Η Μαρία Ρουμελιωτάκη στο Λατώ fm : «Θα οργανώσουμε ημερίδα με θέμα τη συγκέντρωση των πλαστικών»

Η Αντιδήμαρχος καθαριότητας Ιεράπετρας Μαρία Ρουμελιωτάκη στην εκπομπή του Νίκου Σγουρού «Πρώτη Ματιά στην Ενημέρωση» μίλησε για τις προθέσεις και τις προσπάθειες του Δήμου Ιεράπετρας για να βρεθεί λύση στη διαχείριση των  απορριμμάτων των θερμοκηπίων. Μεταξύ άλλων είπε:      «Οι αγρότες πρέπει να αλλάξουν  νοοτροπία και να μπορούν να διαχειριστούν μόνοι τους τα απορρίμματά τους είτε είναι πλαστικά είτε είναι φυτικά. Δυστυχώς ο Περιφερειακός Σχεδιασμός Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης δεν προβλέπει να διαχειρίζονται οι ΟΤΑ τα απορρίμματα των θερμοκηπιακών καλλιεργειών και δισχαιρενεται έτσι  η διαδικασία ούτως ώστε να μπορεί ο κάθε  δήμος να στηρίξει τους αγρότες στην προσπάθειά τους αυτή. Προσπαθούμε  να βρούμε τρόπους και λύσεις νόμιμες.  Έχουν δίκιο οι αγρότες από την πλευρά τους αλλά έχουμε δίκιο και εμείς σαν Δήμος.
Έχει ήδη  δρομολογηθεί μία ιδιωτική επιχείρηση στην Ιεράπετρα, αδειοδοτημένη,  η οποία μπορεί να συγκεντρώνει τα πλαστικά και τα φυτικά υπολείμματα.
Οργανώνουμε τις επόμενες μέρες μία Ημερίδα που αφορά τη συγκέντρωση των πλαστικών,  να έρθουν οι υπεύθυνοι και όλοι  οι φορείς και ιδιώτες που ασχολούνται με αυτά τα πράγματα και να βγουν κάποια συμπεράσματα τα οποία θα είναι υλοποιήσιμα».


Σχετικές δημοσιεύσεις