Νεκροί και οι τρεις επιβαίνοντες στο μοιραίο ελικόπτερο που κατέπεσε στον Πόρο.

Νεκροί ανασύρθηκαν και οι τρεις επιβαίνοντες, ο Έλληνας χειριστής και δύο άνδρες ρωσικής υπηκοότητας, στο ελικόπτερο που  κατέπεσε στην θαλάσσια περιοχή του διάλου Πόρου – Γαλατά από κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών.
Σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, το ελικόπτερο τύπου Agusta A109 με κατατεθειμένο σχέδιο πτήσης, απογειώθηκε από το Κρανίδι με προορισμό το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και με ενδιάμεση στάση την περιοχή του Γαλατά, όπου θα παραλάμβανε τους δύο επιβάτες. Στις 15:32 τοπική ώρα ο πιλότος του ελικοπτέρου επικοινώνησε με την προσέγγιση Αθηνών και ανακοίνωσε, ότι σε μερικά λεπτά αναχωρεί από Γαλατά. Μετά από αυτή την συνομιλία χάθηκε η οποιαδήποτε επικοινωνία με το κέντρο.
Κατά την απογείωση του από τον Γαλατά, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο πίσω έλικας του ελικοπτέρου ακούμπησε στα καλώδια της ΔΕΗ που ηλεκτροδοτούν τον Πόρο. Σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες, σημειώθηκε μία έκρηξη και το ελικόπτερο  αφού έκανε μία περιστροφή, έπεσε στη θάλασσα.
Το ελικόπτερο συνετρίβη στο θαλάσσιο χώρο νότια του λιμένα του Πόρου, όπου σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, γνώστες της περιοχής, το βάθος του νερού δεν ξεπερνά τα 3-4 μέτρα, ωστόσο οι επιβαίνοντες φορούσαν ζώνες ασφαλείες και εκτιμάται ότι από την πτώση, ακόμη κι αν ήταν ζωντανοί, δεν μπορούσαν να λυθούν και να βγουν από την άτρακτο. Στο σημείο έσπευσαν έξι σκάφη του Λιμενικού, έξι ιδιωτικά σκάφη, τρείς λάντζες, δύτες της Ομάδας Υποβρυχίων Αποστολών και ελικόπτερο Super Puma.
Το ελικόπτερο ανήκει στην εταιρεία ifly, η όποια εδρεύει στην Πάχη Μεγάρων. Φως στα αίτια του δυστυχήματος αναμένεται να ρίξει η έρευνα της Επιτροπής Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων. Στο σημείο όπου βρίσκεται η άτρακτος του ελικοπτέρου βρίσκονται προληπτικά για λόγους ασφαλείας δύο πλωτά του Λιμενικού Σώματος.

Χωρίς ηλεκτροδότηση ο Πόρος

Από την πρόσκρουση του ελικοπτέρου στα καλώδια της ΔΕΗ, διακόπηκε η ηλεκτροδότηση στον Πόρο, καθώς κόπηκε το καλώδιο από το οποίο παίρνει ρεύμα το νησί. Στην περιοχή μετέβη κλιμάκιο της ΔΕΔΔΗΕ, το οποίο «συνεχίζει πυρετωδώς» τις εργασίες, προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές «όσο το δυνατόν ταχύτερα», όπως αναφέρει ανακοίνωση του Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας.
Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, «τα συνεργεία της Εταιρίας έσπευσαν άμεσα στο σημείο, προκειμένου να επιθεωρήσουν και να εκτιμήσουν τις ζημιές που προκλήθηκαν από την πρόσκρουση του ελικοπτέρου στην εναέρια γραμμή που τροφοδοτεί το νησί του Πόρου από τον Γαλατά. Οι εργασίες των συνεργείων συνεχίζονται πυρετωδώς, προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές όσο το δυνατόν ταχύτερα» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Σχετικές δημοσιεύσεις