«ΗΛΕΚΤΡΑ» , Παρασκευή 27 Ιουλίου, 3ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας

Η εμβληματική τραγωδία του Ευριπίδη «ταξιδεύει» σε Χανιά, Ρέθυμνο, Ηράκλειο και Ιεράπετρα, για 5 παραστάσεις, από τις 23 ως τις 27 Ιουλίου. «Ηλέκτρα» η Λένα Παπαληγούρα. Δίπλα της, ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, ο Νίκος Κουρής και η Μαριάννα Πολυχρονίδη.
Η «Ηλέκτρα», μια από τις σημαντικότερες τραγωδίες του Ευριπίδη, πραγματεύεται έννοιες όπως η εκδίκηση, η ενοχή, η μεταμέλεια και η δικαιοσύνη. Αντλώντας το θέμα του από τον κύκλο της καταραμένης γενιάς των Ατρειδών, το έργο ακολουθεί την πορεία της Ηλέκτρας και του Ορέστη προς την μητροκτονία. Η δικαίωση για τα δύο αδέλφια δεν έρχεται ποτέ και η «Ηλέκτρα» εξελίσσεται σε μια ανελέητη σπουδή πάνω στην διαβρωτική διαδικασία της τέλεσης ενός εγκλήματος. Μετά τον φόνο, τα δύο αδέλφια σωριάζονται κάτω από το βάρος της πράξης τους. Μιας πράξης που δεν έπρεπε να γίνει ποτέ. Ο ποιητής καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «η Κλυταιμνήστρα έπαθε δίκαια, αλλά ο Ορέστης δεν έπραξε δίκαια». Ο Ευρυπίδης διαχειρίζεται τον μύθο της μητροκτονίας με έναν ιδιαίτερο τρόπο, εισάγοντας μια σειρά από καινοτομίες στην αφήγηση. Και φθάνει σε ένα άρτιο αποτέλεσμα, συνθέτοντας ένα «σκληρό αλλά εξαιρετικά αναγνωρίσιμο στην εποχή μας αριστούργημα. Ένα από τα αρτιότερα επιτεύγματα της παγκόσμιας δραματουργίας». Την σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει ο Θέμης Μουμουλίδης, δημιουργός της 5ης Εποχής, που σκηνοθετεί την «Ηλέκτρα» ως ένα λυρικό θρίλερ. Την Ηλέκτρα υποδύεται η Λένα Παπαληγούρα. Παίζουν: Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Νίκος Κουρής, Γιάννης Νταλιάνης, Νίκος Αρβανίτης, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Ελένη Ζαραφίδου, Μαριάννα Πολυχρονίδη, Δανάη Επιθυμιάδου, Παναγιώτης Εξαρχέας.

«Ηλέκτρα» – Παραστάσεις

Δευτέρα 23 Ιουλίου, Θέατρο Ανατολικής Τάφρου, Χανιά. Τρίτη 24 Ιουλίου, Θέατρο «Ερωφίλη», Ρέθυμνο. Τετάρτη 25 και Πέμπτη 26 Ιουλίου, Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης», Ηράκλειο. Παρασκευή 27 Ιουλίου, 3ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας, Κύρβεια, Ιεράπετρα. Οι παραστάσεις αρχίζουν στις 21:30. Εισιτήρια από 13 ευρώ (προσφορά και μειωμένο). Γενική είσοδος 18 ευρώ.
Δείτε περισσότερα εδώ.

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com