Κύκλωμα με πλαστές επιταγές σε Ηράκλειο και Αττική εξάρθρωσε η Ασφάλεια Ηρακλείου

Κύκλωμα που εξαπατούσε επιχειρήσεις στο Ηράκλειο και την Αττική διακινώντας πλαστές επιταγές εξάρθρωσαν οι διωκτικές αρχές. Μάλιστα η αστυνομία εξιχνίασε τρεις διαφορετικές υποθέσεις απάτης με πλαστές επιταγές συλλαμβάνοντας τα μέλη του κυκλώματος.

Στο κύκλωμα των ψεύτικων επιταγών  φέρονται να εμπλέκονται συνολικά έξι άτομα, ηλικίας από 22 έως και 53 ετών, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει η αστυνομία  από τις απάτες οι επιτήδειοι κατάφεραν να αρπάξουν το ποσό των 40.000 ευρώ.

Σε βάρος των έξι ατόμων έχει σχηματιστεί δικογραφία για απάτη και πλαστογραφία.

Σύμφωνα με τα όσα προέκυψαν από την αστυνομική έρευνα, στο χρονικό διάστημα από τις 15 έως τις 23 Μαΐου 2019, ένας εκ των μελών του κυκλώματος, ηλικίας 30 χρόνων, επικοινώνησε τηλεφωνικά με εκπροσώπους εμπορικής εταιρείας σε περιοχή της Αττικής και με το πρόσχημα αγοράς μεγάλων ποσοτήτων της παραγωγής της, κατάφερε να τους πείσει να του αποστείλουν μέσω μεταφορικής εταιρείας, προϊόντα συνολικής χρηματικής αξίας 25.000 ευρώ αποστέλλοντας για την εξόφληση του ποσού πλαστή επιταγή.

Στη συγκεκριμένη υπόθεση απάτης εκτός του 30χρονου εμπλέκονται και άλλα τρία άτομα του κυκλώματος, οι οποίοι από κοινού κατάφεραν να πείσουν τους εκπροσώπους της εταιρείας για τις … αγαθές προθέσεις τους.

Τα μέλη του κυκλώματος, όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, το χρονικό διάστημα από τις 8 Μαΐου έως και τις 15 Ιουνίου 2018, είχαν διαπράξει άλλες δύο υποθέσεις απάτης σε βάρος εμπορικών εταιρειών στο Ηράκλειο. Στην πρώτη περίπτωση κατέβαλαν μικρό χρηματικό ποσό ως προκαταβολή για την προμήθεια των προϊόντων της εταιρείας και στη συνέχεια εξόφλησαν τον επιχειρηματία με πλαστές επιταγές, αποσπώντας έτσι, προϊόντα συνολικής χρηματικής αξίας άνω των 15.000 ευρώ.

Την υπόθεση χειρίζεται η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com