Δημήτρης Παπανικολάου: Βοήθησε παιδί με αυτισμό που ξάπλωσε καταμεσής του δρόμου

Συγκίνηση προκάλεσε ο πρώην μπασκετμπολίστας Δημήτρης Παπανικολάου, ο οποίος βοήθησε έναν νεαρό στο φάσμα του αυτισμού να διαχειριστεί την κρίση που υπέστη καταμεσής πολυσύχναστου δρόμου. Το παιδί βρισκόταν στο έδαφος ανάμεσα στα διερχόμενα αυτοκίνητα και δεν δεχόταν να τον ακουμπήσει κανείς από όσους προσπάθησαν να τον μετακινήσουν στην άκρη.

Τότε ο βετεράνος μπασκετμπολίστας, κατάφερε να επικοινωνήσει με το παιδί κι αυτό να δεχτεί να μετακινηθεί. Το γεγονός ανάρτησε ο Δημήτρης Παπανικολάου στον λογαριασμό του στο Instagram, με ένα μακροσκελές κείμενο, στο οποίο εξηγεί τα γεγονότα.

Η ανάρτηση του στο Ιnstagram:

«Σήμερα μιας και έγινε ήδη γνωστό, αφού ήμασταν σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας για 10 περίπου λεπτά, είδα έναν νεαρό πεσμένο στο έδαφος και να μην δέχεται ενήλικες να τον ακουμπάνε καθώς προσπαθούσαν να τον τραβήξουν στην άκρη. Κοίταξα αν υπάρχει αίμα τριγύρω η όχημα τρακαρισμένο και δεν είδα. Έριξα μια γρήγορη ματιά στον καθρέφτη να κρίνω αν μπορώ να βοηθήσω η αν θα προκαλέσω πολύνεκρο. Είχα καταλάβει ότι πρόκειται για αυτισμό χαμηλής λειτουργικότητας σε κρίση.

Είπα να φύγουν όλοι από γύρω μου και να σταματήσουν με ένα τρίγωνο πιο πίσω τα αυτοκίνητα γιατί ήξερα ότι θα χρειαστεί χρόνος να τον πάρω από εκεί, μιας και όταν κάποιος είναι σε κρίση, εκτός των άλλων πολλαπλασιάζονται οι δυνάμεις του.

Ξαπλώσαμε μαζί στην άσφαλτο αρχικά χωρίς να τον ακουμπήσω καθόλου και μπήκα στον κόσμο του.

Όταν κατάλαβα ότι ήταν έτοιμος και ότι με εμπιστεύεται του ζήτησα να με πιάσει από το μπράτσο να πάμε στην άκρη.

Θερμή παράκληση μην τα βάλετε ελαφρά τη καρδία με τους γονείς του Παιδιού. Πολλές φορές είναι δύσκολες καταστάσεις αυτές που πρέπει να διαχειριστούν.

Τέλος θα κλείσω με κάτι που έχει πει ο Τάσος Λειβαδίτης.

Κινδυνέψαμε ναι, αλλά σήμερα θα κοιμηθούμε καλύτερα».

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com