Επιστολή διαμαρτυρίας προς την Υπουργό Εργασίας

ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ –
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ 
Κοιν.Σ.Επ. .Ένταξης «Συνεργασία – Δημιουργία»


ΘΕΜΑ: ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ                                             Αθήνα, 29/10/2018

Αρ.Πρωτ.: 1672

Προς: Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Κυρία Έφη Αχτσιόγλου

Κοιν: Αναπληρώτρια Υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κυρία Θεανώ Φωτίου

Κοιν: Γραφείο Πρωθυπουργού

Αξιότιμες κυρίες,

Υπουργέ Εργασίας και Αναπληρώτρια υπουργέ Κοινωνικής Αλληλεγγύης,

Ονομάζομαι Ρεθυμιωτάκης Γεώργιος και εκπροσωπώ το Σωματείο Αναπήρων και ατόμων με ειδικές ανάγκες Συνεργασία Δημιουργία αλλά και την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Ένταξης Ευάλωτων Ομάδων «Συνεργασία – Δημιουργία», από το 2012 με αριθμό ΑΜΚΕ: Α00010.

Από το 2012 έως και σήμερα έχουμε βαρεθεί να ακούμε κούφια λόγια και υποσχέσεις για χρηματοδοτήσεις, για παροχές και διάφορα άλλα όπως διαβουλεύσεις, συναντήσεις, συζητήσεις κτλ. Πάντα, πιστεύαμε ότι η Πολιτεία θα στηρίξει τις κοινωνικές επιχειρήσεις και ιδιαίτερα τις πιο ευάλωτες ομάδες που έχουν ανάγκη φροντίδας και υπηρεσιών. Κατά περίεργο τρόπο όμως, έχουμε καταντήσει πολιτικά εργαλεία για ορισμένους που μας χρειάζονται για να κάνουν την δουλειά τους. Δηλαδή, όλα αυτά τα χρόνια, αντί να βοηθηθούμε, βοηθάμε το πολιτικό μας σύστημα ή κάποιους που κρύβονται πίσω απ’ αυτό για προσωπικά συμφέροντα.

Αγαπητές κυρίες υπουργοί, το τελευταίο διάστημα έχουν ξεσπάσει σοβαρά σκάνδαλα και γίνονται μεγάλες ενέργειες διαμαρτυρίας από πολλές κοινωνικές επιχειρήσεις για την αποκατάσταση της μεγάλης αδικίας που γίνεται εις βάρος των πραγματικά δικαιούχων.

Η αποτελεσματικότητα των κοινωνικών επιχειρήσεων περιορίζεται σε θεωρητικές και όχι πρακτικές δράσεις και τα χρήματα του ελληνικού λαού πηγαίνουν σε λάθος κατεύθυνση ανεξέλεγκτα και με απευθείας αναθέσεις. Το μεγαλύτερο ποσοστό χρηματοδοτήσεων δίδεται σε φορείς και ΜΚΟ που δεν εκπροσωπούν την ψυχική υγεία, αλλά διαχειρίζονται την ψυχική υγεία και το κίνημα αναπήρων και όχι σε όσους δικαιούνται βοήθειας για να λειτουργήσουν με αξιοπρέπεια στο πλαίσιο της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας. Ήθελα να ‘ξερα τη στιγμή που έχει ξεσηκωθεί το δικαστικό και πολιτικό σύστημα κλείνοντας ακόμα και υπουργούς φυλακή για τις μίζες ή το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, πως γίνεται να συνεχίζεται όλο αυτό το πάρε – δώσε με τους ανθρώπους που έχουν μπάρμπα στην Κορώνη;

Θέλουμε να μην ντρεπόμαστε που είμαστε Έλληνες και να νιώθουμε υπερήφανοι. Μπορεί να είμαστε ανάπηροι και ανήκουμε στις ευάλωτες κατηγορίες, δεν είμαστε όμως ανίκανοι και θέλουμε να το αποδείξουμε με κάθε τρόπο. Όλη αυτή η σκανδαλολογία μας εμποδίζει να εκφραστούμε δημιουργικά απέναντι στο εχθρικό πολιτικό μας σύστημα.

Το παραπάνω κείμενο εκτός από εμάς το υπογράφουν και οι ενώσεις στις οποίες συμμετέχουμε όπως, ο Περιφερειακός Μηχανισμός ΚΟΙΝΣΕΠ Αττικής και η Δυναμική Ένωση Φορέων Κ.Α.Λ.Ο.

Για τη σύνταξη

Ρεθυμιωτάκης Γεώργιος

Συνυπογράφουν

 Περιφερειακός Μηχανισμός Κοιν.Σ.Επ. Αττικής

Δυναμική ένωση Φορέων Κ.ΑΛ.Ο.

[simple_masonry]

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com