Η Μαρία Σπινθούρη στο Λατώ fm για τη Νέα  Μονάδα Τεχνητού Νεφρού : «Έχει ζητήσει πολλές παρατάσεις ο εργολάβος και  δεν μπορώ να έχω ένα χρονοδιάγραμμα»

Νέα παράταση μέχρι τις 15 Οκτώβρη δόθηκε στον εργολάβο για την αποπερατωση των εργασιών στο κεντρικό κτίριο της Νέας  Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο ΓΝΑΝ. Μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Σγουρού «Πρώτη Ματιά στην Ενημέρωση» η Δ/τρια του νοσοκομείου Μαρία Σπινθούρη είπε  «Πριν το τέλος Οκτωβρίου  δεν νομίζω ότι θα έχει ολοκληρωθεί η μεταφορά. Έχει ζητήσει πολλές παρατάσεις ο εργολάβος και  δεν μπορώ να έχω ένα χρονοδιάγραμμα, γιατί δεν εξαρτάται από εμάς.
Εκτιμώ ότι πριν το τέλος του χρόνου θα είμαστε έτοιμοι,αλλά πραγματικά είναι πολύ πιο επισφαλής η εκτίμηση μου.
Θα συνεννοηθούμε με τις μονάδες του Ηρακλείου ενδεχομένως και με τη μονάδα της Ιεράπετρας  να  δούμε τι δυνατότητες υπάρχουν για να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν  οι ασθενείς για αυτές τις λίγες ημέρες θα διαρκέσει η μεταφορά και εγκατάσταση της όσμωσης στο καινούργιο χώρο».

Η κ. Σπινθούρη αναφέρθηκε και στις ελείψεις προσωπικού τονίζοντας «Παραμένουν οι ελλείψεις και στο Ιατρικό προσωπικό και στο λοιπό προσωπικό και στο νοσηλευτικό και στην διοικητική υπηρεσία, θα  έχουμε και κάποιες απώλειες και αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδοτήσεων ή διορισμών . Παραμένουν δυστυχώς τα προβλήματα, έχω διαπιστώσει ότι υπάρχει κινητικότητα από το υπουργείο, γιατί μας ζητήθηκαν κάποια στοιχεία για κάποιες θέσεις που έχουμε ζητήσει, για προκήρυξη ή για μετατροπή και πιστεύω ότι κάτι θα αρχίσει να κινείται. Αναμένουμε και το διορισμό των καινούργιων διοικητών και υποδιοικητών της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας.
Προσπαθούμε οι γιατροί και το υπόλοιπο προσωπικό γενικά έχουν υπερβάλει εαυτόν για να μπορέσουν να βγάλουνε τις βάρδιες  και να μην έχουμε πολλά κενά στο πρόγραμμα των εφημεριών, μας βοηθάνε όπως ξέρετε και τα νοσοκομεία της Νεάπολη και της Σητείας. Η Ιεράπετρα δεν έχει και πολλές δυνατότητες αυτή την εποχή. Θα έχουμε σε μία ενίσχυση της καρδιολογικής στην Ιεράπετρα από το τον Άγιο Νικόλαο.
Γενικά μέσω της ανταλλαγής και της συνεργασίας με τά άλλα νοσοκομεία να καλύψουμε τα κενά όπου είναι δυνατόν να καλυφθούν» κατέληξε.

Σχετικές δημοσιεύσεις