Η Διευθύντρια της ΑΣΤΕΚ στο Λατώ fm: «Το πρόβλημα που προέκυψε θα λυθεί και οι δικαιούχες οικογένειες θα λάβουν κανονικά το στεγαστικό επίδομα των 1.000 ευρώ»

«Το υπουργείο μας διαβεβαίωσε ότι το πρόβλημα που προέκυψε θα λυθεί και οι δικαιούχες οικογένειες θα λάβουν κανονικά το στεγαστικό επίδομα των 1.000 ευρώ» η Διευθύντρια της ΑΣΤΕΚ Βανέσσα Σημαντηράκη μιλώντας στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό, μετά την αναστάτωση και το μπέρδεμα που προέκυψε σχετικά με την καταβολή του ποσού λόγω κακής συνεννόησης και γραφειοκρατικών διαδικασιών που δεν έγιναν όπως έπρεπε.

«Προέκυψε μια ανάποδη κατάσταση με την εκκαθάριση του στεγαστικού δικαιώματος με το ποσό των 1.000 ευρώ που δικαιούνται όλοι οι σπουδαστές , φέτος είχαμε περί τις 140 αιτήσεις και δυστυχώς κατά το δευτερογενή έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Τουρισμού προέκυψαν ελλείψεις. Από τον έλεγχο φάνηκε ότι περί τους 65 δικαιούχους δεν είχαν δηλώσει στη δήλωσή τους το ΑΦΜ του εκμισθωτή για το χώρο που ενοικίαζαν, αυτό κρίθηκε από τους αρμοδίους ότι δεν μπορούσε να πληρωθεί το στεγαστικό.

Αυτό δημιούργησε μια αντίδραση, αφού οι οικογένειες υπολόγιζαν στο επίδομα. Στενοχωρηθήκαμε και εμείς πολύ. Το προσωπικό της σχολής δέχτηκε τις τελευταίες ημέρες μια επίθεση που ήταν νομίζω λίγο άδικη, καταλαβαίνω τις οικογένειες, όμως εκτός του ότι είμαστε υποστελεχωμένοι και λειτουργούμε οριακά εδώ και 1,5 χρόνο, δεν ήταν και στη γνώση του υπαλλήλου μας να δει και να αποφανθεί 
ότι είναι το Ε1, να δει ότι δεν είχε δηλωθεί και να αποφανθεί ότι δεν το δικαιούται και να το γυρίσει πίσω.

 Στο ερώτημα εάν υπάρχει κάποιο «παραθυράκι» να σωθεί το επίδομα από τώρα και πέρα με κάποιο τρόπο, η κ. Σημαντηράκη τόνισε πως «τα μηνύματα αρχικά ήταν απογοητευτικά επειδή ήμασταν πολύ αργά στο έτος, μετά όμως την όλη αντίδραση από το υπουργείο μας ενημέρωσαν ότι θα δοθεί τελικά η δυνατότητα σε όσους το δικαιούνται να συμπληρώσουν μία αίτηση και να μπορέσουν να το πάρουν, αισιοδοξώ ότι θα λυθεί το θέμα. Υπάρχουν μεμονωμένες περιπτώσεις που δεν θα το πάρουν εάν δεν το δικαιούνται, περί τις 50 πάντως θα το πάρουν, σύμφωνα με όσα μας είπε το υπουργείο».

Επιπλέον, αναφέρθηκε στην επιστολή που απέστειλε ο Σύλλογος Διδασκόντων των Τουριστικών Σχολών Εκπαίδευσης Κρήτης και Ρόδου, σημειώνοντας πως «επισημάναμε ζητήματα χρόνια των σχολών για τα οποία είχαμε πάρει τις σχετικές διαβεβαιώσεις – και από τον υφυπουργό όταν μας επισκέφθηκε – αλλά δεν βλέπουμε να δρομολογούνται. Μέχρι Οκτώβριο Νοέμβριο περιμέναμε να κατέβαινε το νομοσχέδιο που θα αντιμετώπιζε τα προβλήματα των Σχολών, αυτό ακόμη δεν έχει γίνει. Θέλουμε και εμείς να μπούμε σε μια σειρά, για να μπορέσει να αλλάξει αυτό που μας υποσχέθηκαν πρέπει να γίνουν γρήγορες κινήσεις για να προλάβουμε το μηχανογραφικό του 2021».

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com