Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιώργος Βάρδας στο Λατώ fm: «Τα πρόστιμα θα αυξηθούν για συγκεκριμένες παραβάσεις όπου δεν υπάρχει συμμόρφωση – Κάνουμε ενημερώσεις αλλά ορισμένοι εξακολουθούν να μην καταλαβαίνουν»

Για την τροποποίηση ορισμένων προστίμων (π.χ. για αφισοκολλήσεις, φυλλάδια, κλπ) μέσω της τροποποίησης του Κανονισμού Καθαριότητας που έρχεται προς ψήφιση την Τετάρτη στο δημοτικό συμβούλιο, μίλησε στον αέρα της εκπομπής «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιώργος Βάρδας.

Τα πρόστιμα, όπως είπε, θα αυξηθούν, σύμφωνα με την πρόταση της Υπηρεσίας Καθαριότητας, στις περιπτώσεις όπου υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και παρά τις παρατηρήσεις που έχουν γίνει οι πολίτες δεν συμμορφώνονται – όπως π.χ. στις άσπαστες κούτες ή η διανομή των φυλλαδίων – όπου και το πρόστιμο προβλέπεται να πενταπλασιαστεί – η απόρριψη μπαζών, η ρίψη σκουπιδιών στην ανακύκλωση «και γενικώς σε όλα αυτά που επιβαρύνουν περισσότερο την καθημερινότητα» όπως ανέφερε.


Στην ερώτηση εάν ο Δήμος και η Υπηρεσία Καθαριότητας σκοπεύουν να κάνουν ενδελεχέστερη ενημέρωση για να ενημερωθούν οι πολίτες, ο κ. Βάρδας τόνισε πως «έχουμε κάνει πολλές φορές ενημέρωση και μέσα από τα τοπικά ΜΜΕ, εάν παρόλα αυτά βλέπεις ότι ο κόσμος δεν ανταποκρίνεται, προσπαθείς με οποιοδήποτε τρόπο να επιβάλλεις κάποια πράγματα, μήπως και βελτιωθεί η κατάσταση».

Ερωτώμενος εάν με το πέρασμα του καιρού ο ίδιος βλέπει την συμπεριφορά των δημοτών να βελτιώνεται ή όχι στο κομμάτι της καθημερινότητας, ο κ. Βάρδας είπε ότι «είμαστε νομίζω σε καλύτερο επίπεδο πολύς κόσμος έχει αρχίσει και βελτιώνεται, με τη συζήτηση, με την επικοινωνία, νομίζω ότι είμαστε σε καλή κατεύθυνση εάν και υπάρχουν και κάποιοι που δεν το καταλαβαίνει. Πέρυσι τέτοια περίοδο, π.χ., απασχολούσαμε περισσότερο προσωπικό για να μαζεύουμε αντικείμενα από τους κάδους. Είμαστε στην καλή κατεύθυνση,  όμως το πρόβλημα δεν έχει λυθεί ακόμη.

Την προηγούμενη εβδομάδα με κάλεσαν και πήγα στους κάδους ανακύκλωσης στο λιμάνι και είδα μέσα μία σακούλα ψάρια που μύριζαν απαίσια και κατέστρεψαν όλο το απόγευμα για τα μαγαζιά που ήταν απέναντι. Η Υπηρεσία όταν συμβαίνει αυτό απόγευμα, δεν μπορεί να ανταπεξέλθει. Δεν έχουμε ως πολίτες το δικαίωμα ούτε να καταστρέφουμε οικονομικά τον κάθε επαγγελματία, ούτε να επιβαρύνουμε τον Δήμο». 

Το προσωπικό

Από την άποψη του προσωπικού, η Υπηρεσία σύμφωνα με τον κ. Βάρδα είναι «πολύ καλά. Μακάρι να μπορούσαμε να έχουμε αυτό το προσωπικό συνέχεια, δεν είναι πάλι όσο έπρεπε να είναι, αλλά μπορούμε και είμαστε σε μία κατάσταση τουλάχιστον που να μπορούσαμε να επισκεφτούμε όλες τις κοινότητες που έχουμε κάνει ήδη, είμαστε στο 90% περίπου. Ενώ υπάρχει επίπεδη καθαριότητα στην πόλη».

Το προσωπικό που ζητήθηκε ήλθε, όπως είπε, 15 Αυγούστου και θα δουλέψει μέχρι τον Απρίλιο. «Το κακό είναι  θα σχολάσουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι πάλι με την έναρξη της σαιζόν και δυστυχώς δεν μπορούμε να εγγυηθούμε τότε ότι θα έχουμε πάλι το ίδιο προσωπικό για να μπορέσω να κάνουμε δουλειά. Εμείς θα κάνουμε όλες τις ενέργειες προς τα αρμόδια όργανα αλλά θα εξαρτηθούν όλα και από τα οικονομικά μας».

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com