Καταγγελία για ξυλοδαρμό οδηγού λεωφορείου από νεαρούς επειδή τους έκανε παρατήρηση στη Θεσσαλονίκη

Καταγγελία για ξυλοδαρμό από ομάδα νεαρών εις βάρος οδηγού λεωφορείου στη Θεσσαλονίκη, έγινε από τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης και από το Συνδικάτο Εργαζομένων του ΟΑΣΘ.

Το περιστατικό έλαβε χώρα το βράδυ του Σαββάτου στο λεωφορείο της γραμμής 72, στη Νέα Μηχανιώνα. Ο οδηγός ζήτησε από 2 νεαρούς να χαμηλώσουν τους τόνους γιατί ενοχλούσαν τους άλλους επιβάτες και αυτοί των γρονθοκόπησαν.


Αναλυτικά η ανακοίνωση των εργαζομένων:


Η ΓΣΕΕ καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση που δέχθηκε οδηγός λεωφορείου στη Θεσσαλονίκη, από 20 νεαρούς οι οποίοι τον γρονθοκόπησαν στέλνοντάς τον στο νοσοκομείο.

Είναι αδιανόητο να μετατρέπεται σε μεροκάματο του τρόμου ένα δρομολόγιο λεωφορείου και ένας εργαζόμενος να κινδυνεύει από κάποιους ανεγκέφαλους. Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν τέτοια περιστατικά ενώ πλέον όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι συνάδελφοι, γίνονται συχνά δέκτες λεκτικών αλλά και σωματικών επιθέσεων.

Τέτοιες συμπεριφορές δεν πρέπει και δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητες και να γίνουν ανεκτές.

Οι ύβρεις και οι βιαιοπραγίες σε εργαζόμενους, οι οποίοι πρέπει να εκτελούν με ασφάλεια για το επιβατικό κοινό τα δρομολόγια των αστικών συγκοινωνιών, είναι απαράδεκτες και βρίσκουν απέναντί τους όχι μόνο τα συνδικάτα αλλά και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.

Η ΓΣΕΕ, στέκεται στο πλευρό του συναδέλφου και όλων των εργαζομένων που δίνουν καθημερινά τη μάχη για την επιβίωση.

Επιβάλλεται να ληφθούν άμεσα και ουσιαστικά μέτρα και φυσικά να τιμωρηθούν οι ένοχοι.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com