Φεστιβάλ Χαμεζίου 2024

Φεστιβάλ Χαμεζίου

7-12 Ιουλίου 2024 | Σεμινάρια μουσικής & παραδοσιακών τεχνών της Κρήτης

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η Μορφωτική Στέγη Χαμεζίου σας προσκαλεί όλους και όλες στο Χαμέζι Σητείας για έξι μέρες γεμάτες σεμινάρια μουσικής και παραδοσιακών τεχνών της ανατολικής Κρήτης.  Από τις 7 μέχρι τις 12 Ιουλίου 2024, τα σοκάκια και οι αυλές του χωριού θα φιλοξενήσουν σεμινάρια ανοιχτά προς τους κατοίκους και τους επισκέπτες.

Στο 2ο Φεστιβάλ Χαμεζίου θα διεξαχθούν τα παρακάτω σεμινάρια: Μαντολίνο με τον Κωστή Αβυσσινό, Κρητικό λαγούτο με τον Γιάννη Λιναρδάκη, Τραγούδι με την Ειρήνη Δερέμπεη, Μπουλγαρί με τον Κάρολο Κουκλάκη, Λύρα με τον Χάρη Παραγιωτάκη, Κρουστά με τον Χάρη Μπάκα, Βιολί με τον Μανώλη Μοσχάκη και  Πνευστά με τον Ανδρέα Αρβανίτη. Επιπλέον, θα γίνει σεμινάριο Χορών της ανατολική Κρήτης με τον Νίκο Ρουσάκη και τη συμμετοχή χορευτών/ριών του χωριού καθώς και εργαστήρια Υφαντικής και Φυσικών βαφών με τις  Μαλαματένια Πλουμή, Βενετία Γαλανάκη και Αντωνία Δρετάκη και Ψηφιδωτό με τη Στεφανία Χλουβεράκη και το Θεοχάρη Κατρακάζη.

Όλα τα σεμινάρια θα διαρκούν πέντε με έξι ώρες ημερησίως και θα διεξάγονται πρωινές και απογευματινές ώρες. Το επίπεδο κάθε σεμιναρίου θα διαμορφωθεί από κάθε δάσκαλο/ δασκάλα, ανάλογα με τη σύνθεση της συμμετέχουσας ομάδας. Για τους/τις συμμετέχοντες/ουσες στα σεμινάρια, θα υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος για διαμονή σε σκηνές καθώς και σπίτια που θα είναι διαθέσιμα για ενοικίαση.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com