Η νέα συντονίστρια covid του Δήμου Αγ. Νικολάου Ε. Φανουράκη στο Λατώ fm: «Κάθε πολίτης πρέπει να βάλει στο DNA του την τήρηση των μέτρων – Θα συνεχίσουν τα rapid tests για φοιτητές και εργαζομένους που έρχονται από ‘κόκκινες’ περιοχές»

«Όλο αυτό που συμβαίνει με τον ιό σε όλο τον κόσμο κάποια στιγμή θα  γινόταν πιο αισθητό και στον δικό μας μικρόκοσμο» δήλωσε μεταξύ άλλων η νέα συντονίστρια για τον covid-19 στο Δήμο Αγ. Νικολάου Ευαγγελία Φανουράκη, μιλώντας στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό. 

Η ίδια αναλαμβάνει ουσιαστικά τις αρμοδιότητες που είχε μέχρι σήμερα ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός. «Μοιράζονται πλέον οι αρμοδιότητες, παραμένουμε ωστόσο σε συνεχή επικοινωνία».

Οι υπηρεσίες του Δήμου συνεχίζουν όπως είπε να λαμβάνουν χώρα με τηλεδιασκέψεις και οι εργαζόμενοι με τηλεργασία 

Όπως τόνισε, «κανένας δεν πρέπει να εφησυχάζει, κανείς δεν είναι άτρωτος από τον κορωνοϊό, δεν ξέρουμε τι υποκείμενο νόσημα μπορεί να έχουμε για παράδειγμα. Εμείς στις συναντήσεις μας στον Δήμο φορούσαμε μάσκες, είχαμε παράθυρα ανοικτά, είδαμε ωστόσο ότι η μετάδοση δεν αποκόπτεται τόσο εύκολα».  

Κάθε πολίτης, υπογράμμισε, «πρέπει να βάλει στο DNA του την τήρηση των μέτρων».

Όπως είπε, τα 34 rapid tests που έγιναν χθες σε φοιτητές και καθαρίστριες ήταν όλα αρνητικά. 

Ανέφερε, ωστόσο, τα «rapid tests είναι απλά ένα ‘εργαλείο’, δεν πρέπει ο κόσμος να τα θεωρεί πανάκεια. Δεν υπάρχει λογική να γίνουν μαζικά αυτά τα τεστ».

Στην ερώτηση εάν μπορεί να ζητηθεί να γίνουν, π.χ., μοριακά τεστ από τον ΕΟΔΥ μαζικά, η κ. Φανουράκη τόνισε πως «είμαστε σε μία διαρκή επικοινωνία τόσο με τον ΟΔΔΥ όσο και με την 7η ΥΠΕ, όμως υπάρχει μία επιτροπή λοιμωξιολόγων στο υπουργείο υγείας που έχει καθορίσει μία συγκεκριμένη κυβερνητική πολιτική – για παράδειγμα στη Σλοβενία, μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο καλύφθηκε πάνω του 60 με 70% του πληθυσμού πραγματοποιώντας σε 48ωρες Rapid test και βρέθηκε το ένα πέμπτο του πληθυσμού να έχει μολυνθεί από τον ιό. Είναι δηλαδή ζήτημα κεντρικής κυβερνητικής κατεύθυνσης».

Τα rapid tests (1.500 έχει προμηθευτεί συνολικά ο Δήμος), ανέφερε, θα συνεχίσουν να γίνονται και τις επόμενες ημέρες κυρίως για τους φοιτητές και για εργαζόμενους που έρχονται από άλλα μέρη της Ελλάδας. «Θα συνεχίσει να εφαρμόζεται αυτό ως ένα εργαλείο διαλογής έστω και ψευδούς αρνητικού.

Αυτό που επιβάλλεται, είναι να βρίσκονται αυτά τα άτομα σε μία σχετική απομόνωση μέχρι να περάσει το 14ημερο από την προσέλευση τους από άλλη περιοχή της Ελλάδας με περισσότερο ιικό φορτίο».

Κλίνοντας, τόνισε ότι «όπως έχει χιλιοειπωθεί, αυτός είναι ένας αόρατος πόλεμος, είμαι από τους από τους ανθρώπους που από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε, θεωρώ τον εαυτό μου πολύ αυστηρό στην απόλυτη τήρηση των μέτρων, στην προστασία των ευάλωτων ομάδων,
την προστασία της οικογένειάς μας αλλά και των συναναστροφών μας μέσω του να τηρούμε εμείς προσωπικά ο καθένας μας τα μέτρα. Είμαι υπέρμαχος της ατομικής ευθύνης όχι μόνο στο κομμάτι του κορωνοϊού αλλά γενικότερα. Από εκεί και πέρα, αυτό που βλέπουμε τώρα και ανοίγεται σιγά-σιγά σαν ‘βεντάλια’ είναι η πανδημία του στρες, της ψυχολογικής καταρράκωσης και πρέπει και αυτό να το προσέξουμε».

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com