Ημερήσια κρουαζιέρα και πεζοπορία στην Ψείρα – Αγριόμαντρα από τον Ορειβατικό Σύλλογο Αγ. Νικολάου

Την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους σε μια μοναδική κρουαζιέρα στον Κόλπο του Μεραμπέλλου, με προορισμό το ακατοίκητο νησάκι της ΨΕΙΡΑΣ και τη γραφική απρόσιτη παραλία της ΑΓΡΙΟΜΑΝΤΡΑΣ. Η θαλασσινή εξόρμηση μας συνδυάζει
  •  ταξίδι με καραβάκι, βουτιές από το πλοίο και μπάνιο σε πανέμορφες παραλίες
  • βόλτα με το καράβι γύρω από το νησί, κοντά στις βραχώδεις ακτές με τα πολλά κοιλώματα, τους κάθετους γκρεμνούς, τις γαλάζιες σπηλιές, τους πανέμορφους κόλπους και τους επιβλητικούς βραχώδεις σχηματισμούς από ιζηματογενή πετρώματα με περίπλοκες παράλληλες πολύχρωμες πτυχώσεις.
  • προαιρετική πεζοπορία

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ από Άγιο Νικόλαο για το λιμανάκι στο Θόλο, την Κυριακή το πρωί στις 9:00 (οδός Κ.Καραμανλή 23, S/M ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ). Η μετάβαση θα γίνει με δικά μας αυτοκίνητα.

Όσοι επιθυμούν μπορούν να πάνε απευθείας στο λιμάνι, στο σημείο αναχώρησης του πλοίου ΕΠΙΒΙΒΑΣΗ στο πλοίο στις 9:45.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ πλοίου από λιμάνι Θόλου για Ψείρα στις 10:00. ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: για τα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη του Συλλόγου 12€. Τα μη μέλη πληρώνουν 15€ και τα παιδιά μέχρι 12 ετών 8€. ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΗΣ: στο τηλ. 6946160654 (Ελένη) το αργότερο μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής 21 Σεπτεμβρίου. Για να είναι έγκυρη η κράτηση θα πρέπει να γίνει εξόφληση του εισιτήριου το αργότερο μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής. Η πληρωμή μπορεί να γίνει είτε στον ταμία του Συλλόγου (Σοφ. Βενιζέλου 13, ώρες καταστημάτων) ή με κατάθεση στον λογαριασμό του Συλλόγου στην τράπεζα Πειραιώς (ΙΒΑΝ: GR3201727560005756084632070). Σε περίπτωση τραπεζικής κατάθεσης θα πρέπει να ενημερώνεται ο ταμίας τηλεφωνικά (τηλ. 6948912019) ή να αποστέλλεται email με το σχετικό παραστατικό στην δ/νση orivatikos@yahoo.gr. Λόγω του περιορισμένου αριθμού των θέσεων στο καράβι, στην κράτηση θέσης δίνεται προτεραιότητα στα μέλη του Συλλόγου. Άτομα που δεν είναι μέλη του Συλλόγου μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή από 18 Σεπτεμβρίου μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής 21 Σεπτεμβρίου και αν υπάρχουν κενές θέσεις θα συμμετέχουν κατά σειρά προτεραιότητας. ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ Αναχωρούμε από το λιμάνι στο Θόλο και κάνουμε ένα 20λεπτο περίπλου της Ψείρας (καιρού επιτρέποντος) για να θαυμάσουμε τις εντυπωσιακές βραχώδεις ακτές. Αποβιβαζόμαστε στο μινωικό λιμάνι στο νησί, στο ίδιο μέρος που πριν χιλιάδες χρόνια οι Μινωίτες ‘εδεναν’ τα ξύλινα καράβια τους. Θα επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο με τα ερείπια της Μινωικής πόλης, που είναι κτισμένη αμφιθεατρικά, πάνω στη γλώσσα ξηράς που σχηματίζει το λιμάνι. Από τα λαξευτά πέτρινα σκαλιά υστερομινωικής περιόδου(!) θα κατεβούμε στην διπλανή μικρή παραλία με τα πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά για δροσιστικό μπάνιο. ΄Οσοι θέλουν μπορούν να ανηφορίσουν μέχρι την κορυφή του χαμηλού λόφου και να απολαύσουν την πανοραμική θέα στον κόλπο του Μεραμπέλλου. Επιβιβαζόμαστε και πάλι στο πλοίο και αναχωρούμε από την Ψείρα στις 12:30 περίπου, με προορισμό την απάνεμη παραλία της Αγριόμαντρας. Αποβιβαζόμαστε και δροσιζόμαστε στην εξωτική παραλία, στην οποία καταλήγει το ομώνυμο φαράγγι με τα πρανή του να βυθίζονται βαθιά μέσα στη θάλασσα. ΄Οσοι θέλουν μπορούν να συμμετέχουν σε κυκλική πεζοπορία διάρκειας περίπου 2 ωρών, προς το «Θεριόσπηλο » και τον αρχαιολογικό χώρο «Χρυσοκάμινο», όπου έχει εντοπιστεί το μοναδικό μεταλλουργείο χύτευσης χαλκού της Πρωτομινωικής Κρήτης. Αρχηγός πεζοπορίας-πληροφορίες Λεωνίδας Κλώντζας τηλ. 6944782507. Αναχώρηση από παραλία Αγριόμαντρας για το λιμάνι στο Θόλο περίπου στις 16:00. ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ στο λιμάνι στο Θόλο περίπου στις 16:45. ΧΡΗΣΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΄Οσοι συμμετέχουν θα πρέπει να φροντίσουν να έχουν μαζί τους άφθονο νερό, πρόχειρο φαγητό, είδη θάλασσας, αντηλιακό, καπέλο και ομπρέλα παραλίας. Επίσης όσοι συμμετέχουν στις πεζοπορίες θα πρέπει να έχουν πλήρη ορειβατικό εξοπλισμό και να φορούν κατά προτίμηση μακρύ παντελόνι για προστασία από του ξερούς θάμνους. ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
  • Σε περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες δυσκολεύουν τον απόπλου, η κρουαζιέρα θα αναβληθεί για την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου.
  • Οι ώρες που αναφέρονται στο πρόγραμμα είναι ενδεικτικές. Το πρόγραμμα θα διαμορφωθεί τελικά ανάλογα με την κινητικότητα της ομάδας και την διάρκεια του ταξιδιού.
ΑΡΧΗΓΟΣ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Λάμπρου Ελένη (τηλ. 6946160654) ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: pezopories.blogspot.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com