«Έχεις φωνή – Είμαστε Δίπλα σου»: Η Αστυνόμος Ελένη Παπαθανασίου μιλά στο Λατώ fm για την εκστρατεία ενημέρωσης από την Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης

Για την πανελλαδική εκστρατεία ενημέρωσης  «Έχεις φωνή – Είμαστε Δίπλα σου» που εκπονείται από την ΕΛ.ΑΣ. από το Νοέμβριο του 2019, εστιάζοντας στην αντιμετώπιση της βίας εις βάρος των γυναικών, στην ενδοοικογενειακή βία και στη θεματική ενημέρωση, αυτή την περίοδο, που αφορά το παιδί και την προστασία του από πιθανή κακοποίηση, είτε σεξουαλική είτε ψυχολογική, αλλά και την προστασία του στο διαδίκτυο, μίλησε στον αέρα της εκπομπής «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό η Αστυνόμος Α΄ Ελένη  Παπαθανασίου, προϊσταμένη γραφείου ενημέρωσης της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Κρήτης.

Μέσα στην πανδημία, η εκστρατεία επικεντρώθηκε, όπως ανέφερε, στην ενδοοικογενειακή βία, ενώ τώρα επικεντρώνεται στο κομμάτι της προστασίας της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων και την προστασία επίσης των παιδιών από το διαδίκτυο. «Το διαδίκτυο μην το δαιμονοποιούμε, έχει πάρα πολλά θετικά, η σωστή χρήση του μας δίνει τα θετικά αποτελέσματα η αλόγιστη όμως χρήση του μας δίνει τα αρνητικά. Καλό είναι και οι γονείς να το γνωρίζουν ώστε να μπορέσουν να δώσουν τις σωστές κατευθύνσεις στα παιδιά τους».

Μέχρι και σήμερα, όπως ανέφερε, «δεν έχουν καταγραφεί υπάρχουν ιδιαίτερες διακυμάνσεις στα περιστατικά οικογενειακής βίας, θα το δούμε αργότερα». 

Αυτό ισχύει, όπως τόνισε, και στο Λασίθι. «Μπαίνουμε σιγά-σιγά σε όλη αυτή τη διαδικασία ώστε ο κόσμος να μη φοβάται, να μιλάει, να αρχίσει να απευθύνεται στους αρμόδιους φορείς, στις αστυνομικές αρχές για ότι συμβαίνει.

Όταν για παράδειγμα οι γονείς δουν μία περίεργη συμπεριφορά στο παιδί τους, καλό θα είναι να συζητήσουν με το παιδί τους τι γίνεται
όχι βέβαια να το καθοδηγούν για να πει αυτά που θέλουν, αλλά αυτό που έχει συμβεί πραγματικά στο παιδί.

Θα πρέπει να είναι κοντά, να βλέπουν τις διαφορές, να μπορεί το παιδί να τους εμπιστεύεται γενικότερα.

Επιπλέον, οποιοσδήποτε ενήλικος, είτε εκπαιδευτικός, είτε κάποιος γείτονας, κάποιος φίλος, αντιληφθεί ένα παιδί ότι αλλάζει συμπεριφορά του και υπάρχει πιθανότητα να έχει δεχτεί ο ανήλικος σεξουαλική κακοποίηση, καλό είναι να ενημερώσει τις αρχές όταν αντιλαμβάνεται κάτι τέτοιο».

Και στο Λασίθι, υπάρχει όπως είπε υπάρχει Γραφείο Προστασίας ανηλίκων που μπορούν να απευθυνθεί ο κόσμος.

«Το θύμα κάθε είδους βίας» τόνισε «δεν πρέπει να πιστεύει ότι φταίει, γιατί συνήθως αυτό νομίζουν και να μην ντρέπονται να μιλάνε».

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com