Επεισόδια και δακρυγόνα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα επεισόδια στο Οικονομικό Πανεπιστημίο ανάμεσα σε αστυνομικές δυνάμεις και ομάδα ατόμων.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν μια ομάδα περίπου 50 ατόμων, συγκεντρώθηκε στην συμβολή της Δεριγνύ με την Πατησίων και πέταξαν αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών. Η αστυνομία απαντώντας έκανε χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Όταν κάποιοι από αυτούς κατάφεραν να εισέλθουν στον χώρο του Πανεπιστημίου, άνδρες των ΜΑΤ μπήκαν με τη σειρά τους στον χώρο για να τους απομακρύνουν. Νεαρά άτομα έχουν συγκεντρωθεί στα σκαλιά της εισόδου και έχουν περικυκλωθεί από δυο διμοιρίες των ΜΑΤ, καθώς έχουν εντολή να εκκενώσουν τον χώρο.

Η Αστυνομία έχει προχωρήσει σε μια προσαγωγή.

Αναφορές για τραυματίες

Για έξι φοιτητές – τραυματίες έκανε λόγο μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή «τεντιμπόηδες» με τους Μάνο Νιφλή και Άκη Παυλόπουλο, ο Γενικός Γραμματέας της ΟΕΝΓΕ Παναγιώτης Παπανικολάου, του οποίου τα παιδιά βρίσκονται εντός της ΑΣΟΕΕ.

Ο κ. Παπανικολάου διευκρίνισε ότι ένας φοιτητής έχει τραυματιστεί στο κεφάλι και πέντε φοιτητές αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα.

Παράλληλα, ο κ. Παπανικολάου κατήγγειλε ότι στο σημείο έχει φτάσει μόνο μία μηχανή του ΕΚΑΒ ενώ όπως είπε χρειάζονται τουλάχιστον πέντε ασθενοφόρα.

Σχετικές δημοσιεύσεις