Ο Αντώνης Ζερβός στο Λατώ fm: «Εφόσον μας επιτραπεί από το υπ. Εσωτερικών προφανώς και είμαστε θετικοί σε απαλλαγή ή μείωση τελών σε όσους πλήττονται – την Παρασκευή θα καθοριστούν οι όροι διακήρυξης για το έργο στο Γυμνάσιο-Λύκειο Νεάπολης»

«Η προσωπική μας υγεία εξαρτάται και από την υγεία των γύρω, είναι σημαντικό να αντιληφθούμε αυτά που συμβαίνουν αυτή την περίοδο για να καταλάβουμε ότι μάλλον απότομα, δύσκολα, τρομακτικά η εποχή του ‘εγώ’ τελειώνει και πρέπει οπωσδήποτε να μπούμε στη λογική του ‘εμείς’, γιατί αλλιώς τα πράγματα δεν πάνε καλά. Πρέπει να κοιτάζουμε και τους ανθρώπους του κύκλου μας, ουσιαστικά όλη την κοινωνία αφού όλοι με παράλληλους κύκλους κινούμαστε οι οποίοι τέμνονται, άρα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, πρέπει να κάνουμε αυτό που λέει και η κυβέρνηση – να μείνουμε στο σπίτι μας» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός μιλώντας στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό.

Αναφορικά με τη διαχείριση της κατάστασης από το Δήμο, είπε πως «τα πράγματα και όσο έλειπα πήγαιναν όπως έπρεπε, υλοποιούσαμε τις οδηγίες από το υπουργείο Εσωτερικών και Υγείας, στήριξη των δομών Πρωτοβάθμιας Υγείας, προστασία συναλλασσομένων, κλπ. Προσπαθούμε να δώσουμε μεγαλύτερη ένταση στο κοινωνικό τομέα, που είναι και αυτός που πάσχει τώρα, να βοηθήσουμε τους συμπολίτες που δεν μπορούν εύκολα να μετακινηθούν».

Για τα όσα ακούγονται για μη απολύμανση των σχολείων τόνισε πως «είμαστε έτοιμοι και εάν υποδειχθεί να γίνει κάτι τέτοιο, θα γίνει. Το ζήτημα είναι ότι πιθανότατα τα σχολεία θα χρησιμοποιηθούν μετά το Πάσχα άρα τότε δεν θα έχουν ανάγκη απολύμανσης, αφου ότι και αν υπάρχει εκεί, με τη λογική ότι ο ιός ζει το μάξιμουμ 3-4 μέρες πάνω σε επιφάνειες ή θα έχουν περάσει και οι 14 ημέρες θα έχουν λήξει. Είμαστε έτοιμοι εφόσον χρειαστεί να το κάνουμε άμεσα».

Ερωτώμενος εάν ο Δήμος εξετάσει την απαλλαγή ή τη μείωση τελών σε όσους πλήττονται από την κατάσταση, απάντησε πως «αυτό θα το δούμε συνολικά, πρέπει να μας δοθεί το πράσινο φως από το υπουργείο Εσωτερικών. Άλλωστε εμείς ξαναπήραμε την απόφαση τα καταστήματα που θα ήταν ανοιχτά το χειμώνα να πληρωνουν το 50%, ξανά η Περιφέρεια μας το έκοψε και έχουμε κάνει προσφυγή στην Επιτροπή του άρθρου 152. Εαν από το υπουργείο υποδειχθεί ότι μπορούμε και επιτρέπεται στους Δήμους να κάνουν τέτοιες λογικές, προφανώς θα το σκεφτούμε και προφανώς και είμαστε θετικοί. Άλλωστε, ειδικά οι υπηρεσίες Τουρισμού βλέπουμε ότι θα περάσουν ένα πολύ μεγάλο ‘λούκι'».

Για τις υπόλοιπες διαδικασίες που «τρέχουν» παράλληλα στο Δήμο, ο κ. Ζερβός είπε πως «σύντομα θα τελειώσουν τα σκίαστρα στη Λίμνη, οι εκσκαφές στον Βρεφονηπιακό προσχωρούν, ο εργολάβος με τις ασφαλτοστρώσεις επέστρεψε και δουλεύει, η δημοπρασία για τις μονώσεις σχολικών κτιρίων βγήκε στον αέρα και έχουμε 10 ενδιαφερόμενους και φαντάζομαι μέσα στον Απρίλιο θα προκύψει οριστικός μειοδότης. Την Παρασκευή στην Οικονομική Επιτροπή περιμένουμε να καθοριστούν οι όροι διακήρυξης για το Γυμνάσιο-Λύκειο Νεάπολης. Ο Δήμος λειτουργεί στο ρυθμό που μπορεί, όπως μπορεί. Επειδή πολλά στελέχη έχουν πάρει άδεια ειδικού σκοπού κάποια πόστα υπολειτουργούν, όμως προσπαθούμε να κάνουμε με το υπάρχον προσωπικό το καλύτερο δυνατό».

Επίσης, τόνισε ότι «συζητούμε πολύ σοβαρά το επόμενο δημοτικό συμβούλιο να γίνει με τηλεδιάσκεψη, έχουμε βάλει μπροστά για να δούμε πώς θα προχωρήσουμε σε κάτι τέτοιο ώστε να κάνουμε τη δουλειά μας έτσι όπως πρέπει».

Ακούστε εδώ τη συζήτηση:

Σχετικές δημοσιεύσεις