Κωστής Ζαχαριάς στο Λατώ fm: «Παράλογο τα μέτρα της κυβέρνησης να αρχίζουν και να τελειώνουν στην εστίαση – Πολλοί επιχειρηματίες του Αγ. Νικολάου ετοιμάζονται να αποχωρήσουν από την εστίαση αφού δεν μπορούν να επιβιώσουν»

Λίγο καλύτερα είναι τα πράγματα τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου στην κίνηση στην πόλη του Αγίου Νικολάου όπως ανέφερε μιλώντας στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης και Διασκέδασης Κωστής Ζαχαριάς.

Την διαφορά, όπως είπε, την κάνουν οι Έλληνες επισκέπτες που έρχονται. «Σήμερα έχουν ανοίξει τα περισσότερα καταστήματα της πόλης. Οι τζίροι είναι πάρα πολύ χαμηλοί, ενώ ζούμε και σε ένα συνεχιζόμενο κυνηγητό και μια πίεση, μία ψυχολογική ανασφάλεια για εμάς, για το λόγο ότι ακούμε καθημερινά από την κυβέρνηση μέτρα που βάλουν τον κλάδο μας και θεωρούμε πλέον ότι αυτό είναι ηθελημένο».

«Σεβόμαστε τους πελάτες μας να σεβόμαστε και καταλαβαίνουμε ότι πρέπει να πάρουμε και εμείς κάποια μέτρα για τον κορωνοϊό», είπε αναφερόμενος στα μέτρα που έχουν ήδη παρθεί και σε αυτά που εξετάζονται από την κυβέρνηση για τα μαγαζιά εστίασης και διασκέδασης.

«Κόσμος δεν συνωστίζεται μόνο στα καταστήματα εστίασης, δηλαδή έξω από τις τράπεζες έχει λιγότερο κόσμο; Είναι πιο ευπαθείς οι ομάδες που συνωστίζονται στα μπαρ σε σχέση με εκεί που συνωστίζονται  στις τράπεζες;».

Τόνισε δε ότι εάν παρθεί το μέτρο να κλείνουν τα καταστήματα πριν από τα μεσάνυχτα «αυτό θα είναι η ταφόπλακα. Ποιος είναι ο προβληματισμός που θα μπορούσαμε εμείς να κάνουμε για εμάς, για τις επιχειρήσεις μας, για τους εργαζόμενους σε μας; με αυτό τον τρόπο. Πολλοί συνάδελφοι να απολύσουν προσωπικό αυτή την περίοδο καθώς δεν έχουν ούτε λόγο να έχουν τόσο προσωπικό εφόσον δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν και θεωρώ ότι πάλι ο δικός μας κλάδος θα τραβήξει το μεγαλύτερο ζόρι σε αυτή την περίοδο και χωρίς ουσιαστικά κάποια στήριξη. Όσα είχε εξαγγείλει η κυβέρνηση δεν έγινε και ότι είχαμε εμείς, δεν έχουν εισακουστεί καθόλου.

Πρόστιμο όπως είπε ακόμη δεν έχει βεβαιωθεί σε κατάστημα της πόλης του Αγίου Νικολάου, στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργούνται για την τήρηση των μέτρων.

«Είχαμε φόβο και πριν για το πώς θα επιβιώσουμε το χειμώνα, αλλά τώρα βλέπουμε ότι και τον Αύγουστο οι πληρότητες φαίνεται να είναι αρκετά χαμηλές. Φοβόμαστε πλέον ότι θα φτάσουμε ούτε τα τέλη του Σεπτέμβρη, πολλές επιχειρήσεις θα κλείσουν μόνιμα πριν από τότε. Πολλοί συνάδελφοι ετοιμάζονται να αφήσουν τον κλάδο της εστίασης εντελώς, ήδη κάποια καταστήματα σκέφτονται να κλείσουν για το λόγο ότι δεν μπορούν να επιβιώσουν».

Σχετικές δημοσιεύσεις