Η «Δημόσια Υγεία» κόστισε στους ασθενείς 1,5 εκ. ευρώ!

Για το 2018, προϋπολογίζεται ότι από τα απογευματινά ιατρεία θα εισπραχθεί ποσό υπερδιπλάσιο: 3,8 εκ. ευρώ!

1,5 εκατομμύριο ευρώ πλήρωσαν οι ασθενείς, το 2017, για επισκέψεις σε απογευματινά ιατρεία στο ΠΑΓΝΗ. «Συγκεκριμένα εισπράχθηκαν 1 εκ. 495.000 ευρώ. Είναι η απόδειξη της ιδιωτικοποίησης της Υγείας» – είπε στο ΣΚΑΙ Κρήτης 92,1 ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ, Δημήτρης Βρύσσαλης. Συγκεκριμένα στα απογευματινά ιατρεία του ΠΑΓΝΗ εξετάστηκαν πέρυσι 27.000 ασθενείς, με το μέσο όρο του αντιτίμου της επίσκεψης να είναι στα 60 ευρώ (η αμοιβή αυξομειώνεται αναλόγως της βαθμίδας του πανεπιστημιακού γιατρού που εξετάζει). Για το 2018, προϋπολογίζεται ότι θα εισπραχθεί ποσό υπερδιπλάσιο: 3,8 εκ. ευρώ! Στη σκληρή πραγματικότητα της Δημόσιας Υγείας, την ίδια στιγμή, 3.000 άνθρωποι είναι σε λίστα αναμονής για να χειρουργηθούν, με την τραγική εκτίμηση ότι αρκετοί από αυτούς …δε θα χειρουργθούν ποτέ, να είναι απολύτως ρεαλιστική.

Κίνδυνος για 300 συμβασιούχους στο ΠΑΓΝΗ

Εν τω μεταξύ, ορατός είναι ο κίνδυνος να μείνουν άνεργοι περίπου 300 συμβασιούχοι … και οι θέσεις τους κενές. «Πρόκειται για εργαζόμενους του ΚΕΕΛΠΝΟ, εργαζόμενους στην καθαριότητα που έχουν πάρει παράταση, εργαζόμενους με μπλοκάκι στην Παιδοψυχιατρική κλινική που κινδυνεύει με λουκέτο ή συγχώνευση, 30 επικουρικοί εργαζόμενοι των οποίων οι συμβάσεις λήγουν στα τέλη Δεκεμβρίου και εργαζόμενοι μέσω του ΟΑΕΔ των οποίων οι συμβάσεις λήγουν τον ερχόμενο Φεβρουάριο» – τονίζει ο κ.Βρύσσαλης.

Παγκρήτια Κινητοποίηση για την Υγεία

Τα σωματεία εργαζομένων στα νοσοκομεία της Κρήτης διοργανώνουν παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης την Πέμπτη 14 Ιουνίου, στις 11.30 το πρωί. Όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση θα γίνει στάση εργασίας 11:00-15:00 και συγκέντρωση στις 11:00 π.μ. στην πύλη του ΠΑΓΝΗ. Απαιτούν: ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΟΜΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΟΝΙΜΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ – ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑ ΒΑΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ – ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ
Πηγή: cretalive.gr  

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com