Ιεράπετρα: Ημερίδα με θέμα «Μοναξιά και Ενεργός Γήρανση». Δείτε το πρόγραμμα

Η Περιφέρειας Κρήτης-Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας, στα πλαίσια σχεδιασμού και οργάνωσης  Κοινωνικών Δράσεων υπερτοπικού χαρακτήρα, για την υλοποίηση του Κοινωνικού της Προγράμματος, διοργανώνει Ημερίδα με θέμα «Μοναξιά και Ενεργός Γήρανση». Η ημερίδα, με την στήριξη της Π.Ε. Λασιθίου και του Δήμου Ιεράπετρας, θα πραγματοποιηθεί στην Ιεράπετρα, στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ιεράπετρας (Δημοκρατίας 31) την Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018 και ώρα 10:00-14:00. Την ημερίδα καλούνται να παρακολουθήσουν στελέχη των Κοινωνικών Φορέων που ασχολούνται με το αντικείμενο, επιστημονικοί συνεργάτες, καθώς και το ευρύ κοινό, για να ενημερωθούν σχετικά με τις επιπτώσεις της μοναξιάς στα άτομα Τρίτης Ηλικίας , τις σύγχρονες μεθόδους αντιμετώπισης της Γήρανσης και την αξία της ενεργούς γήρανσης. Η Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής Θεανώ Βρέντζου Σκορδαλάκη σε δηλώσεις της για την υλοποίηση-στόχο της ημερίδας ανέφερε: «Οι άνθρωποι της Τρίτης Ηλικίας βιώνουν σήμερα σε μεγάλο βαθμό  συναισθήματα μοναξιάς και με το δεδομένο ότι ο ηλικιωμένος άνθρωπος τείνει να γίνεται λιγότερο ευέλικτος με το πέρασμα του χρόνου, αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα τελικά την απομόνωσή του. Η προώθηση της ενεργού γήρανσης συνεπάγεται τη δημιουργία καλύτερων ευκαιριών ώστε οι ηλικιωμένοι, γυναίκες και άνδρες, να μπορούν να συνεχίσουν τη ζωή τους, στηριζόμενοι από τις κοινωνικές δομές και το κράτος, το οποίο έχει την υποχρέωση να τους στηρίζει και να διασφαλίζει γι’ αυτούς, τη δυνατότητα να ζήσουν αξιοπρεπώς, εξαλείφοντας τον κοινωνικό αποκλεισμό, προάγοντας  την ενεργό συμμετοχή στην οικογενειακή ζωή και την κοινωνία».  

 Πρόγραμμα ημερίδας-«Μοναξιά και ενεργός γήρανση»

  10:00-11:00     ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ – ΕΓΓΡΑΦΕΣ 11:00-11:30     ΕΝΑΡΞΗ – ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ :κ. ΘΕΑΝΩ ΒΡΕΝΤΖΟΥ- ΣΚΟΡΔΑΛΑΚΗ, Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής 11:30-11:45 ΜΟΝΑΞΙΑ  ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ  ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ Συμεών Παναγιωτάκης, Παθολόγος Γηρίατρος- Επιμελητής Α΄ Παθολογικής  Κλινικής ΠΑΓΝΗ, Αντιπρόεδρος Εταιρείας Ν.Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Ν. Ηρακλείου «Αλληλεγγύη» 11:45-12:00 ΑΝΟΙΑ – ΝΟΣΟΣ ALZHEIMER – ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ Ιωάννα Κορτσιδάκη, Πρόεδρος Εταιρείας Ν.Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Ν. Ηρακλείου «Αλληλεγγύη»

12:00-12:30  Διάλειμμα

12:30-12:45 ΨΥΧΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΜΟΝΑΔΕΣ  ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ Εμμανουήλ Φαζάκης, Ψυχίατρος- Δ/ντης Κέντρου Ψυχικής Υγείας Αγ. Νικολάου.   12:45-13:00 ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ Γιάννης Χλιαουτάκης , Καθηγητής  Κοινωνιολογίας  Τμήμα Κοινωνικής  Εργασίας ΑΤΕΙ Κρήτης   13:00-13:15 ΓΗΡΑΝΣΗ -ΕΝΕΡΓΟΣ ΓΗΡΑΝΣΗ : ΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ Διονύσης Μπαλούρδος, Οικονομολόγος, Δημογράφος, Διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών  

 13:15-14:00  ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ – ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ

    Δωρεάν θεατρικές παραστάσεις από την Περιφέρεια για τους ωφελούμενους κλειστών & Ανοικτών Δομών Γ΄ Ηλικίας  στην Περιφέρεια Κρήτης   Η  Περιφέρεια Κρήτης στο πλαίσιο υλοποίησης του Κοινωνικού Προγράμματος 2018 προχωρά στην υλοποίηση της Κοινωνικής Δράσης «Δωρεάν Θεατρικές Παραστάσεις για την Γ΄ Ηλικία» στη Περιφέρεια Κρήτης. Η  Κοινωνική Δράση έχει σκοπό να υποστηρίξει μια ιδιαίτερα Ευάλωτη Κοινωνική Ομάδα που είναι οι  Ηλικιωμένοι  οι οποίοι βιώνουν κοινωνική απομόνωση και μοναξιά,  καταστάσεις που υποσκάπτουν την ψυχική και την σωματική τους υγεία. Η ενθάρρυνση για την  συμμετοχή τους αυξάνει τις κοινωνικές σχέσεις και επαφές κατά  συνέπεια την καταπολέμηση της κοινωνικής απομόνωσης. Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθούν 7 (επτά) Θεατρικές παραστάσεις  στην Περιφέρεια Κρήτης σε κεντρικές πόλεις ώστε να συμμετέχουν  όλοι  Δήμοι ανά Περιφερειακή Ενότητα  στη Περιφέρεια Κρήτης με το έργο των Ρέππα –Παπαθανασίου «Συμπέθεροι από τα Τίρανα». Το πρόγραμμα των παραστάσεων:  

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com