Η Ένωση Γονέων Μαθητών του Δήμου Αγίου Νικολάου καλεί καθηγητές διαφόρων ειδικοτήτων να στηρίξουν τη λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο θα λειτουργήσει και φέτος υπό την αιγίδα της Ένωσης Γονέων Μαθητών Δήμου Αγίου Νικολάου για την στήριξη των παιδιών των οικογενειών που πλήττονται περισσότερο από την κρίση.
Θα καλύπτει βασικά μαθήματα και μαθήματα ειδικότητας των ΕΠΑΛ Αγίου Νικολάου και Νεάπολης. Μάλιστα αν βρεθεί επαρκής αριθμός εκπαιδευτικών, η δράση του Κοινωνικού Φροντιστηρίου θα επεκταθεί από φέτος και στους μαθητές Γενικών Λυκείων.
Επίσης αισιοδοξούμε από φέτος να βοηθήσουμε τους μαθητές Δημοτικών με φροντιστήριο στην αγγλική γλώσσα.
Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται με την βοήθεια εθελοντών καθηγητών, αδιόριστων ή συνταξιούχων αλλά και φροντιστών.
Η Ένωση Γονέων καλεί τους εκπαιδευτικούς που έχουν το χρόνο και τη διάθεση, να στηρίξουν αυτή την πρωτοβουλία.
Φέτος θα είναι η τρίτη χρονιά λειτουργίας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου «Γιάννης Γιαννακάκης», που ονοματίστηκε προς τιμήν του αείμνηστου εξαιρετικού εκπαιδευτικού και Διευθυντή των ΕΠΑΛ, που στήριξε από την πρώτη στιγμή τη προσπάθεια της Ένωσης Γονέων.
Τις δύο πρώτες χρονιές αυτός ο θεσμός, βοήθησε παιδιά των ΕΠΑΛ Αγίου και Νεάπολης να έχουν επιτυχίες τόσο στις προαγωγικές εξετάσεις, όσο και στις πανελλαδικές εξετάσεις με την είσοδό τους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Οι επιτυχίες αυτές μας γέμισαν ελπίδα και αισιοδοξία και απέδειξαν ότι η αλληλεγγύη των «από κάτω» φέρνει αποτελέσματα.
Μόνιμη βέβαια επιδίωξη του γονεϊκού κινήματος, είναι η ενισχυτική διδασκαλία να γίνεται εντός σχολικού προγράμματος και με κρατική μέριμνα, κάτι που δυστυχώς μέχρι σήμερα εφαρμόζεται μόνο στα Γυμνάσια και δυστυχώς αρχίζει πολύ αργά.
Μέχρι αυτό να γίνει πραγματικότητα εμείς θα είμαστε παρόντες στις ανάγκες των καιρών, ώστε τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών να δίνουν τη μάχη με ίσους όρους.
Ζητάμε λοιπόν καθηγητές φιλολόγους, μαθηματικούς, χημικούς, φυσικούς, πληροφορικής, μηχανολογίας, οικονομικής και Αγγλικής φιλολογίας να αγκαλιάσουν αυτή τη προσπάθεια.
Η Ένωση Γονέων θα καλύψει τα έξοδα μεταφοράς των μαθητών από Δημοτικά Διαμερίσματα καθώς και τις απαραίτητες φωτοτυπίες των μαθητών μας.
Πληροφορίες- αποστολή αιτήσεων στο mail της ένωσης:enosisgkdagn@gmail.com

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com