Ο Αντώνης Ζερβός στο Λατώ fm: «Στόχος το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου που προτείναμε για το ‘Ελλάδα 2021’ να μονιμοποιηθεί – Ζητήσαμε τη στήριξη της κ. Αγγελοπούλου στην ένταξη της Σπιναλόγκας στην UNESCO, θα προτείνουμε την ένταξη υδροδότησης και ηλεκτροδότησης του νησιού στο ‘Αντώνης Τρίτσης'»

Για τη χθεσινή επίσκεψη της προέδρου της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννας Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη στη Σπιναλόγκα ενόψει των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 και για όλα όσα διημείφθησαν στη σύσκεψη που ακολούθησε μίλησε στον αέρα της εκπομπής «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός.

Όπως είπε «στόχος αυτών των δράσεων του οργανισμού ‘Ελλάδα 2021’ δεν στοχεύει μόνο στην ιστορική μνήμη αλλά και στην καταγραφή γεγονότων ιστορικών» και στα πλαίσια αυτά ο Δήμος Αγίου Νικολάου πρότεινε «τη δημιουργία ενός Διεθνούς φεστιβάλ κινηματογράφου στη βάση ότι η περιοχή μας εδώ έχει χρησιμοποιηθεί κατά κόρον μέχρι σήμερα για την δημιουργία κινηματογραφικών ταινιών ξεκινώντας από την μεγάλη Μελίνα Μερκούρη στην Κριτσά με το ‘Χριστός Ξανασταυρώνεται’, στη συνέχεια ο Γουόλτ Ντίσνεϊ εδώ με τα «Κρόσσια του φεγγαριού» στην Ελούντα και στον Άγιο Νικόλαο και μετά με τη ‘χρυσή’ εποχή του ελληνικού κινηματογράφου. Βασικό στοιχείο που δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι η παρουσία και η ύπαρξη του Νίκου Κούνδουρου».

«Στόχος μας είναι αυτή η εκδήλωση να μείνει και στη συνέχεια και αυτή είναι και προϋπόθεση για να εγκριθεί από την Επιτροπή.

Προφανώς θα εξειδικευτεί ακόμα περισσότερο η πρόταση και θα κατατεθεί, έχει γίνει η αρχική υποβολή της πρότασης στην κατάλληλη πλατφόρμα που έχει ανοίξει και απλά θα πρέπει να εξειδικευτεί περισσότερο, τα οικονομικά του μεγέθη οι λεπτομέρειες υλοποίησης, κλπ.

Τέτοιες εκδηλώσεις γίνονται ή νωρίς το καλοκαίρι ή αργά το καλοκαίρι. Μεγάλο ζήτημα είναι το πώς θα υπάρξει χρηματοδότηση αυτών των δράσεων υπάρχει όμως δυνατότητα, κατά τα φαινόμενα, να υπάρξουν και χορηγοί αλλά και χρηματοδότηση από δημόσιους φορείς, οπότε ευελπιστούμε ότι θα καταφέρουμε η πρώτη χρονιά του να είναι την επόμενη χρονιά».

Για το φάκελο ένταξης της Σπιναλόγκας στην UNESCO 

«Μας δόθηκε η ευκαιρία να ζητήσουμε την βοήθεια της κ. Αγγελοπούλου και την βοήθεια του Οργανισμού στο ζήτημα της ένταξης της Σπιναλόγκας στην UNESCO.

Εμείς προσπαθούμε να βοηθήσουμε την εθνική προσπάθεια που γίνεται, το λέω πάντα ότι τώρα πια εδώ και μερικά χρόνια το θέμα δεν είναι τοπικό, είναι εθνικό, την πρόταση την υπέβαλε το Υπουργείο Πολιτισμού, θα πρέπει ακόμα και οι μικρές φωνές που ακούγονται για την εμπλοκή των ζητημάτων αυτών θα πρέπει επιτέλους να καταλάβουν ότι τέτοιου είδους κινήσεις αποτελούν εθνική μειοδοσία.

 Νομίζω ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο, δεν είναι ο δρόμος στρωμένος με ροδοπέταλα, καταλαβαίνετε ότι στην UNESCO επειδή υπάρχουν πάρα πολλά ευρωπαϊκά συνολικά μνημεία και θέλουν να ‘ανοίξουν’ τον κατάλογο των μνημείων και προς τις άλλες χώρες συνήθως είναι λίγο πιο δύσκολοι στα ευρωπαϊκά μνημεία, θεωρώ όμως ότι με την προετοιμασία που έχει γίνει και με τις ενέργειες του κράτους ότι θα πετύχουμε το στόχο μας».


Για την υδροδότηση και ηλεκτροδότηση της Σπιναλόγκας

Όπως τόνισε ο κ. Ζερβός «επειδή ξέρετε ότι τώρα πια τα πράγματα και στην περιφέρεια και στο δήμο θα περιορίζονται, εξετάζουμε τη δυνατότητα να ενταχθεί η υδροδότηση και ηλεκτροδότηση της Σπιναλόγκας στην επέκταση δημοτικού φωτισμού μέσα από το πρόγραμμα ‘Αντώνης Τρίτσης’ και η Περιφέρεια είναι σύμφωνη ώστε τα χρήματα που θα μας έδινε να μας τα διαθέσει για κάποιο άλλο έργο του Δήμου. Θα γίνει πρόταση από εμάς για ένταξη στο ‘Αντώνης Τρίτσης’ και επειδή τέλος του μήνα θα είναι ο υπουργός Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος στην Κρήτη για επίσκεψη, έχουμε σκοπό να του το θέσουμε και έτσι».

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com