Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Κ. Κώτσογλου στο Λατώ fm: «Πτώση τζίρου πάνω από 70% για την Κρήτη τη φετινή τουριστική σαιζόν, αναμένουμε 150.000 επισκέπτες μέχρι τέλη Νοέμβρη – Η ισχύς των ξενοδόχων πρέπει πάντα να είναι εν τη ενώσει»

Δραματική χαρακτήρισε την φετινή τουριστική σαιζόν που σιγά-σιγά ολοκληρώνεται ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Κυριάκος Κώτσογλου, μιλώντας στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό. 

Όπως είπε, μεταξύ άλλων, η πτώση συνολικά του τζίρου άγγιξε περί το 70% της προηγούμενης χρονιάς, χάνοντας περίπου 900-950 εκατομμύρια. 

Ο ίδιος αναφέρθηκε τόσο στη συνάντηση στην Περιφέρεια με τον υφυπουργό Τουρισμού Μάνο Κόνσολα αλλά και στις επαφές που είχε το προηγούμενο διάστημα με φορείς του τουρισμού του νησιού.

Όπως είπε, πάντως, μέχρι και σήμερα οι επισκέπτες στην Κρήτη ήταν 1.050.000 για το 2020 «και αισιοδοξούμε για τα αεροδρόμια Ηρακλείου και Χανίων ότι θα δούμε άλλες 150.000 κόσμου μέχρι τα τέλη του Νοέμβρη με αρχές, κάποιοι αναμένεται να έλθουν και στο Λασίθι».

Όπως τόνισε, το καταγραφόμενο 40% πάνω της κίνησης το προηγούμενο τετράμηνο στο Ηράκλειο, ουσιαστικά «ισοσκελίστηκε» για το νησί από τη μεγάλη αντίστοιχα πτώση – της τάξης του 90% και άνω- σε Χανιά και Λασίθι 

Κέρδος από την πανδημία, τόνισε, είναι ότι «το brand name ‘Κρήτη’ έπαιξε πολύ δυνατά στο παγκόσμιο στερέωμα που σημαίνει ότι θα είναι δυνατός προορισμός για του χρόνου».

Όπως ανέφερε, στην Κρήτη άνοιξε περί το 80% επί του συνόλου των ξενοδοχείων. Πρόσθεσε δε πως «χρειάζεται κρατική ενίσχυση για να μην έχουμε φαινόμενα αφελληνισμού ξενοδοχείων από το κράτος», αναφερόμενος στις φήμες-δημοσιεύματα του προηγουμένου διαστήματος για πωλήσεις ξενοδοχειακών μονάδων, κλπ λόγω της οικονομικής δυσπραγίας τους τελευταίους μήνες. «Το κράτος πρέπει να βελτιώσει τις διαδικασίες εγγυοδοσίας – δανειοδοσίας, να βοηθήσει στα χρηματοδοτικά εργαλεία» σημείωσε. 

Οι κρατήσεις, πρόσθεσε, κινούνται πολύ καλά μέχρι τώρα «αν και κάποιες είναι μεταθέσεις κρατήσεων που ακυρώθηκαν φέτος». Ρόλο, σε κάθε περίπτωση, είπε, θα παίξει η πορεία της πανδημίας και το αν βρεθεί εμβόλιο μέσα στο επόμενο διάστημα.  «Δεν πρέπει να είμαστε ούτε πολύ αισιόδοξοι ούτε πολύ απαισιόδοξοι, πάντως σύμφωνα και με τους tour operators, το 2021 μέχρι τώρα εμφανίζει ξαφνιαστικά καλά νούμερα». 

Αναφορικά με την μη ύπαρξη Συνδέσμου Ξενοδόχων στο Μεραμπέλλο καθώς ακόμη δεν έχουν γίνει εκλογές και την μη εκπροσώπηση του Νομού στο νέο συμβούλιο της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, ο κ. Κώτσογλου σχολίασε σιβυλλικά ότι «η ισχύς πάντα πρέπει να είναι εν τη ενώσει». 


Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com