Ο Αντώνης Ζερβός στο Λατώ fm: «Ο Δήμος Αγ. Νικολάου θα παραλάβει 1.500 rapid tests που θα γίνουν βάσει των υποδείξεων των δομών υγείας και του ΕΟΔΥ – Θέλουμε να βοηθήσουμε να παραμείνει χαμηλά το ιικό φορτίο στην περιοχή»

Για τη διαδικασία της προμήθειας των rapid tests μίλησε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό. 

Όπως είπε, αυτή θα γίνει «σε συνεννόηση με τις δομές υγείας, τις οποίες ο Δήμος προσπαθεί να στηρίξει Παρόλα τα ζητήματα που υπάρχουν – πρωτόκολλα, κλπ – προχώρησε στην προμήθεια αριθμού Rapid test ,με πρόθεση επειδή το ιικό φορτίο της περιοχής είναι χαμηλό να το διατηρήσουμε, ελέγχοντας αυτούς οι οποίοι θα έρθουν από περιοχές με υψηλό φορτίο όπως είναι φοιτητές μας από την πάνω Ελλάδα ούτως ώστε να διατηρήσουν την καλή εικόνα που έχουμε. Το καλό κλίμα που έχουμε το διαπιστώνουμε και από τους ελέγχους που γίνονται στα λύματα που εισέρχονται στους βιολογικούς και που είναι αρνητικά. Η πρόθεση μας δεν είναι ούτε να παρακάμψουμε τις δομές υγείας, ούτε να τις αγνοήσουμε και να τις απεμπολήσουμε, γιατί έτσι αλλιώς δεν έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε κάτι τέτοιο, για αυτό ουσιαστικά προσπαθούμε να δώσουμε στις δομές υγείας τα υλικά που χρειάζονται για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε 


Γιατί δεν είναι σίγουρο ότι ο ΕΟΔΥ ή το Νοσοκομείο Νικολάου έχουν 100 ή 150 τεστ που ενδεχομένως θα χρειαστούν και να τα διαθέσουν όλοι για τους φοιτητές και να μείνει το νοσοκομείο χωρίς να μπορεί να κάνει τη δουλειά του

Όλη η διαδικασία όπως είπε θα γίνει σε συνεργασία με το νοσοκομείο, τους υπευθύνους τον κ. Ανδρεαδάκη και τον κ. Μουδατσάκη και την κ. Καρπούζη την υπεύθυνη των ΚΟΜΥ, από αυτούς πήραμε τις προδιαγραφές για τα τεστ τα οποία θα προμηθευτούμε – και δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά διότι αν υποτεθεί ότι μέσα από αυτά τα τεστ προκύψει κάποιο θετικό κρούσμα, θα πρέπει να καταγραφεί στον κατάλογο του ΕΟΔΥ, που αυτό το κάνουν μόνο διαπιστευμένοι γιατροί και όχι οποιοσδήποτε. επειδή γνωρίζουμε αν θέλετε την πρόθεσή τους να βοηθήσουν και εμείς θέλουμε να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο για αυτό προχωράμε σε αυτές τις ενέργειες».

Σε πρώτη φάση, θα έλθουν όπως είπε ο κ. Ζερβός 300 rapid tests για να καλυφθούν οι ανάγκες για τους φοιτητές της περιοχής και στο σύνολο περίπου 1.500, «τα οποία και θα διατεθούν στο Νοσοκομείο, δεν θα τα κάνουμε μόνοι μας  αλλά σε συνεννόηση μαζί τους και στην χρονική στιγμή που μπορούν θα μπούμε στη διαδικασία να ελέγξουμε συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες ή τυχαία τεστ μέσα στην πόλη, στα χωριά γύρω ή συγκεκριμένες ομάδες, ενδεχομένως καθηγητές, νηπιαγωγεία, κλπ. Θα δούμε τι θα υποδείξουν εκείνοι, η κίνηση του Δήμου είναι να δώσει παραπάνω υλικό στις δομές υγείας για να μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά μας και όχι να τις υπερκεράσει ή να τις αγνοήσει».

Σύμφωνα με τον κ. Ζερβό, το επόμενο διάστημα θα βγουν ανακοινώσεις ανάλογες για να ενημερωθεί ο κόσμος για τη διαδικασία, «δεν είναι ‘δώσε και μένα μπάρμπα αυτή η ιστορία’, δεν έχουμε τη δυνατότητα να μπούμε σε αυτή τη λογική, γιατί αν προκύψουν αρκετά κρούσματα θα πρέπει οι δομές υγείας να είναι σε θέση να τις αντιμετωπίσουν. «Εμείς είπαμε στους υπευθύνους για τους φοιτητές και το δέχτηκαν αλλά από δω και πέρα είναι στα χέρια τους να μας πουν ποιες άλλες ομάδες πληθυσμού χρειάζονται παραπάνω τεστ, να δώσουμε κάποια επιπλέον τεστ στην παιδιατρική κλινική για παράδειγμα. Ενδεχομένως να χρειαστεί να κάνουμε κάποια δειγματοληπτικά τεστ μέσα στην πόλη, στην Κιτροπλατεία, στην πλατεία στο Σίσι, στο λιμάνι στην Ελούντα, στο λιμάνι, θα δούμε τι θα κάνουμε όπως θα μας υποδειχθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες».

Οι ημερομηνίες που έχουν ανακοινωθεί από τον Δήμο χθες – Πέμπτη 5/11 στο ΚΑΠΗ Αγ. Νικολάου, 8/11 στο Κέντρο Υγείας Νεάπολης, 11/11 ΚΑΠΗ – «ελπίζω ότι θα ισχύσουν» είπε ο Δήμαρχος. «Εάν υποτεθεί ότι υπάρχει κάποια αλλαγή λόγω προβλημάτων πρωτοκόλλων θα ενημερώσουμε έγκαιρα μέχρι το μεσημέρι τον κόσμο για να μην ταλαιπωρείται και να μην έχουμε ζητήματα».

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com