Μανώλης Θραψανιώτης : «Θα πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση για το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο»

Ο βουλευτής Λασιθίου Μανώλης Θραψανιώτης μιλώντας στο Λατώ fm και στον Νίκο Σγουρό σχετικά με το ερώτημα που κατέθεσε προς την Υπουργό Παιδείας για την αναστολή λειτουργίας  του Μουσικού Γυμνασίου στο Λασίθι  εξέφρασε και την ανησυχία του για την λειτουργία του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου λέγοντας χαρακτηριστικά «Εκφράζω μία ανησυχία. Θα πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση για το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο το οποίο έχει χωροθετήσει στο νομό Λασιθίου. Ο νοών νοέιτω.«
Για την αναστολή λειτουργίας του Μουσικού Γυμνασίου στο Καβούσι ο κ. Θραψανιώτης είπε:
«Είναι κρίμα πράγματι ότι χθες άνοιξαν τα σχολεία αλλά δεν άνοιξε το Μουσικό Σχολείο  στο Καβούσι. Θέλω να πιστεύω ότι δεν εκτιμήθηκε σωστά η όλη κατάσταση με αποτέλεσμα να ανασταλεί η λειτουργία του Μουσικού Σχολείου για φέτος. Θέλω να πιστεύω επίσης ότι αυτό δεν θα είναι μία αιτία για να καταργηθεί το Μουσικό Σχολείο.
Έχει ξεκινήσει αυτή η διαδικασία και αυτός ο αγώνας από το 2000.
Ο νομός μας  είναι ο μοναδικός ο οποίος δεν έχει  Μουσικό Σχολείο.
Όπως είναι το μοναδικό νομός ο οποίος δεν είχε Πανεπιστημιακές Δομές. Με  την προηγούμενη κυβέρνηση καταφέραμε και χωροθέτησαμε και Πανεπιστημιακές σχολές και το Μουσικό Σχολείο.
Νομίζω όμως ότι υποκρύπτει κάποια σκοπιμότητα το γεγονός, ότι ανεστάλη η λειτουργία του και θέλουν να το τεκμηριώσω αυτό λέγοντας ότι τα χρονικά περιθώρια τα οποία δόθηκαν για εγγραφή στο Μουσικό Σχολείο ήταν πάρα πολύ στενά, σε περίοδο που είναι κλειστά τα σχολεία. Ίσως και η τοπική κοινωνία και οι αρμόδιοι έχουμε  κάποια ευθύνη γιατί δεν το προβάλαμε, όσο θα έπρεπε και δώσαμε την «αφορμή»  να πάει σε αναστολή.
Από κει και πέρα από όσο γνωρίζω σήμερα η ΟΛΜΕ έχει μία συνάντηση στο Υπουργείο. Θα θέσει το ζήτημα και θα ζητήσει όπως και οι φορείς,  και ο κος Αντιπεριφερειάρχης  θα ζητήσουμε μία παράταση ώστε να μπορέσουν να γραφτούν τα παιδιά.
Πάντα υπάρχει περιθώριο εφόσον υπάρχει θέληση και βούληση. Δεν υπάρχουν αδιέξοδα στις δημοκρατίες.
 Ο αριθμός των παιδιών είναι μεν σημαντικός αλλά δεν είναι και η κύρια αιτία ούτως ώστε  να μην λειτουργεί φέτος το σχολείο.
Οι τοπικές κοινωνίες επιτέλους θα πρέπει να υπερασπιστούν τα κεκτημένα. Διεκδικούσαμε τόσα χρόνια, έχω δηλώσεις  από δημάρχους και από διάφορους φορείς οι οποίοι εγκαλούσαν και μένα και τον κύριο Πλακιωτάκη και άλλους γιατί δεν κάναμε τίποτα για το Μουσικό Σχολείο. Λυπάμαι που  θα το πω αλλά δεν βλέπω να υπάρχει κάποιος ο οποίος  να διαμαρτύρεται για αυτό το κλείσιμο.
Θα πρέπει να υπάρξει πίεση προς το Υπουργείο ώστε να δοθεί παράταση και να εγγράφουν τα παιδιά τα οποία έχουν τη δυνατότητα να φοιτήσουν σε αυτό το σχολείο.
Φέτος είναι το έτος «Ερωτόκριτου»  μετά από πρόταση της Περιφέρειας στο Υπουργείο Πολιτισμού. Παγκόσμια γίνεται μία προβολή για το έτος «Ερωτόκριτου», μια προβολή για τη μουσική της Ανατολικής Κρήτης. Από τη μία μεριά θέλουμε να προβάλουμε τον πολιτισμό, την κουλτούρα και τη μουσική παράδοση του νομού Λασιθίου και από την άλλη μεριά δεν δίνουμε τη δυνατότητα σε αυτή την παράδοση να συνεχιστεί μέσα από ένα Μουσικό Σχολείο ούτως ώστε να μπορέσουν τα παιδιά τα οποία έχουν έμφυτη κλίση προς τη μουσική αλλά  και αυτά τα οποία θέλουν να σπουδάσουν μουσική να μπορούν να πάνε στο σχολείο» κατέληξε. 
Σχετικές δημοσιεύσεις