Μαζικές μηνύσεις ετοιμάζουν οι Έλληνες δημιουργοί κατά της Μενδώνη για τη νέα ΑΕΠΙ που δίνει στον Δ. Μάρη

Τεράστιες είναι οι αντιδράσεις των καλλιτεχνών απέναντι στις προθέσεις του υπουργείου Πολιτισμού να στήσει νέα ΑΕΠΙ την οποία παραχωρεί σε εταιρία συμφερόντων του «στοιχηματζή» Δημήτρη Μαρή.
Οι Έλληνες δημιουργοί ετοιμάζουν εκδήλωση διαμαρτυρίας στις 22/01/2020 στο Άλσος Ευελπίδων 4 και προειδοποιούν με μαζικές μηνύσεις το υπουργείο Πολιτισμού και την κυρία Λίνα Μενδώνη. 
Το θέμα πλέον παίρνει τεράστιες διαστάσεις μετά και την τελευταία ανάρτηση της πρωτοβουλίας που έχουν αναπτύξει 450 δημιουργοί και καλλιτέχνες, όπου μιλούν για μαζικές μηνύσεις κατά του υπουργείου πολιτισμού, αν δεν δοθεί άδεια στην εταιρεία των καλλιτεχνών «ΕΔΕΜ».

Αναλυτικά η ανακοίνωση των δημιουργών:

«ΜΑΖΙΚΕΣ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΥΠΠΟ ΑΝ ΔΕΝ ΔΟΘΕΙ Η ΑΔΕΙΑ ΜΑΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ
-ΟΧΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Η σημερινή ανακοίνωση του ΥΠΠΟ δείχνει δυστυχώς ακόμη περισσότερο τη σοβαρή ευθύνη του για την παράδοση των κόπων μας σε ιδιώτη επιχειρηματία.

Όχι μόνο ήξερε πως η «έκθεση βιωσιμότητας» που απαιτήθηκε από σύσσωμο το ελληνικό τραγούδι (χωρίς να το ζητάει ο νόμος και λες και είμαστε εμείς οι κερδοσκόποι) θα έπαιρνε μήνες, όχι μόνο αγνόησε -και άφησε αναπάντητες!- όλες τις επιστολές διαμαρτυρίας που του στείλαμε από την επόμενη κιόλας μέρα, αλλά άφησε τη νέα ΑΕΠΙ να στηθεί και να ετοιμαστεί.

Είναι ψευδές το ότι ζητήσαμε εμείς οι δημιουργοί έλεγχο της ΕΥΕΔ.Μας το ανακοίνωσε η ίδια η Υπουργός ως μέρος του σχεδίου της.

Επίσης είναι ψευδές πως σε όλους τους άλλους οργανισμούς ζητήθηκε ποτέ μελέτη βιωσιμότητας για να αδειοδοτηθούν.Στοιχεία βιωσιμότητας ζητούνται-και τέτοια προσκομίσαμε αμέσως.

Το λιγότερο που μπορεί τώρα να κάνει είναι να μας δώσει την ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΕΔΕΜ ΑΜΕΣΩΣ.

Αλλιώς θα προχωρήσουμε σε μαζικές μηνύσεις για διαφυγόντα κέρδη.

Από τον Απρίλιο είδαμε όλους τους αρχηγούς -και τον σημερινό Πρωθυπουργό που μας εκμεταλλεύτηκε απαράδεκτα- για να μη γίνει αυτό.

Αν δεν πάρουμε την άδεια αυτή τη βδομάδα, αυτό που θα γίνει θα είναι χωρίς προηγούμενο.Business plan ας ζητήσει η κα Μενδώνη στον κερδοσκοπικό ΑΟΔ που αδειοδότησε.Εμείς είμαστε οι έλληνες δημιουργοί και θέλουμε την άδειά μας για συνεταιρισμό ΑΜΕΣΩΣ.

Έχουμε τρόπο και να φωνάξουμε, αλλά και να σιωπήσουμε μαζικά με τρόπο που δεν ξανάγινε.

Στοιχήματα με τη δουλειά μας δεν περνάνε. Κι αν εμάς υποννοεί αλαζονικά ως ένα από όλα «τα μέρη» που πρέπει να συνεργαστούν, ας το ξανακούσει κι αυτή κι ο Πρωθυπουργός: είμαστε το «μέρος» που παράγει τα χρήματα με τα οποία αυτή τη στιγμή τζογάρουν.

Τους απαγορεύουμε λοιπόν να μας αντιμετωπίζουν ως επαίτες ή να μας εκμεταλλεύονται υποκριτικά όταν βραβευόμαστε ή όταν πεθαίνουμε.

Δεν έχει ξανασυμβεί ιστορικά τέτοια απαξιωση του ελληνικού τραγουδιού και ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΕΤΣΙ».

Το θέμα ανέδειξαν με εκτενή ρεπορτάζ η εφημερίδα «Αυγή» και η ιστοσελίδα tvxs.gr, ενώ παράλληλα τον βιο και την πολιτεία του κ. Δημήτρη Μάρη την έχει αναδείξει με εκτενή ρεπορτάζ το Newsbomb.gr

Με δημοσίευμα της η εφημερίδα «Αυγή», αποκάλυψε πριν λίγες μέρες, πως η υπουργός Πολιτισμού κυρία Μενδώνη εξουσιοδότησε την εταιρεία IP HUB Α.Ε, να λειτουργήσει ως νέα ΑΟΔ (Ανεξάρτητη Οντότητα Διαχείρισης). Όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια η εταιρεία είναι συμφερόντων του γνωστού στοιχηματζή και ιδιοκτήτη ιστοσελίδων Δημήτρη Μάρη.

Να λειτουργήσει δηλαδή περίπου όπως η «αμαρτωλή ΑΕΠΙ» που κατέρρευσε υπό τον κρότο του μεγάλου σκανδάλου για τα υπέρογκα ποσά με τα οποία αμειβόταν η οικογένεια Ξανθόπουλου, την ώρα που στη μισθοδοσία των δημιουργών δεν υπήρχε ίχνος διαφάνειας. «Μας ξαναγυρνούν σε εποχές αποικιοκρατίας του δικαιώματος» λένε δημιουργοί.

ΠΗΓΗ : newsbomb.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις