Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Σητείας στο Λατώ fm: «Κίνδυνος ανεξέλεγκτης διασποράς από το άνοιγμα των σχολείων σε Σητεία, Παλαίκαστρο – Θα ζητήσουμε αλλαγή της απόφασης»

Ανοίγουν τελικά τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και στην περιοχή της Σητείας, αν και ο Δήμαρχος Γιώργος Ζερβάκης είχε αποφασίσει χθες αυτό να μην γίνει λόγω της κατάστασης στο Παλαίκαστρο με τα κρούσματα κορωνοϊού.

Μετά την εισήγηση της Επιτροπής των ειδικών για άνοιγμα σχολείων και στις «κόκκινες περιοχές», τα σχολεία τελικώς θα ανοίξουν και σε Σητεία, Παλαίκαστρο.

Όπως τόνισε ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Σητείας Γιώργος Αϊλαμάκης, μιλώντας στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό, «ενώ πάμε να περιορίσουμε τη διασπορά, εάν ανοίξουν τα σχολεία ο κόσμος θα βγει να πάει και να πάρει τα παιδιά από τα σχολεία. Στο Παλαίκαστρο έχουμε νηπιαγωγείο, δημοτικό, παιδικούς, θα υπάρξει κίνηση που προσπαθούμε να περιορίσουμε. Μα είναι δυνατόν; Θα υπάρξει αυτόματα ανεξέλεγκτη διασπορά στην ευρύτερη περιοχή». 

Σήμερα θα υπάρξει, όπως είπε, σύσκεψη με τον Δήμαρχο Σητείας για να εξεταστούν ενέργειες για το θέμα από τον Δήμο και να υπάρξει επικοινωνία με την Περιφέρεια και το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας ώστε να μην ανοίξουν τα σχολεία 

Από τους 7 νοσηλευόμενους, πάντως, μας είπε ότι οι 3 έχουν πάρει εξιτήριο από το Νοσοκομείο Σητείας.

Σύμφωνα, τέλος, με τον κ. Αϊλαμάκη, και βάσει όσων δήλωσε η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ στην ΑΝΑΤΟΛΗ, από την ερχόμενη εβδομάδα θα αρχίσουν δωρεάν τεστ μέσω από το αυτοκίνητο στην ευρύτερη περιοχή της Σητείας. 

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com