Ο Αντώνης Ζερβός στο Λατώ fm: «Στο γραφείο του Πρωθυπουργού το θέμα της ηλεκτροδότησης της Σπιναλόγκας – Αναζητούμε οικόπεδα για χώρους στάθμευσης πέριξ της πόλης – Επαναλειτουργεί με 8 αστυνομικούς το Α.Τ. Νεάπολης»

Για μια σειρά ζητημάτων που αφορούν το Δήμο Αγίου Νικολάου μίλησε το πρωί της Παρασκευής στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός.

Όπως είπε, μεταξύ άλλων, το δημοτικό συμβούλιο Αγίου Νικολάου θα συνεχίσει να γίνεται με τηλεδιάσκεψη, παρά τα όσα υποστήριξαν και ζήτησαν μέλη της αντιπολίτευσης. «Έτσι εφαρμόζεται σε όλο τον κόσμο, τηλεδιάσκεψη κάνει ο ΟΗΕ και η Ευρωπαϊκή Ένωση και εμείς θα γκρινιάξουμε και θεωρείται υποβάθμιση του δημοτικού συμβουλίου επειδή γίνεται τηλεδιασκεπτικά;» τόνισε.

Αναφερόμενος στις εργασίες που έχουν ξεκινήσει στη νότια πλευρά της Λίμνης Αγ. Νικολάου, θα γίνει όπως είπε με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια 25.000 ευρώ φύτευση και στερέωση του πρανούς. Η μελέτη της φύτευσης είναι στα χέρια μας. Πρώτα πρέπει να αποκαλυφθούν οι παλιές κατασκευές για να δούμε που χρειάζονται συμπλήρωση – επιδιόρθωση – επέκταση για να γίνει το έργο κανονικά – έτσι εθελοντικά αν θέλετε κάποιοι άνθρωποι μας βοήθησαν και μας βοηθάνε τώρα να το καθαρίσουμε, ούτως ώστε οι ποσότητες και τα υλικά που θα χρειαστούν να συμπεριληφθούν στη μελέτη και μετά από λίγο καιρό να ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου. Ξεκινώντας πρώτα από την συντήρηση και διαμόρφωση των πετρόκτιστων τα οποία υπάρχουν εκεί από παλιά και στη συνέχεια να ακολουθήσει η φύτευση. Είναι φυτά τα οποία πρέπει να φυτευτούν αυτή την εποχή, δεν πρέπει να φυτευτούν Μάρτιο – Φλεβάρη». Πρόκειται, τόνισε, για παρέμβαση που θα αλλάξει όψη στην περιοχή. «Σήμερα δεν είναι εύκολο να γίνει εκεί επίσκεψη, γιατί υπάρχουν ζητήματα κινδύνων, θα πρέπει να δούμε θα πρέπει να μπούνε κάγκελα ή να απαγορευτεί η πρόσβαση. Το σίγουρο είναι ότι θα καθαριστούν για να υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης και περιποίησης της πλαγιάς στο μεγαλύτερο δυνατό μέρος. Σε αυτή την πλαγιά είχε να υπάρξει παρέμβαση εδώ και 25 χρόνια ίσως και παραπάνω».

Σχετικά με την επαναλειτουργία του Αστυνομικού Τμήματος στη Νεάπολη, αυτό όπως είπε ο κ. Ζερβός προχωρεί πλέον, με την βοήθεια και του υπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη. Ήδη από το δημοτικό συμβούλιο προχθές εγκρίθηκε η παραχώρηση αίθουσας (ανενεργής) των κτιρίων της Κοινότητας για να στεγαστεί εκεί το Α.Τ.. Ταυτόχρονα, είπε, έχει εξασφαλιστεί η στελέχωση του Α.Τ. με 8 άτομα προσωπικό μέσω μεταθέσων και όχι χρήσεως προσωπικού από την ήδη υποστελεχωμένη Αστυνομική Διεύθυνση Λασιθίου.

Αναφέρθηκε επίσης στα κυκλοφοριακά ζητήματα της πόλης και στους χώρους στάθμευσης. «Αναζητούνται σε πολλές περιοχές του Δήμου οικόπεδα για πάρκινγκ, είτε να ενοικιάσουμε, είτε να τα αγοράσουμε, γιατί η κατάσταση στο κομμάτι αυτό πρέπει να βελτιωθεί. Είναι 4-5 οικόπεδα πέριξ της πόλης, εντός της πόλης δεν υπάρχει προσφορά». 

Για τη μείωση των τελών κοινοχρήστων χώρων για τους επαγγελματίες, ο Δήμαρχος είπε ότι «διαπιστώσαμε ότι υπάρχει δυνατότητα να λυθεί η στήριξη των επιχειρηματιών με την περίληψη αυτής της διάταξης στις κανονιστικές διατάξεις που ισχύουν για τη λειτουργία του δήμου Αγ Νικολάου, οπότε πήραμε την απόφαση να ισχύει μείωση 30% στα τέλη χρήσης κοιν. χώρων εσαεί από εδώ και πέρα, όχι όμως με αναδρομική ισχύ, δεν είχαμε αυτή τη δυνατότητα».

Για την Σπιναλόγκα και την επισκεψιμότητα όπου το Νησί πέρασε φέτος ακόμη και το Ανάκτορο της Κνωσού, ο κ. Ζερβός τόνισε ότι αυτό έγινε μεταξύ άλλων και για συγκεκριμένους λόγους λόγω και των απαγορεύσεων που ίσχυσαν σε μέρη όπως τα Μινωικά Ανάκτορα 

Σε ότι αφορά το θέμα για την ηλεκτροδότηση της Σπιναλόγκας, ο Δήμαρχος είπε ότι «το θέμα έχει φτάσει στο γραφείο του Πρωθυπουργού ο οποίος ενδιαφέρεται προσωπικά. Ελπίζω ότι σύντομα θα έχουμε την έγκριση της χρηματοδότησης από το κεντρικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ώστε να μπορέσουμε τα λεφτά που μας έχει διασφαλίσει η Περιφέρεια να τα χρησιμοποιήσουμε όπως έχει υποσχεθεί ο περιφερειάρχης σε άλλα θέματα του Δήμου».

Σχετικά με τον φάκελο για την ένταξη στην UNESCO, όπως είπε αναμένεται το πότε θα συζητηθεί το ζήτημα από την Επιτροπή. «Το πώς θα εξελιχθούν οι συνεδριάσεις είναι ‘στον αέρα’ και σε διεθνές επίπεδο, οπότε δεν υπάρχει κάτι νεότερο με αυτό».

Αναφέρθηκε επίσης σε κινήσεις που θα γίνουν το προσεχές διάστημα (παράνομη αλιεία, αρχαιολογικοί χώροι, κλπ) για την ποιότητα του Κόλπου της Ελούντας «που είναι το ισχυρό χαρτί της περιοχής. Θα δούμε μήπως χρειαστεί να κάνουμε μια κανονιστική ρύθμιση χρήσης του χώρου  ενώ ζήτησα να δημιουργηθεί και μια εθελοντική ομάδα ελέγχου του Κόλπου».


Ακούστε εδώ αναλυτικά:

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com