Ο Αντώνης Ζερβός στο Λατώ fm: «Ίσως στο Ρέθυμνο οι κάτοικοι έχουν μάθει να σέβονται τη λογική λειτουργίας των κάδων και προχωρούν στο επόμενο στάδιο και για τα ΑμεΑ»

Για τις συνθήκες που επικρατούν στον Δήμο Αγίου Νικολάου για την πρόσβαση των ΑμεΑ μίλησε στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και στους Νίκο Σγουρό και Δέσποινα Κουτάντου ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός.

Όπως τόνισε μεταξύ άλλων «το τοπίο πράγματι δεν είναι αυτό που θα έπρεπε να είναι, δεν θα το αμφισβητήσει κάνεις και το να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας δεν λέει τίποτα. 
Στην διαδρομή μας μέχρι σήμερα έχουν γίνει κάποιες υποτίθεται προσπάθειες διαμόρφωσης συνθηκών καλύτερης  κίνησης στα πεζοδρόμια, όμως υπάρχουν πολλά ζητήματα τα οποία δεν έχουν υλοποιηθεί, δηλαδή οι ράμπες που υπάρχουν έχουν ακατάλληλες κλήσεις σε ακατάλληλες διαστάσεις.  Είχαμε στο πρόγραμμα και το έχουμε πει ότι λογαριάζαμε να διαμορφώσουμε, να βελτιώσουμε, τουλάχιστον αυτές τις υπάρχουσες διαδρομές και τις γραμμές μέσα από την εργολαβία υποδομών που αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη. Για διάφορους λόγους δεν το καταφέραμε για αυτό στο φετινό πρόγραμμα του 2020 έχουμε ένα έργο ξεχωριστό για την βελτίωση των διαβάσεων και τη βελτίωση των διαδρομών των ΑΜΕΑ. Θέλω να πιστεύω ότι μέχρι το καλοκαίρι θα ξεκινήσει να υλοποιείται. Γιατί δυστυχώς αυτές είναι οι χρονικές περίοδοι που υπάρχουν από τη στιγμή που αποφασίζεται ένα έργο μέχρι να αρχίσει να υλοποιείται, αλλά θεωρώ ότι το 2020 πράγματι θα γίνουν κάποιες σοβαρές βελτιώσεις.  Φέτος θα υλοποιηθεί και το έργο το οποίο έχουμε από ΕΣΠΑ για την βελτίωση της πρόσβασης των ΑΜΕΑ στην παραλία της Άμμου  στην παραλία της Ελούντας και σε μία παραλία του Καλού Χωριού, οπότε να έχουμε αν θέλετε μία πρώτη εικόνα βελτίωσης των συνθηκών. Κανείς δεν  αμφισβητεί ότι χρειάζεται να κάνουμε ακόμα πάρα πολλά πράγματα και υπάρχει η διάθεση απλά αντιλαμβάνεστε πάντα αυτό που λέω ότι υπάρχουν δυστοκίες και αδυναμίες λόγω της τραγικής υποστελέχωσης και των τραγικών και  χρονοβόρων διαδικασιών που έχουμε να υλοποιήσουμε. Ουσιαστικά αφορά τον Άγιο Νικόλαο, να δούμε πώς θα πάει με τα πεζοδρόμια διότι καταλαβαίνετε ότι μία αντίστοιχη κίνηση π.χ. στην Ελούντα ή στην Νεάπολη θέλει πάλι μελέτη».

Ερωτώμενος για το εάν ο Δήμος Αγίου Νικολάου θα μπορούσε να προβεί σε κάποιες μικρές-συμβολικές παρεμβάσεις, όπως αντίστοιχα έκανε προσφάτως ο Δήμος Ρεθύμνου με την τοποθέτηση ειδικών κάδων για ΑμεΑ, ο κ. Ζερβός απάντησε πως
«ίσως στο Ρέθυμνο έχουν μάθει οι κάτοικοι να σέβονται τη λογική λειτουργίας των κάδων οπότε προχωράνε στο επόμενο στάδιο να βελτιώσουν την κατάσταση και για τα ΑμεΑ. Εμείς εδώ οι κανονικοί και δεν χρησιμοποιούμε όπως πρέπει τους κάδους. Να προσθέσουμε στους ανύπαρκτους χώρους που έχουμε…  Νομίζω ότι κάποιες κινήσεις είναι κινήσεις εντυπωσιασμού μακάρι να τα καταφέρουμε μέσα στο 20 να υλοποιήσουμε την εργολαβία βελτίωσης της βασικής διαδρομής μέσα στην πόλη.  Βλέπετε ότι συνολικά υπάρχει και αλλαγή στη στάση μας με τον περιορισμό της χρήσης από τα καταστήματα του κοινόχρηστου χώρου που σήμερα είναι ασύδοτα.Είδατε στη λίμνη πώς εξελίσσεται η κατάσταση το ίδιο θα γίνει και στην υπόλοιπη πόλη ώστε η κίνηση όλων να μπορέσει να γίνει με μεγαλύτερη άνεση και τη μεγαλύτερη ασφάλεια για τους ανθρώπους οι οποίοι έχουν ζητήματα κινήσεις».

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com