Νέα μέτρα όσον αφορά την καθαριότητα στο Δήμο Αγ. Νικολάου

Το Τμήμα Καθαριότητας Ανακύκλωσης της  Δ/νσης Περιβάλλοντος του Δήμου Αγίου  Νικολάου συνέταξε νέο Κανονισμό Καθαριότητας, ο οποίος εγκρίθηκε με την υπ΄ αριθμ. 73/2018 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Νέος Κανονισμός στοχεύει στη βελτίωση των προσφερόμενων υπηρεσιών στους δημότες και επισκέπτες, στην αποτροπή της ρύπανσης και υποβάθμισης του περιβάλλοντος, στην περιβαλλοντική ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των δημοτών και στη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την επίτευξη του έργου της καθαριότητας. Όμως η καθαριότητα και η προστασία του περιβάλλοντος είναι κοινωνικά αγαθά που επιτυγχάνονται μόνο με τη συνεχή και αρμονική συνεργασία των πολιτών – κατοίκων και του Δήμου. Όλοι μας νιώθουμε καλύτερα σε ένα καθαρό περιβάλλον. Όλοι θα πρέπει να σταθούμε με υπευθυνότητα κοντά στην Υπηρεσία Καθαριότητας και να συνδράμουμε στο έργο της με απλούς τρόπους:
  • Δεν αφήνω τα σκουπίδια μου στο πεζοδρόμιο ή σε άλλους Κοινόχρηστους Χώρους. Τα συλλέγω σε κλειστές, ανθεκτικές σακούλες, τις οποίες τοποθετώ στους κάδους του Δήμου όσο πιο κοντά στην ώρα διέλευσης του απορριμματοφόρου.
  • Δεν αναμιγνύω τα ανακυκλώσιμα με τα υπόλοιπα απορρίμματα.
  • Στηρίζω όλα τα συστήματα Ανακύκλωσης που προωθεί ο Δήμος.
  • Σπάζω τα χαρτοκιβώτια ώστε να μην καταλαμβάνουν μεγάλο χώρο στον μπλε κάδο Ανακύκλωσης.
  • Δεν εγκαταλείπω ογκώδη αντικείμενα δίπλα στους κάδους, αλλά συνεννοούμαι με τον αρμόδιο υπάλληλο του Δήμου για το σημείο τοποθέτησής τους και την ώρα της περισυλλογής. α) Δημοτική Ενότητα Αγίου Νικολάου στο τηλ. 6972209997 Δευτέρα – Παρασκευή από 7.00 – 13.30 β) Δημοτικές Ενότητες Νεάπολης και Βραχασίου στο τηλ. 6972448526  Δευτέρα – Παρασκευή από 7.00 – 13.30
  • Κατά τη βόλτα του κατοικιδίου μου, έχω πάντα μαζί μου ειδική σακούλα για την περισυλλογή των περιττωμάτων του.
  • Δεν ρυπαίνω με διαφημιστικά φυλλάδια, αφίσες, αεροπανό, συνθήματα σε τοίχους.
  • Φροντίζω για την καθαριότητα του εξωτερικού ιδιωτικού χώρου μου και του οικοπέδου μου.
  • Εάν έχω κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, προμηθεύομαι τους δικούς μου κάδους απορριμμάτων συμβατούς με τα απορριμματοφόρα του Δήμου.

ΔΕΝ ΡΥΠΑΙΝΩ

ΔΙΑΤΗΡΩ ΚΑΘΑΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΑΙ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ ΜΟΥ

ΕΦΑΡΜΟΖΩ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

  Στους παραβάτες θα επιβάλλονται τα πρόστιμα που προβλέπονται στο άρθρο 32  του Κανονισμού.  Ας προσπαθήσουμε όλοι για μια πιο καθαρή πόλη, ένα πιο όμορφο χωριό, μια πιο ευπρεπή γειτονιά. Το οφείλουμε στον εαυτό μας και στα παιδιά μας. Ο νέος Κανονισμός Καθαριότητας έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Αγίου Νικολάου: www.dimosagn.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com