Κύκλωμα αναβολικών στο νησί

Δύο άτομα προφυλακίστηκαν για το κύκλωμα αναβολικών που λειτουργούσε με εντολές του »εγκεφάλου» από το Ηράκλειο

  • Αθλητής… Jet-ski: «Έχω τέσσερις μέρες πυρετό. Με πονάει όλο μου το σώμα. Δεν μπορώ να κουνήσω το πόδι μου»
  • 31χρονος προμηθευτής αναβολικών: «Μην ανησυχείς. Θα σου δώσω άλλο σκεύασμα. Θα είσαι καλύτερα».
Είναι μια από τις συνομιλίες ανάμεσα σε αθλητή, ο οποίος παραπονιέται σε μέλος της «Μαφίας» των αναβολικών για τις επικίνδυνες παρενέργειες της χρήσης. Σε άλλη συνομιλία, αθλητής μπόντι μπίλντιγκ παραπονείται σε 28χρονο μέλος του κυκλώματος, για πλήθος παρενεργειών  από τα σκευάσματα που τον προμήθευε, με τον κατηγορούμενο να του απαντά: «Μην κάνεις έτσι. Αυτά τα συμπτώματα είναι συνηθισμένα παγκοσμίως στους χρήστες». Στην συνέχεια τον συμβουλεύει να πάρει… «Cialis» για τη στυτική δυσλειτουργία. 

Η διακίνηση των αναβολικών γινόταν με ταχυμεταφορές και σε συσκευασίες για… σοκολατάκια και σκυλοτροφές!

Οι κατηγορούμενοι χρησιμοποιούσαν κατά τη μεταξύ τους επικοινωνία, ηλεκτρονικές εφαρμογές διαδικτυακής συνομιλίας, όπως το «Viber», μιλούσαν κωδικοποιημένα και διέγραφαν απευθείας τις επικοινωνίες τους. Μερικά από τα αναβολικά τα ανέφεραν ως «Τέστο», «Γουίν Γουι», «Τουρίνα», «Αναμπό», «Ομέγκα», «Χέλιξ».

Ανάμεσα στα 11 άτομα που συνέλαβαν τα στελέχη της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, είναι και ένας 41χρονος αθλητής του Bodybuilding και Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σωματικής Διάπλασης και Fitness Ελλάδας «International Fitness & Bodybuilding Association – IBFA HELLAS» από το 2014 έως σήμερα. Σημειώνεται ότι από τους τρεις κατηγορούμενους που χθες οδηγήθηκαν στον Ανακριτή, οι δύο προφυλακίστηκαν, ενώ την Παρασκευή θα περάσουν οι υπόλοιποι οκτώ, οι οποίοι αντιμετωπίζουν και την κατηγορία ξεπλύματος βρώμικου χρήματος σε βαθμό κακουργήματος.

«Του έδωσε και βγήκε 3ος»

Ο «Πρόεδρος», σύμφωνα με την δικογραφία, διοχέτευε απευθείας αναβολικά σε αθλητές ενόψει της συμμετοχής τους σε επικείμενους αγώνες Βodybuilding, παρέχοντας ταυτόχρονα και τις απαραίτητες οδηγίες για τον τρόπο λήψης τους. Χαρακτηριστική είναι η αναφορά του σε τηλεφωνική συνομιλία: «Του έδωσα και βγήκε 3ος». Είναι ιδιοκτήτης ατομικής εταιρείας, με επωνυμία, με δραστηριότητα «Λιανικό εμπόριο αθλητικού εξοπλισμού σε εξειδικευμένα καταστήματα», στο οποίο διαπιστώθηκε ότι παραδόθηκε δέμα με αναβολικά. Από τις τηλεφωνικές συνομιλίες του προέκυψε η προμήθεια αναβολικών σε τουλάχιστον τρεις αθλητές, δύο γυναίκες και έναν άνδρα, οι συμμετείχαν στις 28-10-2018 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα bodybuilding, τους οποίους συνόδευσε με ακόμη έξι αθλητές.

 

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε στις 8 Ιουνίου 2018 όταν στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος εντοπίστηκαν χάρτινα κουτιά, που είχαν ενδείξεις πως περιείχαν αναβολικά χάπια. Από την  έρευνα των αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας προέκυψαν οι εμπλεκόμενοι και ο τρόπος δράσης του κυκλώματος που έφερνε πρώτες ύλες από την Κίνα και παρασκεύαζε τα αναβολικά σε εργαστήριο στο Ηράκλειο Κρήτης. Τα αναβολικά, τα οποία ανέφεραν με κωδικούς στις συνομιλίες τους είχαν επικίνδυνες δραστικές ουσίες όπως: Δροστανολόνη, Τρενμπολόνη, Oξανδρολόνη, Προπιονική Τεστοστερόνη Φενυλοπροπιονική Τεστοστερόνη, Ισοκοπριτική Τεστοστερόνη, Δεκαονική Τεστοστερόνη, … Ανθρώπινη χοριακή γοναδοτροπίνη.

Η δράση της οργάνωσης δεν περιοριζόταν στην Ελλάδα, αλλά αντίθετα επεκτεινόταν Πολωνία, Γερμανία και Κύπρο. 

 

thetoc.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com