Ο Αντώνης Ζερβός στο Λατώ fm: Περιμένουμε επίσημη επιβεβαίωση από την Πολιτική Προστασία για την άρση απαγόρευσης της οικοδομικής δραστηριότητας στο Δήμο Αγ. Νικολάου

«Περιμένουμε επίσημη επιβεβαίωση από την Πολιτική Προστασία για την άρση απαγόρευσης της οικοδομικής δραστηριότητας», δήλωσε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός μιλώντας στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό.

Ο ίδιος επικοινώνησε χθες με την Π.Π. που του μετέφεραν ότι «αυτό το ΦΕΚ αφορά την την Αττική, δεν αφορά την περιοχή μας όπου οι οικοδομικές εργασίες είχαν επιβληθεί τότε με χώρια απόφαση και όχι με το ενιαίο πλαίσιο και σήμερα, από ότι τουλάχιστον ενημερώθηκα εχθές το βράδυ αργά, θα συνεδριάσει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων και για αυτό και για όλα τα υπόλοιπα ζητήματα τα οποία αφορούν

και ενδεχομένως υπάρχει μικρή πιθανότητα συνολικά ο δήμος να βγει από το σκληρό λοκντάουν. Και αυτή την Παρασκευή υπάρχει δυνατότητα επαναξιολόγησης όπως γίνεται κάθε Παρασκευή των στοιχείων για να προχωρήσουν σε επόμενα βήματα. Για αυτό και είπα πριν ότι υπάρχει ‘παραθυράκι’ που υπάρχει πιθανότητα να μην ισχύσει το σκληρό λοκντάουν μέχρι την 1η Μαρτίου. Τα δεδομένα Δεν είναι σταθερά άρα δεν μπορεί να υπάρχει μία θέλετε μία κοινή υπουργική απόφαση η οποία να ισχύει κάθε Παρασκευή».

Ο λόγος, είπε ο Δήμαρχος, «που μπήκε και σε εμάς την προηγούμενη φορά η απαγόρευση, είναι επειδή υπήρχε αντίστοιχη ιστορία από τους δημάρχους Μυκόνου και Σαντορίνης επειδή τα συνεργεία τα οποία χρησιμοποιούνται για οικοδομικές εργασίες εκεί είναι μεταφερόμενα από την Αθήνα και το μεγάλο ιικό φορτίο της Αθήνας μεταφερόταν στα νησιά. Εμείς δεν έχουμε τέτοιο ζήτημα, τους το εξήγησα μιας και τα συνεργεία μας είναι κατά κύριο λόγο από την περιοχή, άντε από το Ηράκλειο οπότε δεν έχουμε τέτοια ζητήματα και θα πρέπει να το επανεξετάσουν. Ξέρω ότι το εξετάζουν θετικά, το ποια θα είναι η τελική απόφαση ας μην προτρέξουμε».

Στην ερώτηση εάν θα ζητήσει άρση και άλλων επιμέρους απαγορεύσεων από το σχετικό ΦΕΚ. ο κ. Ζερβός τόνισε ότι «νομίζω δεν έχω το περιθώριο και την εικόνα να ζητήσω κάτι διαφορετικό. Για τις οικοδομικές εργασίες το ζητήσαμε με τη λογική ότι γίνονται στο ύπαιθρο και δεν είναι αιτία συνάθροισης ατόμων».

Τέλος, είπε ότι την επόμενη Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί μονοθεματικό συμβούλιο για την υγεία στο Δήμο Αγίου Νικολάου. «Έχουμε ενημερώσει τους φορείς εδώ και αρκετό καιρό ώστε να μας ορίσουν τους εκπροσώπους τους οι οποίοι θα συμμετάσχουν στη συζήτηση. Στόχος αυτής της συνεδρίασης είναι να έχουμε μία παραπάνω εικόνα για το πώς κινείται όλη η ιστορία της πανδημίας, εάν υπάρξει κάποιος ο οποίος μπορεί να μας ενημερώσει και ταυτόχρονα την εικόνα των νοσοκομείων του δήμου για το αν μπορούμε να έχουμε συμπαράσταση τι χρειάζεται, πως μπορούμε να τους βοηθήσουμε».

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com