«Δικαίωμα και Ευθύνη για το Περιβάλλον». Η Πόπη Μπαξεβάνη στο Λατώ fm: «Στόχος είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των υπηρεσιών που είναι αρμόδιες για την εφαρμογή της περιβαλλοντικής νομοθεσίας».

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης-Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης (ΠΚ-ΜΦΙΚ), ο Σύνδεσμος Μέσα Λασιθίου «Η Αλόιδα», ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου, ο ΕΟΣ Λασιθίου, ο Σύλλογος Γυναικών Ρέα, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ψυχρού και η ΑΕΛ Δίας, συνδιοργανώνουν ημερίδα με θέμα: «Δικαίωμα και Ευθύνη για το Περιβάλλον».
Για την ενδιαφέρουσα αυτή ημερίδα μίλησε στην εκπομπή της Δέσποινας Κουτάντου «Ναι μεν αλλά» η υπεύθυνη Πόπη Μπαξεβάνη λέγοντας μεταξύ άλλων «Η Ημερίδα αυτή όπως και μία σειρά άλλων εκδηλώσεων σε όλη την Κρήτη  πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος που υλοποιεί το Πανεπιστήμιο Κρήτης από το 2015 με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση τόσο των υπηρεσιών που είναι αρμόδιες για την εφαρμογή της περιβαλλοντικής νομοθεσίας, όσο και για τους ίδιους τους πολίτες και το κοινό της Κρήτης. Σε αυτό το πλαίσιο έχουμε αναλάβει και κάνουμε κάποιες εκδηλώσεις σε όλους όλους τους δήμους του νησιού προκειμένου να ενημερώσουμε γύρω από θέματα περιβαλλοντικά, νομοθεσίας για την άγρια ζωή, για τα εγκλήματα κατά της άγριας ζωής,για τις προστατευόμενες περιοχές Natura 2000 και όχι μόνο και γενικά για όλο αυτό το θέμα που μας απασχολεί σαν πανεπιστήμιο αλλά και γενικά σαν φορείς που ασχολούνται με το περιβάλλον. Έχουμε προγραμματίσει  άλλη μία ημερίδα την 1η του Νοέμβρη στην Κίσσαμο και  το τελευταίο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου 6 ημερίδες που απευθύνονται ειδικά στους Προανακριτικούς υπαλλήλους που ασχολούνται με τη δίωξη του περιβαλλοντικού εγκλήματος. Όλες μας οι εκδηλώσεις είναι ανοιχτές στο κοινό.»

Η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο του έργου LIFE Natura Themis, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και υλοποιείται από το Πανεπιστήμιο Κρήτης-Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης με τη συνεργασία των Δικηγορικών Συλλόγων Ηρακλείου και Χανίων, την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης και το Συντονιστικό Γραφείο Αντιμετώπισης Περιβαλλοντικών Ζημιών-Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις ακόλουθες ομιλίες:

18.00-18.10 Εγγραφές συμμετεχόντων-Χαιρετισμοί

18.10-18.30 Το έργο LIFE NATURA Themis: κυριότερες δράσεις, στατιστικά στοιχεία και νομοθεσία.

18.30-18.50 Διοικητική διαχείριση των προστατευόμενων περιοχών NATURA 2000 στην Κρήτη.

18.50-19.10 Η επίδραση και οι επιπτώσεις της απουσίας χωρικού σχεδίου για την αγροτική γη.

19.10-19.30 Διάλειμμα/κέρασμα

19.30-19.50 Βιοποικιλότητα και οικοσυστημικές υπηρεσίες στις περιοχές του Δικτύου NATURA 2000 στην Κρήτη.

19.50-20.10 Περιβαλλοντική Ευθύνη και Πολίτες.

20.10-20.30 Περιβαλλοντική ευθύνη και πρωτογενής τομέας.

20.30-21.00 Συζήτηση.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη για το κοινό.

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com