Εκτακτο Δημοτικό συμβούλιο Αγίου Νικολάου – «‘Eχουμε σοβαρά επιχειρήματα στα χέρια μας και όπου χρειαστεί να πάμε θα πάμε. Θα κάνουμε ότι χρειαστεί όσο ακραίο και να’ ναι».

Την σύσταση  επιτροπής αποτελούμενη από τον Δήμαρχο, τον αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου Γιάννη Γουλιδάκη, τους βουλευτές Λασιθίου Γιάννη Πλακιωτάκη και Μανώλη Θραψανιώτη, τον αντιδήμαρχο Χάρη Αλεξάκη, τον πρόεδρο του ΠΑΟΔΑΝ Λευτέρη Ραφαϊλάκη και δυο άτομα από την μειοψηφία πρότεινε ο δήμαρχος Αντώνης Ζερβός στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο Αγίου Νικολάου πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα παρουσία του Βουλευτή Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλη Θραψανιώτη, του Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου Γιάννη Γουλιδάκη και εκπροσώπων φορέων  της πόλης. 
Ο δήμαρχος πρότεινε η επιτροπή που θα συσταθεί  να ζητήσει συνάντηση με  την υπουργό παιδείας  την ερχόμενη  εβδομάδα. Όπως χαρακτηριστικά είπε  «θα κάνομε ότι χρειαστεί»  και τόνισε  ότι η διεκδίκηση να γίνει σε επίπεδο νόμου ενδεχομένως και σύσταση κοινής επιτροπής με τους άλλους δημους.
Στην τοποθέτηση του ο Βουλευτής Μανώλης Θραψανιώτης χαρακτήρισε την  αναστολή λειτουργίας των πανεπιστημιακών τμημάτων  
 ως «φερετζέ» για να καλυφθεί η επίθεση στη δημόσια εκπαίδευση» και συμπλήρωσς ότι «Αυτή είναι η πολιτική της ΝΔ για παραχώρηση της Παιδείας στον ιδιωτικό τομέα» .

Ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Γουλιδάκης δήλωσε «ο στόχος είναι να δείξουμε ότι το Λασιθί έχει σταματήσει να αδρανεί μπροστά στην απαξίωση που χρόνια  είχε συντελεστεί και δεν θα δώσουμε άλλο περιθώριο να συνεχίζει να συντελείται. Θα συμμετάσχουμε σε όλες τις δράσεις που είναι απαραίτητες».

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας  Νίκος Κοκκίνης  τόνισε  «Έπρεπε ήδη να είχε τεθεί το ζήτημα στο Περιφερειακό Συμβούλιο και στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κρήτης. Πρότεινε η επιτροπή που θα συσταθεί να επιδιώξει  συνάντηση όχι μόνο με την Υπουργό Παιδείας αλλά και με τον ίδιο  τον Πρωθυπουργό«

Τέλος ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός τόνισε  «έχουμε σοβαρά επιχειρήματα στα χέρια μας και όπου χρειαστεί να πάμε θα πάμε. Θα κάνουμε ότι χρειαστεί όσο ακραίο και να’ ναι».

Σχετικές δημοσιεύσεις