O 37χρονος Ahmed από την Αίγυπτο αναζητά τα δύο παιδιά του

Συγκίνηση προκαλεί η ιστορία του 37χρονου Ahmed από την Αίγυπτο ο οποίος ψάχνει τα δύο του παιδιά, τον 9χρονο σήμερα Mohamed και την 6χρονη Haiam, εδώ και δύο χρόνια.  

Ο Ahmed ήρθε στο Ηράκλειο δύο χρόνια μετά το ναυάγιο πεπεισμένος ότι ζουν η 6χρονη Haiam και ο 9χρονος Mohamed

Κάποιες φωτογραφίες που έφθασαν στα χέρια του αρκετό καιρό μετά το πολύνεκρο ναυάγιο νότια της Κρήτης, τον Ιούνιο του 2016, όπου χάθηκαν δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες, ανάμεσα τους και μικρά παιδιά, έδωσαν βάσιμες ελπίδες σε 37χρονο πατέρα από την Αίγυπτο ότι τα δύο αγνοούμενα παιδιά του δεν πνίγηκαν, όπως πίστευε, αλλά βρίσκονται στη ζωή. O Αιγύπτιος ναυαγός Ahmed ψάχνει τα παιδιά τουΟ Ahmed πιστεύει ακράδαντα ότι ο 9χρονος σήμερα Mohamed και η 6χρονη Haiam διασώθηκαν στα νερά του Λιβυκού όπου βρήκαν τραγικό θάνατο δεκάδες συνάνθρωποί μας, ανάμεσα στους οποίους και η 26χρονη σύζυγός του Sara. Η σορός της άτυχης μητέρας ανευρέθηκε και τη συνόδευσε ο ίδιος πίσω στην πατρίδα τους. Οι σοροί όμως των δύο αγνοούμενων παιδιών του δεν βρέθηκαν ποτέ. Το τρίτο παιδί της οικογένειας, η 9χρονη σήμερα Rahma, επέζησε του ναυαγίου και μεταφέρθηκε με πλοίο στην Ιταλία συνοδευόμενη από φιλικά πρόσωπα της οικογένειας, τα οποία επίσης επέβαιναν στο καταραμένο πλοιάριο, το οποίο βυθίστηκε 75 ναυτικά μίλια νότια των Καλών Λιμένων. Ο 37χρονος Ahmed, παρά την απίστευτη οδύνη και συντριβή για τον χαμό της γυναίκας και των δύο παιδιών του, κατάφερε να φθάσει στην Ιταλία όπου επανενώθηκε με την 9χρονη Rahma, το μόνο παιδί που επέζησε.
Η ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ΝΑΥΑΓΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΕΠΕΖΗΣΑΝ ΤΑ ΑΓΓΕΛΟΥΔΙΑ ΤΟΥ
Ο 37χρονος αναγνωρίζει τον γιο του στο παιδί που φαίνεται πλάτη στο κάτω μέρος αριστερά. Αναγνωρίζει όπως και σε άλλες φωτογραφίες το μπουφάν του και το πίσω μέρος του κεφαλιού του. Το στιγμιότυπο αυτό έχει ληφθεί μετά το ναυάγιο.
Όλο αυτό το χρονικό διάστημα όμως δεν σταμάτησε ποτέ να ψάχνει για τα δύο αγνοούμενα παιδιά του. Όσο δεν βρίσκονται οι σοροί τους, τόσο εκείνος ελπίζει. Ψάχνει, ρωτάει, ενώ στο Facebook έχει φτιάξει ειδική σελίδα αναζήτησης με τις φωτογραφίες τους.
Στη φώτο διακρίνεται κάτω αριστερά με την κόκκινη μπλούζα ο 37χρονος πατέρας, ενώ μεταφέρεται η σορός της συζύγου του.
Στη φώτο διακρίνεται κάτω αριστερά με την κόκκινη μπλούζα ο 37χρονος πατέρας, ενώ μεταφέρεται η σορός της συζύγου του.
Τον Απρίλιο του 2017 έλαβε ένα μήνυμα από μία γυναίκα από τη Συρία, η οποία διαμένει στην Κρήτη. Του έστειλε μία ανάρτηση φωτογραφίας ενός μικρού κοριτσιού, του οποίου οι γονείς είχαν χαθεί και κάποιοι αναζητούσαν συγγενείς του. Ο Ahmed τρελάθηκε. Στη φωτογραφία αναγνώρισε με κάθε βεβαιότητα τη μικρή του κόρη. Στην πορεία έφθασαν στα χέρια του και κάποιες άλλες φωτογραφίες, στις οποίες, όπως υποστηρίζει, διακρίνεται ξεκάθαρα ο γιος του.
Το πλοιάριο  μετέφερε  350 πρόσφυγες και μετανάστες.
Το πλοιάριο μετέφερε 350 πρόσφυγες και μετανάστες. Από αυτούς διασώθηκαν 318. Οι Αρχές εντόπισαν 10 πτώματα, ενώ 22 παραμένουν αγνοούμενοι. 

«Τα παιδιά μου ζουν! Βοηθήστε με να τα βρω»

H 6χρονη Haiam που αναζητά ο ναυαγός Ahmed
Στο πρόσωπο αυτού του κοριτσιού ο 37χρονος αναγνωρίζει με βεβαιότητα την 6χρονη αγνοούμενη κόρη του, Haiam. “Η φωτογραφία αυτή πρέπει να έχει τραβηχτεί αμέσως μετά το ναυάγιο. Το παιδί φοράει άλλα ρούχα, αλλά έχει τα χαρακτηριστικά κοτσίδια που είχε και αντί για σκουλαρίκια στα αυτιά τη χαρακτηριστική κλωστή”.
Με μία χειραποσκευή στο χέρι ο 37χρονος έφθασε την Κυριακή στο Ηράκλειο. Ταξίδεψε από την Ιταλία μόλις τακτοποιήθηκαν τα νομιμοποιητικά του έγγραφα. Θα παραμείνει στην Κρήτη για δεκαπέντε ημέρες με μοναδικό σκοπό να ψάξει όπου μπορεί για να βρει τα δύο του παιδιά. Σύμφωνα με τον ίδιο, η φωτογραφία της 6χρονης Haiam είναι αμέσως μετά το ναυάγιο. Φοράει διαφορετικά ρούχα, όμως αναγνωρίζει το παιδί του, τις χαρακτηριστικές πλεξούδες στο μέτωπο και την κλωστή αντί χρυσών σκουλαρικιών στα αυτάκια του. «Είστε σίγουρος ότι είναι η κόρη σας;» τον ρωτάμε. «Μήπως έχει γίνει κάποιο λάθος, μήπως επειδή θέλετε να πιστέψετε ότι είναι αυτή, βλέπετε το παιδί σας;». Εκείνος όμως επιμένει. Στο βλέμμα του δεν υπάρχει ψήγμα αμφιβολίας.  Σε σχέση με τον αγνοούμενο γιο του, επιμένει ότι τον αναγνωρίζει σε φωτογραφίες που χρονικά τοποθετούνται μετά τη διάσωση, σε σκάφος, σε κάποιο χώρο με άλλους. Αναγνωρίζει τον ίδιο αλλά και το μπουφάν που φορούσε, καθώς φέρει κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στο μέρος του γιακά και των ώμων του.  «Είναι αυτός.
Ο Mohamed που αναζητά ο ναυαγός Ahmed
Ο Mohamed χάθηκε στο ναυάγιο ανοιχτά της Κρήτης. Ο πατέρας του επιμένει ότι ζει, καθώς τον αναγνώρισε σε φωτογραφίες που έχουν τραβηχτεί μετά το ναυάγιο. Αναγνωρίζει, όπως λέει, ακόμα και το μπουφάν που φορούσε, το οποίο φέρει κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στον γιακά και στους ώμους. 
Με τον γιο μου μιλούσαμε στο ναυάγιο. Το μπουφάν του είχε γεμίσει νερό και ήταν σαν σωσίβιο. Ζήτησα τη βοήθεια της Unisef και μου απάντησαν ότι οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες στην Κρήτη». Και αυτό αποτελεί μυστήριο, καθώς οι πληροφορίες ανέφεραν ότι οι 300 και πλέον διασωθέντες του ναυαγίου θα μεταφέρονταν εκτός Ελλάδος. Ο 37χρονος Ahmed μέσω της «Π» απευθύνει έκκληση από τα βάθη της καρδιάς του στους ανθρώπους της Κρήτης, σε φορείς, Αρχές και ιδρύματα να τον βοηθήσουν στην έρευνά του. Μία έρευνα εξαιρετικά δύσκολη δεδομένου ότι δεν γνωρίζει τον τόπο, τη γλώσσα (ούτε αγγλικά), δεν ξέρει σε ποιον να στραφεί για βοήθεια. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση που είχαμε τότε, στο πλοιάριο μήκους 25 μέτρων επέβαιναν περίπου 350 άνθρωποι, οι οποίοι ταξίδευαν από την Αίγυπτο με προορισμό την Ιταλία. Από αυτούς, το Λιμενικό με τη συνδρομή ξένων πλοίων που έσπευσαν στο σημείο, κατάφεραν να διασώσουν τους 318. Δέκα άνθρωποι ανασύρθηκαν νεκροί ενώ 22 παρέμεναν αγνοούμενοι. Πηγή: https://www.patris.gr/2018/10/09/voithiste-me-na-vro-ta-paidia-moy/  

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com