Μαρία Σπινθούρη «Παραμένουν τα προβλήματα στα προγράμματα εφημεριών»

Για τα προβλήματα που συνεχίζει να αντιμετωπίζει  στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου μίλησε στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και στον Νίκο Σγουρό, η Διοικήτρια Μαρία Σπινθούρη λέγοντας χαρακτηριστικά, «Παραμένουν τα προβλήματα στα προγράμματα εφημεριών στα τμήματα της παθολογικής  τα οποία προσπαθούμε να καλύψουμε με το καινούργιο παθολόγο που ήρθε στο ΤΕΠ και με τη βοήθεια του παθολόγου της Νεάπολης η οποία προσφέρθηκε να μας κάνει δυο  εφημερίες στο νοσοκομείο, στο αναισθησιολογικό τμήμα με τη βοήθεια της Σητείας προσπαθούμε να καλύψουμε όσο το δυνατόν περισσότερα κενά. Είχαμε μία αναρρωτική τον Αύγουστο οπότε είχαμε κενά, ελπίζω το Σεπτέμβριο να είναι λιγότερα ή να προσπαθήσουμε να μην έχουμε κανένα κενό, στη χειρουργική κλινική επίσης είχαμε κενά Πιστεύω τον Σεπτέμβρη  ότι θα είναι πιο καλά τα πράγματα γιατί περιμένουμε και κάποιο ειδικευόμενο να έρθει.  Γενικά η κατάσταση είναι περίπου όπως ήτανε τους τελευταίους δύο τρεις μήνες. Ελλείψεις προσωπικού εξακολουθούν να υπάρχουν , είναι και μία μεταβατική περίοδος οπότε έχουν παγώσει οι προκηρύξεις, δεν έχουμε κάποια εξέλιξη, έχουμε  ενημερώσει όπως μας ζητήθηκε απότην νέα ηγεσία του υπουργείου για τα κενά και τις ελλείψεις»
Για το σύστημα καταγραφής και είσπραξης των νοσηλειών  από Ευρωπαίους και κατοίκους τρίτων χωρών που προτίθεται να εφαρμόσει η κυβέρνηση  η κ. Σπινθούρη τόνισε «Δεν έχουμε ακόμα κάποιο επίσημη ενημέρωση. Υπάρχει όμως ήδη σύστημα καταγραφής των ασθενειών και χρεώνονται οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω της ευρωπαϊκής κάρτας.  Από  πολίτες τρίτων χωρών εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης αντιμετωπίζουμε προβλήματα με την είσπραξη νοσηλίων  δεν το γνωρίζω αν υπάρξουν οδηγίες για έναν πιο αποτελεσματικό μηχανισμό. Φαντάζομαι θα έχουμε σύντομα ενημέρωση».
Τέλος η κ. Σπινθούρη αναφέρθηκε στην έναρξη λειτουργίας του Τεχνιτου Νεφρου λέγοντας «Για το πότε θα γίνει η έναρξη λειτουργίας της Νέας Μονάδας Τεχνητού Νεφρού  η Διοικήτρια ανέφερε  « Σήμερα περνάμε από το διοικητικό συμβούλιο τον τελευταίο λογαριασμό για την πληρωμή του αναδόχου και αναμένεται εκτός απροόπτου, το κυρίως κτίριο να παραδοθεί τέλος του μήνα. Ίσως μπορούμε να μιλάμε για αρχές Οκτώβρη ότι θα γίνει η μετακόμιση  της νέας μονάδας».

 

Σχετικές δημοσιεύσεις