Ηράκλειο: Δωρεάν μαθήματα Ρομποτικής με Arduino για μαθητές

Το Δημοτικό Κέντρο προώθησης της καινοτομίας, επιχειρηματικότητας και του δομημένου Δημοκρατικού διαλόγου «Δημοσκόπιο» σε συνεργασία με το Κέντρο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστημών Κρήτης προσφέρει την ευκαιρία σε 15 μαθητές από Β΄ Γυμνασίου έως και Γ΄ Λυκείου να μάθουν δωρεάν για τον κόσμο της ρομποτικής μέσα από ένα πρόγραμμα 17 δίωρων μαθημάτων.

Στόχος του προγράμματος είναι να δώσει τη δυνατότητα σε ακόμη περισσότερους μαθητές να αποκτήσουν γνώσεις πάνω σε σύγχρονες θεματικές STEM, να αναπτύξουν ψηφιακές δεξιότητες, να καλλιεργήσουν έναν νέο τρόπο σκέψης και να αναλάβουν δράση ώστε να αναζητήσουν οι ίδιοι λύσεις σε πραγματικά καθημερινά προβλήματα που αφορούν την πόλη τους. Η θεματολογία των εφαρμογών είναι η αντιμετώπιση προβλημάτων κλιματικής αλλαγής στο αστικό περιβάλλον.

Χρησιμοποιώντας την ολοκληρωμένη ανοικτή πλατφόρμα µε υλικό (hardware) και λογισμικό (Software), Arduino, οι μαθητές θα κάνουν την εισαγωγή στον κόσμο των αυτοματισμών, θα σχηματίσουν ομάδες, θα επιλέξουν ένα πρόβλημα της πόλης τους, θα δουλέψουν πάνω σε αυτό και θα προτείνουν λύση.

Τα μαθήματα

Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί σε 15 + 2 μαθήματα διάρκειας 2 ωρών, στα οποία μέσα από τα project των μαθητών θα διδαχθούν:

Γνωριμία με το Arduino

Προγραμματισμός σε IDE και ARDUBLOCK

Αισθητήρες και περιφερειακά

Φωτοδίοδοι – Leds

Έγχρωμοι φωτοδίοδοι – RGB Leds

Κουμπιά – Buttons

Ποτενσιόμετρο – Potentiometer

Ηχείο – Sounder

Φωτοευαίσθητη αντίσταση – Photoresistor (LDR)

Σέρβος – Servos

Κινητήρας συνεχούς – DC Motor

Χρήση δύο κινητήρων

Αισθητήρας υπερήχων – Ultrasonic sensor.

App Inventor

Ανάπτυξη ικανοτήτων παρουσίασης έργων μαθητών

Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Δευτέρα από τις 17:00 έως τις 19:00 στον χώρο του Δημοσκοπίου Ηρακλείου (οδός Λ. Ικάρου 66 Νέα Αλικαρνασσός).

Εισηγητής: Τζαγκαράκης Ιωάννης.

Για την καλή οργάνωση του εργαστηρίου οι συμμετέχοντες θα πρέπει να το δηλώσουν έγκαιρα με αίτηση στο «ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΟ», (Λ. Ικάρου 66 Ν. Αλικαρνασσός)  ή με ηλεκτρονική αίτηση στο σύνδεσμο : https://forms.gle/Pa5SCtXui7QsUYRm6


Πηγή:ekriti

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com