Μπάμπης Αντωνακάκης στο Λατώ fm: «Μεγάλη η συμβολή του ΚΟΙΣΠΕ Λασιθίου στην κοινωνικοοικονομική επανένταξη ατόμων με σοβαρά ψυχοκοινωνικά προβλήματα, ενημέρωση σήμερα στο καφέ ‘Ονειρικόν’ στον Αγ. Νικόλαο»

Για τη σημερινή απογευματινή εκδήλωση που θα γίνει στο καφέ «Ονειρικόν» στην παραλία της Άμμου και το ξεχωριστό «ταξίδι» και την κοινωνική σημασία και αξία της επιχείρησης αυτής, μίλησε στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό ο πρόεδρος του ΚΟΙΣΠΕ Λασιθίου και Διευθύνων Σύμβουλος της Αναπτυξιακής Λασιθίου Μπάμπης Αντωνακάκης.

Όπως είπε, «θα γίνει μία ενημερωτική παρουσίαση του ΚΟΙΣΠΕ Λασιθίου, των σκοπών του και της δραστηριότητάς του αλλά και των μελλοντικών σχέδια. Όσον αφορά τις δραστηριότητες που έχουν προγραμματίσει . «Ο Κοινωνικός Συνεταιρισμός είναι ένας συνεταιρισμός διαφορετικός από άλλους, σκοπός του είναι η κοινωνικοοικονομική ενσωμάτωση-επανένταξη των ατόμων που έχουν σοβαρά ψυχοκοινωνικά προβλήματα μέσα κυρίως από την απασχόληση και από άλλες δράσεις ενημέρωσης, επιμόρφωσης και συμβουλευτικής υποστήριξης. Τέτοιες δράσεις είναι αποδεδειγμένο ότι συμβάλλουν και στην θεραπεία των ατόμων αυτών, αλλά επίσης και στην οικονομική τους ενίσχυση.

Με βάση τον νόμο και το καταστατικό, ο ΚΟΙΣΠΕ είναι μονάδα ψυχικής υγείας που υπάγεται απευθείας στο υπουργείο υγείας, λόγω της ιδιαιτερότητας που έχει.

Ήδη το Καφέ «Ονειρικόν» λειτουργεί τέσσερα χρόνια και φέτος προβληματιστήκαμε για το αν θα πρέπει να ανοίξουμε λόγω της πανδημίας, Τελικά αποφασίσαμε όχι μόνο να ανοίξουμε – έσρω την 1η Ιουνίου – αλλά βελτιώσαμε και την εικόνα του Καφέ κυρίως έξω, αλλά εμπλουτίσαμε και τα προϊόντα που προσφέρει με προϊόντα υψηλής ποιότητας, με κορυφαίο προϊόν τα παγωτά που έχουμε.

Σε τομείς καθαριότητας γραφείων, φορέων, κλπ της περιοχής, επωφελούνται όπως ανέφερε περί τα 7 άτομα, ενώ στο καφέ απασχολούνται αντίστοιχα 6, πάντα υπό την επίβλεψη από ειδική ομάδα επιστημόνων υγείας του Κέντρου Ψυχικής Υγείας.

«Τα χρόνια αυτά που λειτουργεί ο ΚΟΙΣΠΕ Λασιθίου έχουμε διαπιστώσει εκπληκτικά αποτελέσματα στο πώς η επανένταξη των ατόμων αυτών στην κοινωνικοοικονομική ζωή βοηθά στη θεραπεία τους και στην ενίσχυση του εισοδήματός τους».

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com