Ο Αντώνης Ζερβός στο Λατώ fm: «Θα υποβάλουμε προτάσεις στο νέο πρόγραμμα ‘Αντώνης Τρίτσης’ για να συμπληρωθούν υποδομές που λείπουν, στο τραπέζι η διήμερη πεζοδρόμηση στην πόλη, προς το παρόν λέμε ‘όχι’ στην εκμετάλλευση σε Αλμυρό, Βούλισμα για το κομμάτι που μας αναλογεί»

Στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό μίλησε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από τις περυσινές εκλογές και την ανανέωση της θητείας του στο δημαρχιακό θώκο.

Όπως τόνισε «υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που έχουν γίνει σε αυτή την περίοδο και με το κείμενο που δημοσιοποιήσαμε θέλω να πω στους συμπολίτες ότι αυτά που τους έλεγα πέρυσι δεν ήταν κενό γράμμα, είναι πραγματικότητα και υλοποιούνται το ένα μετά το άλλο.

Θα μπορούσα να πω πολύ περισσότερα πράγματα, ότι αυτό το οποίο καταθέτω πάντα και όχι απλά ισχυρίζομαι η δυσκολία λειτουργίας των δήμων με την ανυπαρξία μηχανικών της σύνταξης μελετών των διαδικασιών επιβεβαιώνονται καθημερινά και από τις τροποποιήσεις που γίνονται στον ‘Καλλικράτη’, αλλά βλέπετε ότι αναζητείται τρόπος κεντρικά από την κυβέρνηση μέσω της εταιρείας των Δήμων να λυθεί με το ζήτημα της πρόσληψης ή της σύνταξης μελετών,


Παρόλες τις δυσκολίες, παρόλο που  η πρώτη περίοδος ήταν περίοδος παράδοσης – παραλαβής, άρα όλο το περσινό καλοκαίρι πέρασε έτσι, όπως επίσης το τελευταίο τετράμηνο λόγω ειδικών συνθηκών επίσης δεν είχαμε τη δυνατότητα να λειτουργήσουμε με πλήρη δυναμικότητα, παρόλα αυτά νομίζω ότι από αυτή την περίληψη που έδωσα, από τα έργα τα οποία δημοπρατούνται και από τις ενέργειες που γίνονται, φαίνεται ότι αυτά τα οποία είπαμε στους συνδημότες μας σε όλη την περιοχή υλοποιούνται το ένα μετά το άλλο.

Βλέπετε τα σοβαρά έργα τα οποία στα οποία αναφερόμαστε, όταν θα έρθει το πλήρωμα του χρόνου, σε ένα χρόνο που θα πρέπει να γίνει απολογισμός πλήρης, τότε θα έχουμε τη δυνατότητα να πούμε στους συνδημότες μας όλες τις λεπτομέρειες, όλα τα ζητήματα που ‘τρέχουμε’, είτε στην κοινωνική πολιτική, είτε στον τουρισμό, είτε στα έργα, είτε στις δράσεις. Εγώ και οι συνεργάτες μου τους οποίους ευχαριστώ, όπως επίσης ευχαριστώ και όλο το στελεχιακό δυναμικό του δήμου που στέκεται δίπλα μας, που έχουμε καταφέρει να τους δείξουμε ότι ο στόχος μας δεν είναι η προσωπική προβολή αλλά το καλό του δημότη, τρέχουμε και κάνουμε αυτά τα οποία πρέπει να γίνουν, αυτά που έχουμε ανακοινώσει στους συνδημότες ότι θα πρέπει να υλοποιηθούν σε βάθος χρόνου.

Το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του ΥΠ.ΕΣ.

«Το πρόγραμμα αυτό έρχεται να συμπληρώσει, να επεκτείνει τον ‘Φιλόδημο’, εξάλλου το τελευταίο έργο που μας ήρθε έγκριση για τους αθλητικούς χώρους – δηλαδή γήπεδο Κριτσάς, Ελούντας, το ταρτάν του Αγίου Νικολάου, κλπ – εγκρίθηκε από την παρούσα κυβέρνηση.

Το πρόγραμμα ‘Φιλόδημος’ θα υλοποιηθεί πλήρως, όπως είχε ανακοινωθεί, το επόμενο πρόγραμμα έρχεται να συμπληρώσει άλλα πράγματα και ετοιμαζόμαστε ακριβώς για να μπορέσουμε να υποβάλουμε κι άλλες προτάσεις στο νέο πρόγραμμα ούτως ώστε να συμπληρωθούν οι υποδομές που λείπουν για την πόλη και τον Δήμο του Αγίου Νικολάου».

Για το Γυμνάσιο-Λύκειο της Νεάπολης

Στο ερώτημα για το πού βρίσκεται το ζήτημα της ενεργειακής αναβάθμισης του σχολικού συγκροτήματος Γυμνασίου-Λυκείου της Νεάπολης, ο Δήμαρχος απάντησε πως «θεωρώ ότι τέτοιες ερωτήσεις δεν θα πρέπει να γίνονται. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι από τη στιγμή που δημοπρατείται το έργο μέχρι να εγκατασταθεί ο εργολάβος, το έχουμε πει ένα εκατομμύριο φορές, είναι περίπου 8 με 10 μήνες, λέω λοιπόν και κάποιοι δεν το πιστεύουν, και είναι επιεικώς απαράδεκτο να υποκινούν ζητήματα αν θέλετε συνέπειας, ότι περί το τέλος του χρόνου θα εγκατασταθεί ο εργολάβος. Το ίδιο έγινε και με το έργο ασφαλτοστρώσεων – τσιμεντοστρώσεων.

Προς το τέλος του χρόνου και εκεί θα είναι έτοιμο μέσα από προμήθεια και η αποκατάσταση, η βελτίωση, συντήρηση και του ΕΠΑΛ, ούτως ώστε σε συνδυασμό και σε συνεννόηση με την τοπική κοινωνία της Νεάπολης να δούμε πότε ακριβώς θα γίνει η μεταφορά από το ένα σχολείο στο άλλο ώστε να μην υπάρχουν ζητήματα παρεμπόδισης της λειτουργίας των σχολείων.

Λόγω των συνθηκών οι οποίες διαμορφώνονται λόγω κορωνοϊου και του περιορισμού και των εσόδων του δήμου, είναι σίγουρο ότι θα υπάρξει ένα προσωρινό ‘κράτημα’ μέχρι να συνειδητοποιήσουμε, μέχρι να ποσοτικοποιήσουμε το ποιο θα είναι το μέγεθος των προβλημάτων που θα δημιουργηθεί και θα συνεχίσει να υλοποιείται το πρόγραμμα που έχουμε ανακοινώσει.

Για τη συνάντηση με τους επαγγελματίες της Εστίασης

«Γίνεται μία προσπάθεια να ενημερωθούν σωστά και να μεταφέρουμε στους επιχειρηματίες την λογική που υπάρχει αυτή τη στιγμή, γιατί η καθημερινότητά μας είναι πράγματι δύσκολη και οι άνθρωποι αγωνιούν και για τις επιχειρήσεις τους αλλά και για τους εργαζόμενους με τους οποίους συνεργάζονται τόσα χρόνια. Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι αυτή τη στιγμή έτσι όπως πάει παγκοσμίως να αντιμετωπιστεί το θέμα, στόχος δεν είναι αύριο το πρωί να ξεκινήσει η οικονομική ζωή στη χώρα όπως ήταν πριν 5 μήνες, θα περάσουμε κάποια στάδια προσαρμογής, για αυτό και η αραίωση των καθισμάτων, για αυτό και λιγότεροι πελάτες ανά κατάστημα, που σημαίνει ότι θα προσληφθεί και λιγότερο προσωπικό από τις επιχειρήσεις.

Είναι μία κατάσταση δύσκολη είναι μία κατάσταση διαφορετική που δεν μπορεί όμως να γίνει αλλιώς, σίγουρα θα περάσουμε δύσκολα και ο στόχος αν θέλετε για μας και με αυτήν την κίνηση και με την περιφέρεια αλλά και με τις ελεγκτικές αρχές είναι να περιοριστούν τα προβλήματα, η φετινή σεζόν θα είναι ιδιαίτερα περίεργη και δύσκολη, τουλάχιστον η επόμενη να γίνει σωστά, γιατί καταλαβαίνετε ότι αν συμβεί οποιοδήποτε περιστατικό δύσκολο ή εύκολο στην περιοχή από αυτό το άνοιγμα, το ξανάνοιγμα της περιοχής δεν θα είναι απλή υπόθεση και επειδή ο Άγιος Νικόλαος έχει μονοκαλλιέργεια τον τουρισμό και την παροχή υπηρεσιών μας ενδιαφέρει αυτή η μετάβαση από την καραντίνα από το lockdowvn στην πλήρη λειτουργία να γίνει σταδιακά και όμορφα, ώστε να μην έχουμε πισωγυρίσματα».

Για το ενδεχόμενο πεζοδρόμησης

«Πάντα συζητούνται όλα μαζί με τους επιχειρηματίες, εάν θεωρούν ότι αυτό είναι κάτι το οποίο θα βοηθήσει θα το βάλουμε στο τραπέζι. Δεν θα είναι κάθε μέρα, θα είναι μάλλον Παρασκευή και Σάββατο, γιατί η Κυριακή το βράδυ λόγω του ότι ξεκινάει η εργάσιμη μέρα την επόμενη.

Εφόσον οι επιχειρηματίες όντως θέλουν να μπούμε σε αυτή τη λογική, θα το αξιολογήσουμε σοβαρά και θα προσπαθήσουμε να το υλοποιήσουμε. Έχω ενημερώσει σχετικά και την Αστυνομική Διεύθυνση η οποία είναι παρούσα στο να κάνουμε ένα σχεδιασμό παρακάτω και το Τμήμα Τροχαίας και το λιμεναρχείο. Εδώ είμαστε, είπαμε ότι τώρα πηγαίνουμε βήμα-βήμα και βρίσκουμε τι θα γίνει παρακάτω.

Για τις παραλίες σε Βούλισμα, Αλμυρό

«Είχα τοποθετηθεί σαφώς και στο Δημοτικό Συμβούλιο, η πρόταση της οικονομικής υπηρεσίας της ΔΑΕΑΝ, ουσιαστικά επιβεβαιώνει αυτά που είπαμε. Αυτό που θα πρέπει να γίνει απολύτως αντιληπτό είναι ότι η ΔΑΕΑΝ η οποία ουσιαστικά δημιουργήθηκε για τη Μαρίνα και το κλείσιμο της τα δημιουργεί ζητήματα λειτουργίας στη Μαρίνα, δεν είναι κοινωνική επιχείρηση όπως ο ΟΚΥΔΑΝ με τους παιδικούς σταθμούς ή ο ΠΑΟΔΑΝ με τα αθλητικά, είναι επιχείρηση ως Ανώνυμη Εταιρία και είναι υποχρεωμένη να λειτουργήσει με αυτές τις διατάξεις.

Εάν έχει τρεις συνεχόμενες ζημιογόνες περιόδους οικονομικές θα πρέπει να κλείσει, καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό για τη Μαρίνα.

Όπως είναι τα πράγματα τώρα, και για τον Αλμυρό και για το Βούλισμα, για το κομμάτι που διαχειρίζεται ο Δήμος, διότι στον Αλμυρό θα υπάρχουν δύο εκμεταλλευτές, στο Βούλισμα υπάρχει εκμεταλλευτής, στο κομμάτι που θα έπρεπε να κάνει ο δήμος είδαμε ότι δεν μπορεί να το λειτουργήσει σωστά, έχουμε ζητήσει μάλιστα και από το λιμεναρχείο να επανεξετάσει το ζήτημα των ναυαγοσωστών, για να δούμε αν εξακολουθούν με βάση τα νέα δεδομένα που έχουν μπει οι παραλίες αυτές είναι πολυσύχναστες ή όχι. Μας ενδιαφέρει η ασφάλεια του κόσμου αλλά από την άλλη μεριά να χρεωθούμε σαν Δήμος κάποια πράγματα, εφόσον μπορούμε να τα διαχειριστούμε

Και ο δήμος δεν μπορεί να αναλάβει εκείνος το κόστος αυτών των ιστοριών, μιας και δεν εισπράττει, δεν το ενοικιάζει σε κάποιον άρα τα πράγματα είναι πιο δύσκολα.

Το πιθανότερο είναι ότι τουλάχιστον σε αυτή τη φάση λέμε όχι στην εκμετάλλευση των τμημάτων του Αλμυρού και του Βουλίσματος που αναλογούσαν στο δήμο από το δήμο, αλλά τελικά μπορεί κάτι να αλλάξει. Το θέμα προφανώς και θα ξαναέρθει στο δημοτικό συμβούλιο, οι αποφάσεις του Δ.Σ. δεν είναι ‘ευαγγέλια’, είναι δυνατό να τροποποιούνται από μία επόμενη, όταν υπάρχουν οι συνθήκες εκείνες οι οποίες μας υποχρεώνουν να ξαναδούμε το ζήτημα. Εάν στη διαδρομή προκύψει κάτι εδώ είμαστε να το ξαναδούμε».

Σχετικές δημοσιεύσεις