Ο Αλέξανδρος Αλεξάκης στο Λατώ fm : «Κολλέγια αμφιβόλου ποιότητας θα δίνουν πτυχία με το κιλό για να σώσουν τα οικονομικά τους»

Έντονες αντιδράσεις των εκπαιδευτικών σε όλη την χώρα με αφορμή το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας. Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν και οι εκπαιδευτικοί του νομού Λασιθίου. Ο αιρετός  ΠΥΣΠΕ  Λασιθίου Αλέξανδρος Αλεξάκης μιλώντας στην εκπομπή «Πρώτη Ματιά στην Ενημέρωση» και στον Νίκο Σγουρό είπε μεταξύ άλλων :

«Είναι και συνταγματικό ζήτημα. Η συγκεκριμένη τροπολογία αφορά στην πραγματικότητα την εξίσωση των Πανεπιστημιακών πτυχίων, με όποια ποιοτικά κριτήρια προκύπτουν από ένα Πανεπιστημιακό πτυχίο, με πτυχία Κολλεγίων.
Πτυχία ξένων Πανεπιστημίων προφανώς αναγνωρίζονται,μέσα όμως από το αρμόδιο επιστημονικό όργανο που είναι ο ΔΟΑΤΑΠ με συγκεκριμένα κριτήρια.  Δεν υπάρχει λοιπόν θέμα ενωσιακού δικαίου. Συνεπώς ανοίγει μια πόρτα για «μπακάλικα πτυχίων» καθώς κολέγια διετούς και τριετούς φοίτησης αμφιβόλου ποιότητας θα δίνουν με το κιλό τίτλους σπουδών και αυτοί οι τίτλοι σπουδών θα είναι ισότιμοι και θα έχουν ακριβώς τα ίδια δικαιώματα μέσα σε πίνακες αναπληρωτών, στο δημόσιο και οπουδήποτε αλλού.

Αναφορικά με το ενωσιακό δίκαιο και το νόμοςπου επικαλείται η Υπουργός «είναι ο 2005/36. Δηλαδή από το 2005 υπάρχει αυτή η οδηγία από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Σήμερα 15 χρόνια μετά μια υπουργός προφανώς δεν γνωρίζει, ότι αυτή η οδηγία αυτή τηρείται τόσα χρόνια. Οι Ευρωπαϊκής χώρες αναγνωρίζουν τα πτυχία της Ελλάδας και η χώρα μας αναγνωρίζει τα πτυχία από τις χώρες της Ε.Ε. μέσα από συγκεκριμένες διαδικασίες. Τώρα συλλήβδην ανοίγει η πόρτα για να μπούνε μέσα κάθε καρυδιάς καρύδι.
Κολέγια αμφιβόλου ποιότητας θα κάνουν ότι έκαναν και σε άλλες χώρες, θα δίνουν πτυχία με το κιλό για να σώσουν τα οικονομικά τους.
Αυτό γίνεται στην πραγματικότητα. 
Πρόκειται να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας. Σήμερα θα κάνουμε κινητοποίηση πανλασιθιώτικη στο ξεκινώντας από το κτήριο της Περιφέρειας και θα αποφασίσουμε για την περαιτέρω δράση μας. 

Ακούστε το:


Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com