μπορούσε να είναι ο Δήμος αυτός που θα τις υλοποιήσει. Από τη συζήτηση προέκυψε ότι έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε μία προγραμματική σύμβαση με το Πανεπιστήμιο Κρήτης και να γίνει αυτή η μελέτη, η οποία θα μας πει τι πρέπει να γίνει, πού και με ποιο τρόπο, ώστε οι παρεμβάσεις μας να είναι άμεσα άμεσες και αποτελεσματικές. Θα έχω τις επόμενες μέρες τηλεφωνική επικοινωνία με τον καθηγητή τον κ. Λιονή, να το βάλουμε σε μία σειρά περισσότερο και ταυτόχρονα θα αναζητήσουμε και όλους τους άλλους τρόπους που πιθανόν να έχουμε τη δυνατότητα να βοηθήσουμε.

Ανέφερε ως «θετικό το ότι ακούσαμε από την Διοικήτρια του Νοσοκομείου Νεάπολης πως το Κέντρο Αποκατάστασης προχωράει και μέχρι τον Απρίλιο θα έχουμε τα τεύχη δημοπράτησης».

Σχετικά με την πρόταση του κ. Νίκου Κοκκίνη για δημιουργία δημοτικού ιατρείου, είπε πως «αν δεν μπουν όλα αυτά κάτω από τον τη λογική της Δημόσιας Υγείας και να είναι σε συνέχεια και σε συνεργασία με το νοσοκομείο και τις δομές υγείας και την Πρωτοβάθμια υγεία που πρέπει να στηρίξουμε, δεν έχει λογική να στήσουμε άλλο ένα ιδιωτικό ιατρείο και δεν προβλέπεται κιόλας από τις διατάξεις για δήμους του μεγέθους του Αγίου Νικολάου. Όμως θα ψάχνουν όλα αυτά ούτως, ώστε να δούμε αν μπορούμε πραγματικά κάτι να κάνουμε. Από μεριάς μου υπάρχει αυτός ο σκεπτικισμός σε σχέση με τις επιτροπές γιατί έχουμε έναν όγκο αρμοδιοτήτων που λόγω στελέχωσης και οικονομικών συνθηκών δεν είναι εύκολο να τα διαχειριστούμε γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε τόσο γρήγορα και όπως πρέπει όλη τη δουλειά. Το να βάζουμε στο μπροστά μας και μία σειρά ζητήματα που δεν είναι της άμεσης αρμοδιότητας μας αλλά σαφώς αρμοδιότητα του Κράτους, ουσιαστικά μας αποδυναμώνει συνολικά».

Αναφέρθηκε επίσης στην διενέργεια από τον Δήμο των rapid tests, «τα οποία θα συνεχίσουμε να κάνουμε πίτες καθ’ υπόδειξη του ΕΟΔΥ, ότι μας ζητηθεί, σώματα ασφαλείας ή ομάδες που πρέπει να ελεγχθούν, εμείς θα συνδράμουμε».

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com