Ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου στο Λατώ fm: Στις 3 Μαρτίου το ξεκίνημα των κατεδαφίσεων αυθαιρέτων κατασκευών στο Νομό – Θα ζητήσουμε να δοθεί παράταση χρόνου στις διαδικασίες

«Στις 3 Μαρτίου το ξεκίνημα των κατεδαφίσεων αυθαιρέτων στο Νομό, εμείς θα ζητήσουμε προσωρινή αναστολή της διαδικασίας» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Γιάννης Γουλιδάκης στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό, στο πλαίσιο των μέτρων που τέθηκαν από χθες σε ισχύ στον Δήμο Αγίου Νικολάου μέχρι και την 1/3. 

Όπως είπε σχετικά, «η ενημέρωση που υπάρχει είναι ότι μέχρι 24 Φεβρουαρίου μπορούν αυτοβούλως να προχωρήσουν στην κατεδάφιση των αυθαιρέτων όσοι έχουν λάβει ήδη τα σχετικά ειδοποιητήρια. Οι μπουλντόζες θα ξεκινήσουν να κατεδαφίζουν στις 3 Μαρτίου στο Λασίθι. Το ελληνικό Δημόσιο κάνει τη δουλειά του και από τη στιγμή που υπάρχουν αυθαιρεσίες πολύ καλά κινήθηκε. Πρέπει όμως κυρίως λόγω κορωνοϊού να δοθεί η σχετική παράταση χρόνου, όχι στο αόριστο, αλλά για να υπάρχει καλύτερη προετοιμασία».

Για τα μέτρα στον Άγιο Νικόλαο, είπε πως με δεδομένο ότι είναι πολύ πρόσφατη η σχετική διαταγή του τελευταίου ΦΕΚ, «θα είναι δύσκολο να υπάρξει σήμερα αλλαγή στα μέτρα για το Δήμο Αγ. Νικολάου».

Για τη δυσαρέσκεια που εξέφρασε μέσω ανακοίνωσης για την πρόσκλησή του στην τηλεδιασκέψη για τους δασικούς χάρτες ή στην επίσκεψη του αναπλ. υπουργού Υγείας κ. Κοντοζαμάνη, «η Περιφέρεια Κρήτης στον τομέα της Υγείας έχει δώσει απτά δείγματα με την έναρξη των μέτρων από πέρυσι. 

Η περιφέρεια έχει συνδράμει συνολικά με περισσότερα από 60 εκατομμύρια ευρώ, με τα οποία θα μπορούσε να έχει άλλου είδους δραστηριότητες ενέργειες έργα εκτελέσει για να υποστηρίξει τις δομές υγείας του νησιού. Θα έπρεπε όσοι ετοίμασαν αυτή την συνάντηση να δώσουν το λόγο και την παρουσία για ένα’ ‘καλημέρα’ και να κεράσουμε και εμείς ένα καφέ όπως το φιλόξενο Λασίθι συνηθίζει. Μόλις την περασμένη Τρίτη προηγούμενη Τρίτη είχαμε συνάντηση στο γραφείο του διοικητή του ΓΝΑΝ. Εφόσον έχουμε συμμετοχή και όχι μόνο υποστηρικτική αλλά και συνεχή παρουσία έχοντας δώσει και 40.000 ευρώ από το ισχνό μας προϋπολογισμό και στις δομές του Λασιθίου, έχουμε λόγο και θα ενισχύαμε την προσπάθεια να απορροφηθούν τα περίπου 23 εκατομμύρια ευρώ σε υλικο-τεχνικές υποδομές και εξοπλισμό που έχει τρέξει η Περιφέρεια από την 7η ΥΠΕ.

Αναφέρθηκε επίσης στη μη παρουσία της ΠΕ Λασιθίου στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη των δημάρχων του νομού και του υπουργού Ναυτιλίας. «Πρέπει να έχουμε λόγο αν όχι με εμένα, τότε με το προσωπικό το οποίο ασχολείται και με τα δημόσια κτήματα που διαχειριζόμαστε ως εκπρόσωποι του υπουργείου Γεωργικής Ανάπτυξης, που και αυτά συμμετάσχουν στην διαμόρφωση των χαρτών. Προφανώς στην κατεύθυνση τη σωστή είναι η παρέμβαση του συντοπίτη μας υπουργού Ναυτιλίας να δει και να διερευνήσει, δεν αντιλαμβανόμαστε όμως αν είμαστε παρείσακτοι ή αν δεν έχουμε φωνή», προσθέτοντας ότι την Δευτέρα η ΠΕ Λασιθίου θα διοργανώσει ενημερωτική συνάντηση για τους δασικούς χάρτες στην Π.Ε. Λασιθίου – με όλα τα μέτρα – με τους εκπροσώπους του Δασαρχείου».

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com