Φωτιά τα ξημερώματα στο Αρκαλοχώρι

Παρά τις προειδοποιήσεις της  Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Πολιτικής Προστασίας για υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς και τις εκκλήσεις για προσοχή η Πυροσβεστική χρειάστηκε να επέμβει το τελευταίο 24ωρο σε 134 αστικές και 58 δασικές πυρκαγιές σε όλη τη χώρα.

Ειδικότερα στην Κρήτη όπως  εκδηλώθηκε πυρκαγιά περίπου στις 3.00 τα ξημερώματα της Κυριακής στο Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, στο Αρκαλοχώρι.
Στο σημείο έσπευσαν 5 οχήματα της Πυροσβεστικής με 10 υπαλλήλους, που ρίχτηκαν στη μάχη με τις φλόγες, ενώ το ανακριτικό τμήμα της υπηρεσίας διενεργεί προανάκριση για τα αίτια.
Ενώ γεωργική έκταση περίπου μισού στρέμματος έκαψε και η φωτιά που εκδηλώθηκε στις 6.00 το απόγευμα του Σαββάτου στο Νιο Χωριό του Δήμου Αποκορώνου.
Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 2 οχήματα της Πυροσβεστικής με 4 υπαλλήλους, ενώ τα αίτιά της διερευνά το ανακριτικό της Υπηρεσίας.
Σήμερα προβλέπεται ότι θα είναι η δυσκολότερη μέρα σύμφωνα με τον Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που ισχύει για σήμερα Κυριακή 11.08.19 σε  Αττική, ανατολική Βοιωτία, κεντρική και νότια Εύβοια, Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία, Αχαΐα, Ηλεία, Μεσσηνία, ανατολική Λακωνία και Κύθηρα

Σχετικές δημοσιεύσεις