Κορωνοϊός: Θα πληρώνονται άμεσα οι επιταγές που δεν έχουν αναγγελθεί ως προστατευμένες. Μέχρι αύριο μπορούν να τις δηλώσουν οι επιχειρήσεις.

Μέχρι την αύριο, Τρίτη, το βράδυ οι επιχειρηματίες θα πρέπει να δηλώσουν στις τράπεζες ποιες επιταγές τους θέλουν να προστατευτούν εντός της προθεσμίας των 75 ημερών που έδωσε η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη.

«Σε συνεννόηση με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών μέχρι την Τρίτη το βράδυ θα πρέπει όσοι θέλουν και είναι σε ΚΑΔ που δικαιούνται προστασίας στις επιταγές τους να αναγγείλουν ηλεκτρονικά ποιες επιταγές θέλουν να λάβουν και να τύχουν προστασίας. Αυτές οι επιταγές θα δηλωθούν από τον εκδότη τους ότι θέλουν να προστατευθούν και θα είναι προστατευμένες για τις επόμενες 75 μέρες. 
Από την Τετάρτη όσες επιταγές δεν έχουν αναγγελθεί ως προστατευμένες θα πληρωθούν», ανέφερε ο υπουργός.

Αναφορικά με τις επιχειρήσεις που έχουν υποχρεώσεις στο εξωτερικό και η προθεσμία των 75 ημερών τους προκαλεί πρόβλημα ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως για αυτές θα αρκεί μια επίσκεψη στην τράπεζα τους προκειμένου να ζητήσουν προεξόφληση των επιταγών. «Εφόσον είναι αξιόχρεοι, οι τράπεζες έχουν δεσμευθεί να εξοφλήσουν κατά προτεραιότητα αυτές τις επιταγές», τόνισε.

Σχετικές δημοσιεύσεις