Ο Αντώνης Ζερβός στο Λατώ fm: «Δεν θα παραχωρηθεί επιπλέον κοινόχρηστος χώρος στους καταστηματάρχες εστίασης, θα υπάρξει μείωση 40% στα τέλη, εντός δύο εβδομάδων παραδίδονται ομπρέλες, διαχωριστικά στη Λίμνη – Ζητούμενο η πιστοποιημένη καλή ποιότητα του τουρισμού, 20-25 χρόνια έχουμε τις περισσότερες γαλάζιες σημαίες στην περιοχή»

«Η καταρχήν σκέψη είναι να μην παραχωρηθεί επιπλέον κοινόχρηστος χώρος στους καταστηματάρχες εστίασης της πόλης, το συζητήσαμε και στη σύσκεψη που έγινε χθες» δήλωσε στον «αέρα» της εκπομπής «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και τους Νίκο Σγουρό και Δέσποινα Κουτάντου ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός.

Όπως είπε οι καταστηματάρχες συμφωνούν να υπάρξει μία οριζόντια μείωση του κόστους των τελών στον κοινόχρηστο χώρο σύμφωνα με τον λογική που έχει προτείνει και η κυβέρνηση για τους ιδιώτες δηλαδή το 40%, η διάταξη λέει μέχρι 50% Οπότε προσανατολιζόμαστε μάλλον προς τα εκεί θα ληφθεί συγκεκριμένη απόφαση. 

Υπάρχει η διάθεση για μια επιπλέον διαφημιστική καμπάνια, οι διαδικασίες όμως δεν μπορούν να κινηθούν τόσο γρήγορα και απλά. Θα το εξετάσουμε πάντως.

Για την καθαριότητα και τις προσλήψεις που αναμένονται το επόμενο διάστημα τόνισε πως «αυτή η γκρίνια υπάρχει πάντα τέτοιο καιρό και θεωρώ ότι μάλλον δεν θέλουμε να καταλάβουμε πώς ακριβώς λειτουργεί το δημόσιο αυτή την εποχή που περνάμε ότι περνάμε, στοχοποιούμε επειδή ο δήμος είναι η πρώτη διοικητική δομή η οποία υπάρχει για όλα τα ζητήματα, είτε για τη στήριξη του νοσοκομείου, είτε για τη στήριξη των επιχειρηματιών, είτε για τη στήριξη των ευπαθών ομάδων, δεν τον αρνούμαστε αυτόν το ρόλο αρκεί να μας το δώσουν πραγματικά και με ουσιαστικές δυνατότητες. Δεν είναι δυνατόν ο δήμαρχος να μην μπορεί να διαχειριστεί έστω και μέσω της οικονομικής επιτροπής που είναι πιο εύκολο όργανο με απλή απόφαση ένα, δύο, τρία, πέντε χιλιάρικα το χρόνο.

Δυστυχώς το αθηνοκεντρικό κράτος, όπου εκεί ξέρετε ο δήμος Φιλοθέης ιό δήμος Καλλιθέας δεν έχουν διαφορά στον τρόπο διαχείρισης των πραγμάτων από όλη την Αθήνα, εκεί αυτά τα πράγματα δεν τους ενδιαφέρουν και δεν ασχολούνται, έτσι η ΚΕΔΕ δεν διεκδικεί τέτοια πράγματα και είναι ένα πολύ μεγάλο ζήτημα από αυτά που έχουμε.

Κρουαζιέρα

Για την επόμενη χρονιά υπάρχουν ήδη δεσμεύσεις από τις εταιρείες και θα εξαρτηθεί και θα αποφασιστεί κεντρικά από την ελληνική κυβέρνηση να δεχθεί κρουαζιερόπλοια, αν δεχτεί ροφανώς αυτά που ήταν να έρθουν, θα έρθουν και θα διεκδικήσουμε ενδεχομένως και παραπάνω., η προσπάθεια παρουσίας μας στα διεθνή φόρα και στην προβολή της κρουαζιέρας στον Άγιο Νικόλαο γίνεται συστηματικά και οργανωμένα και αποδίδει στα μέτρα του δυνατού.

Εμείς σαν προορισμός δεν μπορούμε να πάμε απέναντι στη Σαντορίνη ή στη Μύκονο που είναι μοναδικοί προορισμοί, ούτε ακόμα και στα μεγάλα λιμάνια της Κρήτης όπου έχουν πολύ μεγαλύτερες παροχές υπηρεσίας και μπορούν να εξυπηρετήσουν πολύ μεγαλύτερα πλοία, όμως διεκδικούμε αυτό το κομμάτι που μας ανήκει και το διεκδικούμε σωστά και θα το πάρουμε

Το πρώτο γκρουπ το οποίο φαίνεται να έχει δυνατότητα να έρθει σε μας εδώ είναι οι Ισραηλινοί και οι Κύπριοι, γνωρίζετε ότι υπάρχουν κρουαζιερόπλοια από το Ισραήλ που έρχονται εδώ άρα λογικά λογικά θα έρθουν.

Για τη Λίμνη

Για τις ομπρέλες και τα διαχωριστικά έχουμε βάλει στόχο να είναι έτοιμα μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες η αρχική Μελέτη η οποία έγινε δεν τα προέβλεπε αυτά γιατί έπρεπε να δούμε πώς θα καθίσει αυτή η ιστορία στο χώρο για να κάνουμε και τα υπόλοιπα, είμαστε σε διαδικασία υλοποίησης θα τρέξουμε το συντομότερο δυνατό και η φύτευση όπως έχουμε πει τον Οκτώβριο.

Για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους

Η βοήθεια που μπορούμε να τους προσφέρουμε είναι η αμέριστη συμπαράσταση στο διεκδικητικό τους αγώνα, τρόπο για να τους μεταφέρουμε οικονομικούς πόρους προφανώς δεν έχουμε, δεν έχουμε αυτή την αρμοδιότητα δεν δικαιούμαστε να κάνουμε τέτοιες κινήσεις.

Το εθελοντικό κοινωνικό παντοπωλείο με ρούχα κλπ θα λειτουργήσει αυτή την περίοδο, αγοράστηκαν ατμοκαθαριστές τόσο ώστε να βοηθηθούν αυτοί οι άνθρωποι και όποιοι άλλοι αν θέλετε περνάνε προβλήματα εξαιτίας της οικονομικής διάστασης της πανδημίας , ότι μπορούμε να κάνουμε θα το κάνουμε μέσα στα μέτρα του δυνατού και με δεδομένο ότι υπάρχει ένα συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο μέσα στο οποίο λειτουργεί ο δήμος. Και δεν θα πρέπει να το ξεχνάμε, γιατί αυτό μερικές φορές δημιουργεί διαφορετικές εντυπώσεις.

Για την οικονομική ενίσχυση στους Δήμους για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας


Το ποσό που ανακοινώθηκε για όλη την Κρήτη και τους δήμους της Κρήτης εχτές από την ΚΕΚΔΕ δεν είναι ικανό να καλύψεις κάποιες από τις ανάγκες που προκύπτουν λόγω του κορωνοϊού. Συνολικά δόθηκαν περίπου 260.000 ευρώ, αν σκεφτούμε ότι την ίδια ώρα που από τα τέλη παρεπιδημούντων θα μπορούσαμε να είχαμε εισπράξει από 1,5 – 2 εκατομμύρια, τότε αυτά είναι ‘σταγόνα στον ωκεανό’.

Για τις γαλάζιες σημαίες

Έχουμε αποδείξει σαν περιοχή, σαν Δήμος ότι μας ενδιαφέρει η πιστοποιημένη καλή ποιότητα του τουρισμού και αυτό γίνεται χρόνια τώρα με τις γαλάζιες σημαίες, 20-25 χρόνια και βλέπετε ότι κάθε χρόνο ο δήμος Αγίου Νικολάου είναι ο δήμος με τις περισσότερες γαλάζιες σημαίες στην περιοχή μας, νομίζω ότι είναι σημαντικό αυτό και δείχνει ότι θέλουμε να έχουμε πλέον με τα σημερινά δεδομένα και πιστοποίηση της ποιότητας του τουρισμού μας, των υπηρεσιών μας.


Σχετικές δημοσιεύσεις