Ο αιρετός του ΠΥΣΠΕ Λασιθίου Αλ. Αλεξάκης στο Λατώ fm: «Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να μην ψηφίσουν στις εκλογές-παρωδία για τα υπηρεσιακά συμβούλια – Θα παλέψουμε για ανατροπή της αυταρχικής διαδικασίας με κάθε ένδικο μέσο»

Για τις εκλογές με ηλεκτρονική ψήφο για την ανάδειξη των αιρετών στα υπηρεσιακά συμβούλια που γίνονται αύριο Σάββατο με φόντο τις εντονότατες αντιδράσεις σύσσωμης της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά και για τα μέτρα που θα ισχύσουν από τη Δευτέρα στα νηπιαγωγεία και δημοτικά που παραμένουν ανοικτά, μίλησε στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό ο αιρετός του ΠΥΣΠΕ Λασιθίου Αλέξανδρος Αλεξάκης.

Aναφορικά με τα μέτρα, τόνισε ότι «εξαιρώντας νηπιαγωγεία και δημοτικά θεωρούν  ότι η διασπορά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση δεν υπάρχει, όταν το Υπουργείο δεν έχει φροντίσει να πάρει κάποια μέτρα προστασίας – είμαστε η μόνη χώρα που αύξησε από 22 σε 25 τον αριθμό μαθητών σε κάθε τμήμα καλοκαίρι ενώ θα έπρεπε να κάνει το αντίθετο, επίσης έχουμε σοβαρά ζητήματα που έχουν να κάνουν με την καθαριότητα, θα πρέπει σε όλες τις σχολικές μονάδες να υπάρχει επαρκές προσωπικό για την καθαριότητα. Και βέβαια είπε η πολυσυζητημένη μάσκα η οποία τελικά ποτέ δεν στάλθηκε νέο υλικό στα σχολεία. Αφήνει με λίγα λόγια τους εκπαιδευτικούς ξεκρέμαστους
να διαχειριστούν μοναχοί τους μία κατάσταση. Αντιλαμβανόμαστε ότι στην Πρωτοβάθμια έχουν καταφέρει οι εκπαιδευτικοί να εφαρμόσουν τα μέτρα κατά γράμμα, ωστόσο αντί το Υπουργείο να αναλάβει τις ευθύνες και να τους ελαφρύνει τους βαρύνει κι άλλο.

Στο επιχείρημα ότι η κυβέρνηση αναγκάστηκε να κρατήσει ανοικτά τα δημοτικά στηριζόμενη σε σχετικά στατιστικά στοιχεία, ο κ. Αλεξάκης τόνισε ότι «η στατιστική πολλές φορές είναι ο καλύτερος τρόπος να πεις ψέματα, Τα γεγονότα λέμε άλλα πράγματα και αυτά εμείς που ζούμε μέσα στην τάξη τα αντιλαμβανόμαστε ενώ το υπουργείο που κάνει σχέδια επί χάρτου προσπαθεί για πολιτικούς και άλλους λόγους». 

Για τις αυριανές εκλογές ανάδειξης των αιρετών, επανέλαβε ότι έχει γίνει από τις προηγούμενες ημέρες μαζική απόσυρση ψηφοδελτίων από όλες τις παρατάξεις και σημείωσε ότι «είναι ένα ζήτημα που προσβάλλει το θεσμό του αιρετού, έναν κορυφαίο θεσμό για τον κλάδο, ο οποίος έχει προσβληθεί μία φορά την περίοδο της χούντας, τώρα είναι η δεύτερη φορά που προσβάλλεται αυτός ο θεσμός. Αποστεώνεται από τις αρμοδιότητές του γιατί το επίδικο δεν είναι μόνο η ηλεκτρονική ψηφοφορία. Απαξιώνεται από την Υπουργό Παιδείας που είχε το θράσος να πει και δημόσια ότι τα υπηρεσιακά συμβούλια μπορεί να λειτουργήσουν και χωρίς αιρετούς, κάτι που έγινε μόνο στη χούντα».

Με την ηλεκτρονική ψηφοφορία όπως είπε, «δεν διασφαλίζεται σε καμία περίπτωση η ανωνυμία», λέγοντας μάλιστα ότι το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο εδώ και δύο περίπου εβδομάδες είναι χακαρισμένο και έχει πέσει. «Έχουν φύγει στοιχεία μαθητών από τις 
ηλεκτρονικές πλατφόρμες και πήγαν στη δημοσιότητα. Έρχεται προσωπικός σύνδεσμος από το ‘Ζευς’ όπου μόνο μυστική δεν θα είναι η ψηφοφορία. Η ψηφοφορία θα πρέπει να διασφαλίζεται να είναι μυστική και αδιάβλητη. Έχουμε έλθει απέναντι σε όλη αυτή την αυταρχική συμπεριφορά και στάση του Υπουργείου Παιδείας. Και για αυτό το λόγο και έχουμε αποσύρει όλες τις υποψηφιότητες κάτι που η υπουργός δεν δέχεται και έχουμε ζητήσει από τη Διεύθυνση, από τους Περιφερειακούς Διευθυντές και τους Διευθυντές εκπαίδευσης να τις αποσύρουν – έχουμε στείλει ένα νομικό έγγραφο το οποίο έχει την αξία εξωδίκου και προφανώς θα χρησιμοποιηθεί κάθε ένδικο μέσο ώστε αυτή η παρωδία, αυτή η έκνομη πράξη που κάνει το Υπουργείο να ακυρωθεί στην πράξη.

Σήμερα, θα συνεκδικαστούν οι σχετικές προσφυγές ΔΟΕ και ΟΛΜΕ για την ακύρωση των εκλογών.

«Εμείς ζητούμε από τους συναδέλφους να απέχουν, να μην ψηφίσουν να μην μπουν στη διαδικασία να ανοίξουν το link να ψηφίσουν. Η θητεία των αιρετών ξεκινάει την 1η του κάθε έτους, θα προσφύγουμε με κάθε ένδικο τρόπο να δικαιωθούμε», προσθέτοντας ότι «το Υπουργείο Εσωτερικών έχει δώσει παράταση σε όλο το δημόσιο τομέα στα υπηρεσιακά συμβούλια, μόνο του Υπουργείου Παιδείας αυταρχικά πάει να κάνει εκλογές. Ο Περιφερειακός Διευθυντής εθελοτυφλεί και αρνείται να αποσύρει τις υποψηφιότητες, τον πιέζουμε να τους αποσύρει σήμερα κιόλας».

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com